« Tilbage

Makgadikgadi og Nxai Pans

De to nationalparker, der rummer nogle af verdens største saltsletter samt den tørre savanne med spredte smukke palmer og baobabtræer omkring, er delt af en øst-vestgående asfalteret hovedvej. Ad denne er der godt 160 km til byen Maun, der rummer en lille international lufthavn.

Dyrelivet i Makgadikgadi er rigest i og omkring skoven langs Boteti floden mod vest i slutningen af tørtiden i september til november. Specielt zebra, gnu, stor kudu og giraf er almindelige her, hvor de efterstræbes af løver, leoparder og plettede hyæner. I Nxai er der flest dyr i de våde sommermåneder fra december til marts, hvor vildtet kommer til området for at spise det nyspirede græs omkring saltsletterne, og hvor mange af de store græsædere får unger. Det er især gnuer, zebraer og elefanter, der kommer til og supplerer de fastboende springbukke, giraffer og strudse i området, der prydes af flotte palmer og de særegne baobabtræer med de gigantiske stammer. Geparder er yderst almindelige på græssletterne, mens der er en god bestand af løver omkring de få vandhuller i området.

Blandt fuglene er det især de smukt farvede ellekrager, biædere og næsehornsfugle, der falder i øjnene, men her er også mange rovfugle. I regntiden bliver disse dog nok overtrumfet af de kolossale mængder af flamingoer, der ses i det lave salte vand, som nu fylder slatsletterne.

Book rejse til Botswana her.

 

Højdepunkter:

  • Fin bestand af rovdyr langs Boteti floden i Makgadikgadi og på sletterne i Nxai
  • Vandrende flokke af bl.a. gnuer og zebraer, der blander sig med ”de fastboende” dyr 

Højsæson: September til november i Makgadikgadi og december til marts i Nxai

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m