« Tilbage

Colombo

Byen Colombo har i mange århundreder været en blomstrende havneby.

I dag er den en fascinerende hovedstad både finansielt og kulturelt i en charmerende blanding af fortid og nutid. Colombo er det kommercielle centrum på Sri Lanka.

Gennem tiden har byens grundlæggere (portugisiske, hollandske og britiske) alle sat deres præg på bybilledet, hvilket resulterer i en besynderlig blanding af traditionel østlige og vestlige indtryk med kirker og monumenter, som i dag står side om side med hindu templer, moskéer og buddhistiske templer. Byen er en metropol med mange overraskelser og kontraster.

Et par af de populære steder er Galle Face-promenaden med sin spektakulære solnedgang, rådhuset, de buddhistiske og hinduistiske templer, den hollandsk reformerte kirke, de islamiske moskeer, Independence Square, Nationalmuseet, Viharamahadevi Park med sine mange blomstrende træer, budda statuer og springvand. Slave Island er også et besøg værd, hvor hollænderne holdt slaver, men som i dag er en mere moderne bydel med gode shopping muligheder.

I Sri Lanka er det billigt at leve, og du kan derfor spise rigtig godt for få penge. Og netop maden er for de fleste et vigtigt element, når de rejser. Maden i Colombo minder meget om asiatisk mad som fx thailandsk og indisk, ikke mindst pga. brugen af karry og ris. Derudover er Roti eller Rotee også en stor del af kosten. Det er en slags fladbrød, der er en enestående smagsoplevelse i sig selv.

Pettah

Pettah er et af de ældste kvarterer i Colombo, og syder af handel og travlhed. Det er et multietnisk område, hvor der både er moskeer, hindu- og buddhistiske templer. Det er også her vi finder de spændende markeder med alle slags varer. F.eks flydende marked i Pettah. I boderne kan du købe mange forskellige varer – mest turist ting, men der er også lækkert frugt og grønt. Markedet er ikke “flydende”, som man kender det fra andre lande. Det er mere boder som ligger i vandkanten.

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m