Mana Pools | Safari i Zimbabwe | Mana Pool National Park
« Tilbage

Mana Pools

I Zimbabwes allernordligste del langs Zambezi-floden ligger nationalparken Mana Pools overfor nationalparken Lower Zambezi i Zambia. Parkens landskab er domineret af den store flod samt fire laguner på den flade flodslette (mana betyder fire!), mens der længere mod syd er mere tørt og kuperet.

Dyrelivet i floden og lagunerne er domineret af flodheste, krokodiller, varaner samt drikkende og badende elefanter og bøfler. På de omkringliggende arealer med skov og savanne ses mange impalaer, zebraer og store antiloper som eland og stor kudu, mens leopard og plettet hyæne er de hyppigst sete rovdyr. Området har også mange bavianer og marekatte, og med lidt held kan den sjældne afrikanske vildhund ses. Her findes også løver, men de er nemmere at se i den tørre sydlige del af parken langs de få vandløb hér, hvor også det gigantiske baobabtræ pryder landskabet. Er man til storvildt er den tørre vintersæson bedst, især hen mod de varme måneder i september og oktober. Er det derimod frodigt landskab og fuglelivet man vil se er de varme og våde sommermåneder fra november til april bedst, hvor den lokale fuglefauna suppleres af mange trækfugle.

Mana Pools rummer over 50 arter af rovfugle og selvsagt mange vandlevende fugle, mens de små biædere og dværgpapegøjer er det mest farverige islæt. Kanoture på Zambezi-floden er en særlig specialitet for området. Dette kan være korte ture af få timers varighed, men kan også være en tur på mange dage startende fra Lake Kariba mod vest og sluttende ved grænsen til Mozambique i øst. Safari til fods i parkens sydlige del eller omkring de bedste camps er en anden spændende mulighed, mens klassisk safari i bil selvfølgelig indgår i safariaktiviteterne, men er bedst i den tørre årstid, da mange veje i og omkring parken bliver vanskeligt farbare i den vådeste tid. Mana Pools ligger knap 400 km nord for hovedstaden Harare.

 

Højdepunkter:

  • Tæt på bl.a. krokodiller, flodheste og elefanter i kano på Zambezi-floden
  • Dyrerig safari i bil eller til fods langs floden eller i det mere tørre bagland

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m