« Tilbage

Det Sydlige Afrika

Nordligst i regionen ligger Zambia og Malawi med grænse til Tanzania. Klima, natur og dyreliv danner her en overgang fra det tropiske Afrika til det subtropiske, der dominerer den sydlige del af kontinentet. Zambia, der dækker et areal på ca. ¾ mio. km2, domineres af floder, sumpe og savanne, mens meget mindre Malawi må siges at være ét med søen af samme navn, da den udgør omkring 20% af landets areal på knap 120.000 km2. Centralt i regionen ligger Zimbabwe og tyndt befolkede Botswana, der hhv. er lidt mindre og lidt større end Frankrig, med et areal på 0,4 og 0,6 mio. km2.

Zimbabwe er domineret af smukt kuperet terræn og de store safariattraktioner mod nordvest nær og langs Zambezi-floden. Botswanas ikoner er derimod den gigantiske Kalahariørken mod syd, der dækker mere end halvdelen af landet, samt det enestående indlandsdelta Okavango mod nordvest. Ekstremt tyndt befolket og ud mod Atlanterhavet i vest ligger, hvad man næsten kan kalde ørkenlandet Namibia, der langs kysten rummer Namibørkenen og mod øst deler Kalahariørkenen med Botswana og Sydafrika.

Det store land på over 0,8 mio. km2 har dog også fine safariparker og mange ørkentilpassede dyr. Længst mod syd ligger et af Afrikas største, mest varierede og økonomisk set vigtigste lande, Sydafrika. Med sine godt 1,2 mio. km2 og omkring 1.800 km fra Kruger nationalparken i nordøst til Cape Town i sydvest er det et gigantisk land, der rummer næsten alt hvad man kan tænke sig af natur. Størstedelen af det sydlige Afrika ligger på en højlandsslette omkring 1.000-2.000 meter over havet, og med de højeste bjerge mod vest, syd og især øst, mens Botswana udgør en lavning i plateauet.

Fredede naturarealer dækker over 15% af hele regionen. Klimaet er overvejende subtropisk og til dels styret af, at der er variation i dagslængden, hvilket bliver mere udtalt jo tættere man kommer på sydkysten. Her er med andre ord egentlige somre og vintre som vi kender det i Europa, men blot omvendt af vores nordlige rytme. Mod nord i regionen forekommer typisk solrigt og tørt vejr om vinteren og foråret (maj til oktober), mens der er varmest og mest nedbør om sommeren. I Sydafrikas sydvestlige Kap-provins er somrene typisk varme, tørre og solrige, mens der falder mest regn i det kølige vinterhalvår (april til august).

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m