« Tilbage

Det Nordvestlige Namibia

Langs Atlanterhavskysten fra grænsen til Angola og 500 km mod syd ligger Skeleton Coast Park, der beskytter kysten og de bagvedliggende ørkenlandskaber ca. 40 km ind i land. Parken har navn efter de mange hvalskeletter, der findes langs strandene samt de omkring 1.000 skibsvrag. Flere af kystens små floddeltaer har et fint fugleliv og kan også blive besøgt af antiloper og rovdyr.

Langs kysten findes adskillige store kolonier af pels-sæler, men den største på omkring 100.000 dyr ligger dog lige syd for parken og ca. 150 km nord for Swakopmund i et lille reservat, der er oprettet for dem ved Cape Cross. Der er altid stor aktivitet i disse kolonier, hvor især de store hanner har voldsomme kampe for at forsvare deres små territorier. Kolonierne får med mellemrum ubudne gæster, idet brune hyæner, sjakaler og sågar løver kan komme på strandene for at gøre indhug i bestanden af pels-sæler.

Øst for Atlanterhavskysten i Damaraland og Kaokoland er området domineret af tørre stenede og grusede sletter vekslende med kuperede og smukke rødbrune klippelandskaber, der gennemskæres af en række små floder, som ofte er delvist udtørrede, men alligevel skaber basis for en del plante- og dyreliv. Dette område, der strækker sig fra Twyfelfontein og Palmwag og helt op til Kunene-floden og de smukke Epupa vandfald på grænsen til Angola, er især kendt for de lokale elefanter, der har tilpasset sig et liv i på kanten af ørkenen, samt de ligeså ørkentilpassede sorte næsehorn, der som det eneste sted på kontinentet lever frit udenfor fredede områder. Enkelte steder er det muligt at følge lokale eksperter i bil eller til fods, når de følger spor efter disse specialiteter og ofte finder dem. Trods det tørre miljø findes her faktisk også en pæn bestand af løver, leoparder og geparder, hvilket selvfølgelig gøres muligt af, at her også er relativt mange antiloper, f.eks. stor kudu, gemsbuk og springbuk, samt giraffer, bjergzebraer, bavianer og strudse.

Området er desuden kendt for sine ca. 2.500 op til 6.000 år gamle klippeudskæringer og klippemalerier ved Twyfelfontein, den 260 mio. år gamle forstenede skov mellem Twyfelfontein og Khorixas samt muligheden for at besøge det lokale Himba-folk, der beboer disse barske og tørre egne.

 

Højdepunkter:

  • Imponerende og meget aktive kolonier af pels-sæler på Atlanterhavs-kysten
  • Safari i bil eller til fods for at følge sporene og finde ørkenens næsehorn og elefanter
  • Storslåede bjergrige landskaber med smukke farver og pæn dyrebestand

Højsæson: Juni til marts

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m