VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Fra Cape Town til Victoria Falls

På denne mere end tre uger lange ekspeditionslignende rejse med et højt aktivitetsniveau besøges fire af det sydlige Afrikas smukkeste og mest spændende lande. En uovertruffen oplevelse for livet for den eventyrlystne.

Højdepunkter på rejsen

 • Smukt beliggende Cape Town for foden af Taffel-bjerget
 • Den smukke orange/røde Namib-ørken med verdens højeste klitter
 • Kulturelle oplevelser i Damaraland og langs Namibias barske kyst
 • Safari i dyreriget Etosha National Park med varieret storvildtsbestand
 • Det enestående Okavango-delta, hvor det klare vand løber ud i sandet
 • Chobe National Park, hvor især de mange elefanter sætter dagsordenen
 • Imponerende Victoria Falls der er et af verdens største vandfald

Denne klassiske og spændende rejse går fra Cape Town i Sydafrika til Victoria Falls i Zimbabwe. Der er en erfaren guide med på hele turen og undervejs bor man på hyggelige lodges eller camps. Nogle dage sørger guiden for tilberedning af måltider, andre dage spiser man på lodgen. I det specialiserede safarikøretøj, med plads til 12 gæster, går rejsen gennem Sydafrika, Namibia, Botswana til Zimbabwe.

Safarirejse fuld af oplevelser

Det er en rute, som opdagelsesrejsende og eventyrere har begivet sig ud på i århundreder. Turen går gennem smuk natur og imponerende landskaber; fra den prægtige storby, Cape Town, langs vildtreservater, nationalparker, øde ørkenstrækninger og Okavango-deltaet, der alle byder på mægtige safarioplevelser. 

Cape Town - storbyen med fantastisk beliggenhed

Turen starter i Cape Town, hvor man unægteligt bliver betaget af en storby, der har en af verdens absolutte smukkeste beliggenheder - her kunne mange vist godt slå sig ned.

Sossusvleis høje klitter og historiske Swakopmund

I vil også opleve Sossusvlei med verdens højeste klitter samt kystbyen Swakopmund, der er et historisk og kulturelt minde om den tidligere tyske kolonisering af landet.

Fantastiske Victoria Falls

Turen afsluttes ved det mægtige Victoria Falls i Zimbabwe, som er en yderst mindeværdig og frodig oplevelse. Vandfaldet er blandt verdens største af slagsen og er et af landets absolut mest populære attraktioner. 

Safaribil med guide

Ved en fyldt afgang med 12 deltagere køres der i en stor 4x4-safaribil. Guiden sørger for, at der roteres sæde, således at sol og vind fordeles lige, da der ikke er vinduesplads til alle.

Seværdigheder på rejsenRejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med et flyskift i Europa og Johannesburg undervejs.

Dag 2: Cape Town - Ankomst

Der ankommes til Cape Town først på dagen. Velmødt i lufthavnen af lokal repræsentant for Safari Eksperten, køres der mod The Townhouse Hotel, som er rejsens første indkvarteringssted fordelt over de første tre nætter på rejsen.

Dagen er til fri disposition i Cape Town. Først på aftenen vil der være møde med guiden og resten af gruppen på hotellet for et kort informationsmøde om rejsen.

Indkvartering på The Townhouse Hotel (eller lignende) inkl. morgenmad.

Dag 3: Cape Town

Afhentning på hotellet om morgenen, hvor der køres ud til en svævebane, som vil fungerer som transportmiddel til toppen af det legendariske Taffelbjerg. Herfra ses en spektakulær udsigt over Cape Town og den omkringliggende halvø (sigtbarheden på dagen afhænger af vejret). Herefter vil der være transport tilbage til byen, hvor Company Gardens, Greenmarket Square, SA musset og farverige og billedlige Malay Quarter, der er kendt som Bo-Kaap, kan ses.

Om eftermiddagen foreslår vi et besøg hos V & A Waterfront, beliggende i hjertet af Cape Towns industrihavn, som byder på masser af indendørs shoppingmuligheder og underholdning.

Indkvartering på The Townhouse Hotel (eller lignende) inkl. morgenmad samt frokost.

