« Tilbage

Zanzibar og Tanzanias kyst

Alene navnet Zanzibar klinger magisk og eksotisk, og med rette, da her findes såvel palmeklædte hvide sandstrande som kulturelle og historiske oplevelser i verdensklasse. Zanzibar, der tidligere var et sultanat, er nu en del af Den Forenede Republik Tanzania, hvor det store fastland før hed Tanganyika, men skiftede navn efter oprettelsen af unionsfællesskabet i 1964. Zanzibar består af mange små øer samt to store, Pemba og Unguja, hvor sidstnævnte oftest kaldes Zanzibar alene. Det er også her, at langt de fleste strandhoteller ligger, hvoraf flertallet har en høj kvalitet. Øen har et areal på knap 1.500 km2, hvilket kun er lidt større end Lolland. Den ligger 40 km fra fastlandet nord for Dar es Salaam, hvortil den er forbundet med gode fly- og færgeforbindelser, men øens lufthavn har også fine forbindelser til hovedstaden for en Tanzania safari; Arusha, Nairobi i Kenya samt enkelte direkte til Europa.

Zanzibar er ret tæt befolket med omkring en mio. indbyggere, hvoraf der i hovedbyen Zanzibar City, der rummer det smukke historiske centrum Stone Town, bor næsten en tredjedel. Stone Town er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste og er som minimum absolut et besøg værd – evt. i forbindelse med et par overnatninger på et af byens fine hoteller i smukt restaurerede historiske bygninger. Øen har et fugtigt tropisk klima med mest regn i november til december og marts til maj, mens der er varmest i januar til februar og køligst i juni til august. Den er omkranset af koralrev og flere små rev-øer. De mest klassiske tropestrande findes på østkysten, der også rummer mange af de bedste hoteller. Denne kyst har en del tidevand, hvilket betyder at man ved lavvande skal henlægge svømning til hotellets pool eller skifte til aktiviteter som gåture på det blotlagte rev, snorkling ude på revet eller ture på øen. 

Vil man bade og ligge på stranden hele dagen er nordkysten det bedste bud, hvor flere af øens hotelperler ligger, men så må man finde sig i mere trængsel på stranden. Den ultimative løsning på dette dilemma er at bo isoleret og luksuriøst på den lille private Mnemba Island, men det er meget dyrt. Zanzibar kan byde på masser af aktiviteter ud over klassiske muligheder for div. sejlads, fiskeri og snorkling, f.eks. besøg i krydderiplantagerne, en tur til smukke Jozani Forest med særegne aber eller en svømmetur med vilde delfiner ud for sydkysten. For dykkere er nogle af de små øer ud for kysten højdepunkterne, men er man meget rutineret og kræsen byder naboøerne, Pemba og Mafia mod hhv. 50 km mod nord og 150 km mod syd, på de største oplevelser.

Kysten på Tanzanias fastland har et langt mindre udbud af strandhoteller, selvom der findes meget lange strækninger med skønne sandstrande. Her er dog enkelte af meget høj kvalitet, hvor fokus er på en afslappende badeferie med natur og friluftsliv på fjerne strande uden væsentlig turisme, især ved Saadani nationalparken, hvor enkelte store vilde dyr lever helt ud mod Det Indiske Ocean.

 

Højdepunkter:

  • Afslapning og badeliv på de vidunderlige tropestrande og de skønne strandhoteller
  • Klassiske aktiviteter som sejlads, snorkling og dykning på og i det varme og klare oceanvand
  • Besøg på krydderiplantager, i tropisk skov med sjældne aber eller svømning med vilde delfiner

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m