« Tilbage

Linyanti & Khwai

Vest for Chobe nationalparken og nord for Okavango-deltaet ligger flere meget store privatdrevne safari-koncessioner i Linyanti og Khwai. De er afgrænset af Chobe-floden mod nord og Okavango-deltaets nordligste gren, Khwai-floden mod syd, og kan byde på nogle af hele kontinentets allerbedste safarioplevelser. Naturen er præget af en mosaik af åben græssavanne, savanne med spredte træer, skov, sumpe med stedvis høj papyrus-vegetation og åbne vandflader på floden og dens laguner. Området har mange dyr hele året, da her altid er vand i nærheden, og såvel flora som fauna rummer flertallet af de arter, der findes i Chobe og Okavango områderne.

Her findes en overordentlig tæt bestand af alle de store og kendte rovdyr: Løve, leopard, gepard, plettet hyæne og den ellers sjældne Afrikansk Vildhund. Sidstnævntes bestand er sammenhængende med naboreservaters og –parkers, og konkurrerer med Selous i Tanzania om at være den største tilbageværende, af den ellers stærkt truede vildhund med det spektakulære marmorerede mønster i hvid, brun og sort, der er forskelligt for alle individer. Udover at være kendt for de mange rovdyr er området også kendt for hyppige konflikter mellem disse, hvor sejrherren varierer meget afhængigt af antal og situation.

Her er selvfølgelig også et rigt udbud af byttedyr for de mange rovdyr. Disse udgøres f.eks. af zebraer, der ofte optræder i store flokke i tørtiden, samt et rigt udvalg af antiloper. Området har også mange af de helt store dyr som giraffer, bøfler, elefanter og flodheste samt et imponerende fugleliv.

Ud over den fantastiske natur er området også kendt for sine suveræne men dyre camps, hvor service, komfort og smuk beliggenhed går hånd i hånd med sublim guidning på bilsafari i dagslys og mørke, på safari til fods og på bådsafari.

Stort set alle flyver ind til disse camps i sportsfly, men der findes også mere ydmyge overnatningsmuligheder i Khwai, hvortil der kan køres i firehjulstrukne safaribiler.

 

Højdepunkter:

  • Mange og forskelligartede store rovdyr, og hyppige konflikter mellem disse
  • Suverænt guidede safariaktiviteter til fods, på floden samt i bil dag og nat
  • Eksklusive camps og safari af allerhøjeste klasse med få andre turister

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m