Afstand der tilbagelægges: 50 km

Dag 4: Cape Town

I dag udforskes Cape halvøen. Turen går langs Atlantic Seabord via Sea Point, Clifton og Camps Bay, og gør stop ved Maiden Coves udkigspunkt, inden der fortsættes til Hout Bay. Her er der mulighed for at tage på bådtur til Seal Island (sæsonafhængigt og er ikke med i prisen). Turen fortsætter herefter hen over Chapman’s Peak, en af verdens mest betagende kyststrækninger til Cape Point og Good Hopes natur reservat. Om eftermiddagen går turen til Simon’s Town, en by med charmerende victoriansk arkitektur, en flådebase og en stor pingvinkoloni ved den smukke Boulders Beach. Bemærk venligst, at indgangsbilletten ved Booulders Beach betales selv.

Indkvartering på The Townhouse Hotel (eller lignende) inkl. morgenmad.   

Afstand der tilbagelægges: 250 km

Dag 5: Cape Town til Cedarberg Mountains

Efter morgenmaden tages der afsked med Cape Town. Det sidste smukke syn af Taffelbjerget kan nydes inden kursen sættes mod Cederberg Mountains. Der ankommes til byen, Clanwilliam, sent på eftermiddagen. Dette er en af de ældste byer i landet, og den ligger smukt placeret for foden af Cedarberg-bjergene.

Indkvartering på Clanwilliam Lodge (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 230 km.

Dag 6: Cedarberg Mountains til Orange River

Der rejses langs vestkysten og køres gennem storslåede bjergkæder på vej til campen, der ligger på bredden af Orange-floden, som danner den naturlige grænse mellem Sydafrika og Namibia.

Indkvartering på Felix Unite Camp Provenance (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 470 km.

Dag 7: Orange River

Denne dag byder på sejltur i kano på Orange-floden. Det er ren afslapning, hvor man kan læne sig tilbage, slappe af og nyde de smukke omgivelser, mens der sejles med strømmen ned af floden.

Indkvartering på Felix Unite Camp Provenance (eller lignende) med fuldpension.

Dag 8: Orange River - Fish River Canyon

Orange River forlades, og der krydses ind i Namibia. Undervejs stoppes ved Ai-Ais, hvor termisk vand, rigt på sulfater og fluorider og med en temperatur på ca. 60 °C, fosser frem fra kilderne. På Nama-sprog betyder ”Ai-Ais” brændende vand.

Herfra fortsættes til det næste indkvarteringssted, som ligger placeret tæt på Fish River Canyon. Fish River Canyon anses for at være den andenstørste canyon i verdenen, kun overgået af Grand Canyon i USA. Fish River Canyon er 160km lang, op til 27km bred og nogle steder op mod 550m dyb.

Om aftenen kan endnu en perfekt afrikansk solnedgang nydes sammen med den fantastiske udsigt over kløften.

Indkvartering på Canyon Roadhouse Campsite (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 220 km.

Dag 9: Fish River Canyon til Sossusvlei

Dagen bruges på at køre længere ind i landet gennem Namib Naukluft Nationalpark.

Indkvartering på Agama River Camp (eller lignende) med morgenmad samt frokost inkluderet.

Afstand der tilbagelægges: 600 km

Dag 10: Sossusvlei

Der er afgang tidligt morgen for udflugt til verdens højeste sandklitter omkring Sossusvlei og Deadvlei. Nogle af de meget spektakulære klitter er over 300 meter høje. Der vil være stop for at se udsigten over Sesriem Canyon, som Tsauchab-floden har skåret i landskabet gennem millioner af år.

Indkvartering på Agama River Camp (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 230 km.

Dag 11: Namib Naukluft National Park til Swakopmund

Dagen bruges på at køre igennem Namib-ørkenen i den vidstrakte Namib Naukluft National Park på vej til Swakopmund. Namib-Naukluft Parken frembyder et øde og smukt landskab med en række sjældne ørkentilpassede planter og dyr.

Éfter ankomst til den charmerende by Swakopmund, beliggende som en oase mellem den store ørken og det brusende Atlanterhav, vil resten af dagen være til fri disposition med mulighed for at gå på opdagelse i Swakopmund.

