« Tilbage

Pench National Park

Pench er berømt for at ligge i det område som var inspirationskilde til forfatteren Rudyard Kiplings  ”Junglebogen”, og er tillige blevet udødeliggjort gennem BBC´s og David Attenboroughs fantastiske TV-udsendelser ”Tiger: Spy in the Jungle”, hvor elefanter med et kamera i snablen følger en huntiger med unger. Parken ligger i det allersydligste af delstaten Madhya Pradesh og godt 100 km nord for byen Nagpur, der har en stor lufthavn. Nationalparken er på 300 km2, men inkl. de omgivende fredede bufferzoner er det samlede areal for tigerreservatet i ”Project Tiger” op mod 800 km2.

Parken er opkaldt efter Pench floden der snor sig tværs gennem området, og den smukke og varierede natur rummer fine skove med bl.a. teaktræer og bambus. Pench har Indiens tætteste bestand af store planteædere, hvor axishjort, sambarhjort, nilgai antilope, gaur okse dominerer, men her er også flere andre arter af hjorte og antiloper. Vildsvin og aber er desuden almindelige ligesom adskillige arter af rovdyr, der selvfølgelig har glæde af de mange byttedyr. Tigeren topper listen af store rovdyr, og synet af den i området er blevet mere hyppigt de seneste år. Her findes også en god bestande af leopard, ræv, sjakal, asiatisk vildhund (Dhole) og læbebjørn.

Der findes næsten 300 arter af fugle i og omkring Pench, bl.a. mange store rovfugle som ørne og gribbe, men også påfugl, fasaner, isfugle samt adskillige arter af storke og hejrer er almindelige for blot at nævne nogle af de mere markante fugle.

 

 Højdepunkter:

  • Inspirationskilde for ”Junglebogen” og location for berømt BBC-serie om tigre
  • Indiens tætteste bestand af store planteædere som hjorte, antiloper, okser og vildsvin
  • Fin bestand af store rovdyr som bengalsk tiger, leopard og asiatisk vildhund

Højsæson: November til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m