« Tilbage

Bandhavgarh Nationalpark

Bandhavgarh ligger i delstaten Madhya Pradesh, ca. 200 km øst for byen Jabalpur, hvor den nærmeste lufthavn findes. Nationalparken udgør, sammen med de omkringliggende fredede områder, Bandhavgarh tigerreservatet på ca. 1.000 km2, der er en af Indiens mange vigtige områder under fællesbetegnelsen ”Project Tiger”.

I skarp konkurrence med Ranthambore nationalparken længere mod vest, er Bandhavgarh vel nok det sted i Indien – og dermed i hele verden – hvor der er størst sandsynlighed for at se tigre. Parken har da også en af de tætteste bestande af tigre overhovedet, og var i øvrigt hjemegn for de sidste hvide tigre, som nu er tabt for naturen, men stadig findes i fangenskab.

I det meget smukt kuperede skovklædte terræn og lysningerne med græsarealer og vandhuller ses også mange andre dyr: Den store sambar hjort, vildsvin og makak aber er talrige, ligesom den elegante langur abe og den smukke plettede axis hjort, som med deres markante alarmkald hjælper med at afsløre tigerens tilstedeværelse. Her findes også nilgai antiloper og den gigantiske gaur okse, der var forsvundet fra området i mange år, men nu er genudsat. Leoparder er almindelige, men ses dog sjældent ligesom den stribede hyæne og ulven, der engang imellem findes i området.

Fuglelivet i parken er imponerende med ca. 300 arter registreret, hvor bl.a. gribbe og ørne hører til højdepunkterne. Centralt i parken findes det omkring 2.000 år gamle Bandhavgarh Fort sammen med adskillige underjordiske huler, hvoraf de ældste kan dateres tilbage til samme tid.

 

Højdepunkter:

  • En meget tæt tigerbestand, der gør parken til et af de bedste steder at se den stribede kat
  • Smukt skovklædt terræn med lysninger og vandhuller, hvor bl.a. hjorte og aber holder til
  • Fantastisk varieret fugleliv og fine rester af forhistoriske kulturer i området

Højsæson: November til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m