Indkvartering på Hotel A La Mer (eller lignende) med morgenmad og frokost. 

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 295 km.

Dag 12: Swakopmund & Cape Cross

Om morgenen køres langs kysten ud af Swakopmund til Cape Cross reservatet - den største koloni af afrikanske pelssæler.

Om eftermiddagen i Swakopmund vil der være mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter. Alternativt kan eftermiddagen bruges på bare at nyde atmosfæren i den lille charmerende by, gå på café, shoppe eller gå tur langs stranden – vandet er dog koldt, og bølgerne ofte voldsomme, så badning er for de hårdføre!

Indkvartering på Hotel A La Mer (eller lignende) med morgenmad. Frokost og aftensmad denne dag er for egen regning.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 250 km.

Dag 13: Swakopmund til Erongo

Kysten forlades, og der køres ind i landet til Erongo Bjergene. Der stoppes ved Ameib Farm nær Usakos for at se Philipp´s Cave. Hulen er kun femten meter dyb, men femogtredive meter bred og syv meter høj. Det mest kendte vægmaleri er den "hvide elefant". Derudover findes tegninger af giraffer, næsehorn, struds, springbuck, kudus og også prints af menneskelige hænder.

Eftermiddagen kan bruges til at udforske området yderligere eller til afslapning ved poolen.

Indkvartering på Omaruru Guest House (eller lignende) med morgenmad og frokost.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 310 km.

Dag 14: Kristall Kellerei, Omaruru & Himba Village

På dagens udflugt besøges Kristall Kellerei, et lille lokal destilleri og vinproducent, hvor der vil være en guided tur. Om eftermiddagen fortsættes mod Kamanjab, hvor der besøges en traditionel Himba-landsby. Dette er et møde med kultur og forståelse for den sidste traditionelle stamme i Namibia, Ova-Himbas.

Indkvartering på Oppi Koppi Restcamp (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 330 km.

Dag 15: Kamanjab til Etosha

Efter en historisk dag i Kamanjab køres der mod Etosha National Park, hvor der de kommende tre dage bydes på masser af safari. I Etosha er der gode chancer for at se mange af de allerstørste og mest kendte savannedyr. Der overnattes nær oplyste vandhuller, hvor mange af parkens nataktive dyr kommer for at drikke.

Indkvartering på Okaukuejo Campsite (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 280 km.

Dag 16: Etosha National Park

Dagen byder på heldagssafari i Etosha. Etosha blev National Park i 1907 og er hjem for ca. 114 forskellige pattedyr, 340 fuglearter, 110 krybdyr og 16 forskellige arter af padder. 

Indkvartering på Okaukuejo Campsite (eller lignende) med halvpension. Aftensmad denne dag er for egen regning.

Afstand der tilbagelægges: 100 km

Dag 17: Etosha National Park

Endnu en heldagssafari i Etosha på udkig efter bl.a. geparder, giraffer, zebraer og antiloper.

Indkvartering på Okaukuejo Campsite (eller lignende) med morgenmad samt frokost inkluderet.

Afstand der tilbagelægges: 150 km

Dag 18: Etosha til Kavango River

Rejsen fortsætter i østgående retning. Vejen går langs Caprivi til Rundu og derfra videre til Kaisosi River Lodge. Her tilbringes en afslappende eftermiddag ved lodgen på bredden af Kavango River.

Der er mulighed for at deltage i en del valgfrie aktiviteter såsom besøg til Mbanza Living Museum, en traditionelt kulturel skole, lokal landsby for Kavango-folk, eller en solopgangscruise på floden. Det er også mulighed for at trække stikket, slappe af ved poolen, mens I nyder de smukke naturlige omgivelser.

Indkvartering i hytter på Kaisosi River Lodge (eller lignende) med halvpension – aftensmad denne dag er for egen regning.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 435 km.

Dag 19: Kavango River - Okavango-deltaet

Der tages afsked med Namibia for at krydse ind i Okavango-deltaet i Botswana, langs den vestlige grænse, og derfra til campen, hvor indkvarteringen vil finde sted.

Indkvartering på Guma Lagoon Campsite (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 380 km.

