« Tilbage

Tarangire National Park

Godt 110 km sydvest for Arusha, ad gode asfaltveje og umiddelbart sydøst for Lake Manyara, omkring Tarangire-floden, ligger den knap 1.400 km2 store Tarangire nationalpark, hvis dyreliv er forbundet med Lake Manyaras gennem en korridor syd om søen. Parken domineres af kæmper, idet her er mange elefanter, mens baobabtræer, planternes svar på elefanten, er strøet ud over landskabet. Baobabtræer kan blive over 1.000 år gamle og får med tiden enorme stammer. De bærer kun blade få måneder om året. Uden blade ligner de en stamme med rodklump, der er sat på hovedet, hvorfor træet på engelsk også kaldes ”Upside-Down Tree”.

Tarangire er centrum for en dyrevandring, selvom denne er mindre i såvel omfang som berømmelse i forhold til Serengetis. Der er flest dyr i parken i den tørreste årstid fra juli til oktober, hvor Tarangire-floden har det eneste permanente vand i miles omkreds, mens de vandrer mød øst til Masaisteppen og mod nord helt op mod Amboseli i Kenya i den mere fugtige årstid. Ud over elefanter kan størstedelen af det klassiske storvildt ses i parken, der har en fin bestand af giraffer, bøfler, zebraer, gnuer og flere arter af antiloper, mens alle de store rovdyr med lidt held også kan ses.

I den nordlige del af parken er landskabet kuperet med talrige smukke træer, mens den sydlige del rummer flere store sumpområder omkring Tarangire-floden. Fuglelivet er generelt imponerende med mange af savannens fugle som f.eks. væverfugle, dværgpapegøjer, hønsefugle og rovfugle. Der kan køres safari med projektører om natten omkring parken, hvor forskellige nataktive dyr kan ses.

Højdepunkter:

  • Tarangire-floden med de mange elefantflokke, den tiltrækker
  • Det meget rige fugleliv omkring de mange gigantiske baobabtræer

Højsæson: Juli til oktober

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m