« Tilbage

Pilanesberg

Den relativt lille nationalpark på knap 600 km2 er meget let tilgængelig, da den kan nås ad fine asfaltveje kun godt 100 km nordvest for Pretoria og mindre end 200 km fra Johannesburg. Parkens omkreds består af en cirkelformet bjergformation, som er resterne af en 1,2 mia. år gammel kollapset vulkan kaldet en caldera – en af verdens største af sin slags.
Her findes næsten 200 km fint vedligeholdte grusveje, hvor det ualmindeligt rige og varierede dyreliv kan ses fra. Mere end 10.000 styk storvildt er blandt andet repræsenteret ved de meget omtalte ”Big Five”: Elefant, næsehorn (både det sorte og det hvide!), bøffel, løve og leopard. Her findes også fine bestande af flodheste, giraffer, zebraer, gnuer og et varieret udvalg af antiloper, bl.a. af de store arter som eland, stor kudu, gemsbuk og sabelantiloper. Med lidt held kan den nataktive brune hyæne, geparden og den afrikanske vildhund også ses, mens der er registreret mere end 350 arter af fugle i parken.
Pilanesberg har flere glimrende udsigtspunkter og skjul ,og her kan køres safari både om dagen og med kraftige projektører om natten, ligesom guidede gåturer også hører til aktivitetsmulighederne. I og omkring parken findes et fint udvalg af glimrende store lodges, mens nærliggende Sun City rummer flere konventionelle hoteller samt det ekstravagante Palace of the Lost City. Byen har desuden to 18-hullers golfbaner af høj international standard, et casino, et stort badeland samt sin egen lufthavn. Pilanesberg området havde tidligere flere små landsbyer og nogle store landbrug, men blev omkring 1980 ryddet for at give plads til naturen og de omkring 6.000 store dyr der blev flyttet hertil i det der blev kaldt Operation Genesis.
Parken ligger i et område af Sydafrika, der generelt er fri for malaria, hvilket især kan være en fordel, hvis små børn eller svage ældre skal med på safarien.

 

Højdepunkter:

  • Let tilgængelig og meget varieret og dyrerig safari i malaria-frit område
  • Fine bestande af alle de største og mest ikoniske af savannens dyr

Højsæson: Juli til januar

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m