« Tilbage

Nairobi

Nairobi er Kenyas hovedstad, Østafrikas vigtigste forretningsby og med næsten 4 mio. indbyggere blandt regionens tre største byer sammen med Addis Ababa i Etiopien og Dar es Salaam i Tanzania. Byen med en af hele kontinentets vigtigste internationale lufthavne er også den primære indgangsport for en Kenya safari, mens mange safarier til nærliggende lande som Tanzania, Uganda og Rwanda, og sågar til det sydlige Afrika i Malawi, Zambia og Zimbabwe, har sit afrikanske udgangspunkt i Nairobis lufthavn med gode forbindelser til de nævnte lande.

Det er normalt, at en safari har kun en enkelt overnatning i Nairobi i starten og/eller i slutningen af programmet, og nogle slet ingen. Har man noget tid i byen, er der dog rigeligt at se på. Bliver vi i safari-genren er Nairobi vel den millionby i verden, hvor store fritlevende vilde dyr ses tættest på. Nairobi nationalparken ligger kun 5 km syd for centrum, men er dog hegnet mod byen, mens den er åben mod syd. Vel kan parken ikke måle sig med landets mest berømte vildtområder, men her findes alligevel en, for mange, overraskende stor bestand af klassisk storvildt som f.eks. løver, giraffer, zebraer, bøfler, både sorte og hvide næsehorn, flodheste og forskelligartede antiloper, samt et rigt fugleliv med omkring 550 arter registreret.

Her er dog ingen fritlevende elefanter, men på David Sheldrick Wildlife Trust i udkanten af parken, kan man komme tæt på unge forældreløse elefanter og enkelte næsehorn med samme skæbne, hvor disse opfodres og passes, indtil de kan udsættes i særlige områder i Tsavo nationalparken på vej til det frie liv i nye familieflokke i nature. Er man til giraffer kan et besøg på Giraf Centret være sagen. Her kommer man helt tæt på de tårnhøje dyr og kan være med til at fodre dem.

Man kan også bo på Giraf Centret og på kanten eller midt i Nairobi nationalparken tæt på Sheldrick´s ”børnehjem”, men begge dele er en ret bekostelig affære. Især for danskere er et besøg på Karen Blixen Museum nok et must. Det er indrettet i hendes hjem for foden af Ngong Hills i bydelen Karen, der er opkaldt efter hende, og man kan også få et dejligt måltid eller sågar overnatte på et dejligt lille hotel lige ved siden af. På den store og berømte restaurant, The Carnivore (”Rovdyret”), der ligger i samme område, kan man få stillet sin lyst, hvis man er vild med grillet kød. Nairobi kan også byde på glimrende muligheder for shopping på såvel lokale markeder som i shopping centre og på nogle af de travle forretningsstrøg i city. Talrige muligheder for ridning eller golf i byen eller dens smukke omgivelser hører også til Nairobis store udbud af aktiviteter.

Højdepunkter:

  • Besøg på Karen Blixen Museum og måske med et dejligt måltid og overnatning ved siden af
  • Safari i Nairobi nationalparken med mange vilde dyr – og storbyens sky-line i baggrunden
  • Besøg på Sheldrick´s ”børnehjem” for unge elefanter og næsehorn og på Giraf Centret

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m