Dag 20: Okavango-deltaet

Den næste dag bruges på at udforske Okavangos netværk af floder, kanaler og laguner i en Mokoros, der er traditionelle kanoer lavet af udhulede træstammer. Herfra er det muligt at studere de mange forskellige fuglearter og vilde dyr, der befinder sig i området.

Undervejs gøres ophold på en isoleret ø, hvor en halvanden times guidet gåtur vil foregå. Her er mulighed for at se elefanter, vandbukke og/eller andre dyr, som lever i dette paradis.

Indkvartering på Guma Lagoon Campsite (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 380 km.

Dag 21: Okavango-deltaet til Caprivi

Der tages afsked med Okavango-deltaet, og krydses atter ind i Namibia via den smalle Caprivi-strip.

På vej til campen vil der være en safaritur gennem Mahangu National Park med et rigt plante- og dyreliv. På safarien vil der være mulighed for at se f.eks. roan- og sabelantiloper, elefanter, flodheste og bøfler samt et væld af fugle.

Turen går gennem den smalle Caprivi Stribe, som er Namibias "adgang" til Zambezi-floden. Campen ligger på bredden af Kwando-floden. Denne eftermiddag er til fri disposition til forskellige aktiviteter. Det er et dejligt sted at læne sig tilbage i skyggen af et træ med udsigt til floden og en kølelig drink i hånden.

Indkvartering på Camp Kwando (eller lignende) i hytter med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 385 km

Dag 22: Caprivi til Chobe

Namibia forlades igen, og der køres ind i Botswana til Kasane, som er porten til Chobe National Park. Chobe National Park er Botswanas næststørste National Park og dækker 10.566km2.

Efter ankomsten til campen, vil der være tid til afslapning, og der vil også være mulighed for at deltage i en række aktiviteter.

Indkvartering på Chobe Safari Lodge Campsite (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 265 km

Dag 23: Chobe National Park

Den næste morgen lægger ud med en safari i Chobe National Park. Chobe har en af de største bestande af elefanter på det afrikanske kontinent. Eftermiddagen byder på bådsafari på Chobe-floden – en uforglemmelig oplevelse og en af de bedste måder at se dyrelivet, naturen og den fantastiske solnedgang på.

Indkvartering på Chobe Safari Lodge Campsite (eller lignende) med morgenmad inkluderet.

Afstand der skal tilbagelægges: ca. 50 km

Dag 24: Chobe til Victoria Falls

Fra Boswana fortsættes rejsen videre ind i Zimbabwe til Victoria Falls.

Ved ankomsten besøges det fortryllende Victoria Falls med det lokale navn Mosi oa Tunya – ”Røgen der tordner”.

Indkvartering på Zambezi River Lodge (eller lignende) med morgenmad  og frokost inkluderet.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 90 km 

Dag 25: Victoria Falls, Zimbabwe

Afhentning på hotellet midt på formiddagen. Der køres til lufthavnen, hvor flyrejsen mod Danmark venter med et flyskift i Johannesburg og Europa undervejs.

Dag 26: Hjemkomst til Danmark

Der ankommes til Danmark i løbet af dagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse: København - Cape Town, Victoria Falls - København 
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Beskrevet gruppesafari
 • 21 nætter på 2-3 stjernet lodge
 • Sunset-cruise på Chobe-floden
 • Mokorotur i Okavango-deltaet
 • Kanotur på Orange River
 • Sunset-cruise på Zambezi River
 • Game drives og kørsel i 4x4 fuldt udrustet safarikøretøj 
 • Måltider og aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Entré til de nationalparker og reservater der besøges på rejsen
 • Erfaren engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Visum ved indrejse til Zimbabwe, Namibia og Zambia 
 • Lokal betaling til guiden for madindkøb: 170 EUR (betales inden afrejse)
 • Rejseforsikring
 • Afbudsforsikring (koster 4% eller 6% af rejsens værdi)
 • Valgfrie aktiviteter i Cape Town, Swakopmund og Victoria Falls
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i inkl.
 • Drikkepenge
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 39.- pr. person
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Linda Bertelsen

Telefon: 63 21 43 04

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m