« Tilbage

Kanha Tiger Reserve

Kanha ligger midt mellem nationalparkerne Bandhavgarh og Pench ca. 150 km sydøst for byen Jabalpur og 250 km nordøst for Nagpur, hvor man finder de nærmeste lufthavne. Nationalparken udgør sammen med de omkringliggende reservater og bufferzoner Kanha tigerreservatet, der med ca. 2.000 km2 er delstaten Madhya Pradesh´ største reservat og en meget vigtigt del af Indiens ”Project Tiger”. Naturen er storslået i området med et kuperet terræn, hvor smukke skove veksler med åbne græssletter, vandløb, sumpe og små søer.

Ud over den bengalske tiger, der har en fin bestand i det store område, ses også flere andre spændende rovdyr med jævne mellemrum. Leoparden ses hyppigere end de fleste andre steder i Indien ligesom læbebjørnen, junglekatten, sjakalen og den asiatiske vildhund (også kaldet dhole). Langur aber, sambarhjorte, axishjorte og vildsvin er meget almindelige, mens den ellers sjældne sumphjort ofte ses i den centrale del af parken.

Den op til godt to meter høje og mere end et ton tunge gaur okse trives i parken og bestanden er nu så stor, at den har bidraget til genudsættelse af denne verdens største vildokse i flere andre nationalparker. Gaur oksen kaldes også indisk bison, og nogle regner den som en del af Indiens ”Big Five” i stedet for vandbøflen.

Med mere end 300 arter er fuglelivet imponerende og farvestrålende med parakitter, biæder, ellekrage, påfugl og tamhønsenes stamfader, bankiva hønen, som nogle af de største attraktioner i området. Kanha deler desuden æren med Pench om at være den verdensberømte digter og nobelpris modtager Rudyard Kiplings hjemegn og inspirationskilde til Junglebogen, der af flere omgange er blevet udødeliggjort på film.

 

Højdepunkter:

  • Meget varieret, storslået og smuk natur, og et meget vigtigt tigerreservat
  • Gode chancer for at se andre rovdyr som f.eks. leopard, asiatisk vild hund og læbebjørn
  • Farvestrålende fugleliv samt specialiteter som f.eks. gaur okse og sumphjort

Højsæson: November til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m