« Tilbage

Addo Elephant Park

Som nationalparkens navn antyder, så er elefanter det primære fokusområde. Parken blev nemlig oprettet for at beskytte de sidste tilbageværende elefanter af Afrikas sydligste bestand. Det er en særlig variant af den afrikanske elefant, som kendes på, at næsten ingen hunner bærer stødtænder, ligesom det er tilfældet for de fleste asiatiske elefanter. Da det så værst ud i 1931 var der kun 11 elefanter tilbage fordelt på 3 hanner og 8 hunner. Nu rummer området omkring 600, så Addo har haft succes med sin mission. De kæmpe dyr er nemme at se i parken, hvilket ikke alene skyldes, at her er mange, og at de er store, men også at vegetationen primært består af lave buske vekslende med åbne arealer med græs og urter. Det er en særlig oplevelse at se elefanterne i Addo i forårsmånederne, når vegetationen er i blomst, og de vandrer rundt i et sandt blomsterhav.

Parken er blevet udvidet af adskillige omgange fra de oprindelige kun 120 km2 til de nuværende 1.800 km2, hvilket gør den til Sydafrikas tredjestørste nationalpark. Den dækker et kuperet og meget varieret landskab, der rækker helt ud til kysten og sågar inkluderer et par små øer i Det Indiske Ocean. Addo markedsfører sig på dyresiden med at rumme ”Big Seven”, nemlig de kendte ”Big Five” suppleret med den sydlige rethval og den store hvide haj, der lever omkring parkens to øer, men såvel de to store vandlevende dyr som det sorte næsehorn, bøffel, løve og leopard er meget vanskeligere at se i parken end elefanterne. Addo har desuden en god bestand af zebraer, den store eland antilope, vortesvin og bavianer.

Blandt fuglene er især strudsen, sekretærfuglen og Sydafrikas nationalfugl, den blå trane markante, mens her findes ualmindeligt mange og store leopardskildpadder. Der kan køres safari i bil både om dagen og på guidede ture om natten. Her er også mulighed for rideture samt vandreture i et botanisk reservat, hvor den oprindelige flora er særlig smuk.

Endelig rummer Addo flere dejlige udsigtspunkter samt nogle gode skjul, hvor storvildt og fugleliv kan betragtes på nært hold. Parken er let tilgængelig ad gode asfaltveje ca. 70 km nord for Port Elizabeth og godt 800 km øst for Cape Town.

 

Højdepunkter:

  • Stor park med meget smuk og varieret natur, der bl.a. også rummer ”The Big Seven”!
  • Sydafrikas tætteste bestand af elefanter, der er nemme at se i den lave vegetation

Højsæson: September til april

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m