« Tilbage

Central Kalahari

Kalahari-ørkenen dækker størstedelen af Botswana, samt et stort område af det nordvestlige Sydafrika og det østlige Namibia. Selvom den nogle steder fremtræder som en ”rigtig” ørken, nemlig med sand og klitter, er Kalahari dog mere karakteriseret som fladt tørt land domineret af stride urter og buske. Pletvise åbne flader, hvor græs spirer frem i den sporadiske regntid, der trods alt forekommer i sommermånederne december til marts, er vigtige for ørkenens vildt. Den årlige nedbør er dog meget lav, hvilket netop er det der definerer området som ørken. Det barske miljø understreges af et ekstremt klima, hvor dagtemperaturerne om sommeren hyppigt kommer over 40o, mens nattefrost ikke er ualmindeligt på klare vinternætter. Kalahari-ørkenen rummer flere nationalparker og reservater i de tre lande den rækker ind i, men reservatet Central Kalahari, hvor enkelte rigtige gode camps findes, er nok den mest klassiske og typiske destination for en ørkensafari i Kalahari.

Reservatet blev oprindeligt oprettet for at beskytte de lokale buskmænd, Khwe, der lever som jægere og samlere, ligesom det oprindelige menneske gjorde. Det er muligt af arrangere en såkaldt Bushman Walk, hvor man bliver introduceret til Kalaharis natur af folk fra Khwe-stammen. Reservatet rummer en god bestand af dyr, der er tilpasset det barske miljø. Blandt planteæderne tæller det især mange springbukke, gemsbukke, gnuer og den største af alle antiloper, eland-antilopen. Løven er den mest almindelige af de store rovdyr, men her findes også leoparder i områder med træer og buske samt geparder på de mere åbne flader. Her findes desuden to arter af hyæner, den dagaktive plettede hyæne og den nataktive og sky brune hyæne. Enkelte giraffer ses i området, mens struds og sekrætærfugl er blandt de mere markante fugle, der dog også har et fint udvalg af f.eks. gribbe, ørne og falke.

Området omkring Deception Valley mod nord, hvor også de bedste camps ligger, er reservatets mest dyrerige, især i sommermånederne, hvor der falder lidt regn. Herfra er der ca. 170 km primært på grusveje til Maun med den lille internationale lufthavn, men mange flyver dog herud i små sportsfly.

 

Højdepunkter:

  • Ørkenens barske men smukke miljø og fornemmelsen af uendelige vidder
  • Mange specielle ørkentilpassede dyr – og deres klassiske jægere

Højsæson: December til april

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m