« Tilbage

Madikwe Game Reserve

Vildtreservatet hører blandt de mange i det nordlige Sydafrika nær Pretoria og Johannesburg, hvor der kan tilbydes klassisk safari i malaria-fri omgivelser. Madikwe er absolut i højeste klasse blandt disse – og det største med sine 750 km2. Det kan især være relevant at undgå områder med malaria, hvis der er helt små børn eller ældre, som ikke kan tåle malariamedicin, med på safarien. Madikwe ligger op til Botswanas grænse og kun 20 km fra hovedstaden Gaborone, mens der er godt 350 km ad fine asfaltveje til Johannesburg.

Reservatet kan fremvise et imponerende dyreliv med bl.a. de berømte fem store; elefant, næsehorn (både det hvide og det sorte), bøffel, løve og leopard på dagsordnen. Her findes bl.a. også giraf, zebra, mange arter af antiloper, gepard, brun og plettet hyæne, mens den sjældne afrikanske vildhund nu også har etableret sig i reservatet, hvor fuglelivet tæller mere end 300 arter. Madikwe blev etableret i 1991 som et samarbejde mellem de lokale myndigheder, lokalbefolkningen og private investorer indenfor safaribranchen. Området var tidligere landbrugsland med ringe produktivitet og med spredt natur, men blev indhegnet som reservat før den største flytning af vilde dyr i historien fandt sted under navnet Operation Phoenix. På 7 år blev mere end 8.000 store vilde dyr af 28 arter flyttet ind i reservatet som supplement områdets egne dyre, så dyrelivet kom til at ligne det der var i området før det blev beboet landbrugsland.

Naturen er nu præget af stor variation med floder og vandhuller, åben skovsavanne, græssavanne og bjergrige områder. Mens myndighederne står for driften af reservatet, har de private investorer bygget en række luksuriøse camps som de driver, og de lokale står generelt står for arbejdskraften samt driften af nogle glimrende turist-klasse camps. Ud over safari om dagen i åbne biler tilbyder alle camps også natsafari og safari til fods.

 

Højdepunkter:

  • Klassisk og yderst komfortabel safari i meget smukt malaria-frit område
  • Ualmindelig tæt og varieret dyrebestand med bl.a. de berømte ”Big 5

Højsæson: Juli til november

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m