« Tilbage

Tadoba Nationalpark

Tadoba nationalparken ligger i delstaten Maharashtra, ca. 150 km syd for byen Nagpur, hvis lufthavn har gode flyforbindelser til mange storbyer i Indien. Den store park er en vigtig del af Indiens i alt 43 ”Project Tiger” reservater, og det samlede areal inkl. omkringliggende fredede områder, som Andhari, reservatet udgør et tigerreservat på i alt 625 km2.

I den sydvestlige del af parken ligger den store Tadoba sø, hvor der findes mange krokodiller, og hvor der i og omkring søen også er en del sumpskildpadder, varaner og pytonslanger. Sammen med flere andre søer og vandhuller samt Andhari floden, udgør det den livgivende vandressource for dyrelivet i området. Mod nord og vest findes tæt skovklædte bakker og bjerge, hvor mange teaktræer dominerer vegetationen.

Parken har en fin bestand af tiger, leopard, stribet hyæne, den asiatiske vildhunde dhole og af læbebjørne. Blandt de store planteædende dyr dominerer sambarhjort, axishjort, nilgai antilope og gaur okse, men der findes også flere andre arter af hjorte og antiloper samt masser af mindre pattedyr som aber, egern, desmerdyr o.l.

Fuglefaunaen er domineret af vandlevende arter som ænder, vadefugle og hejrer omkring søerne, men her er også adskillige arter af f.eks. ørne og andre mindre rovfugle, og så er området kendt for sine mange smukke sommerfugle, der ligeledes nyder godt af de mange søer, vandhuller og vandløb.

 

Højdepunkter:

Smuk park omgivet af søer og skovklædte bjerge med bl.a. mange teaktræer
God bestand af mange arter af rovdyr som f.eks. tigre, leoparder og læbebjørne
Rigt fugleliv, mange krokodiller samt kendt for et væld af smukke sommerfugle

Højsæson: November til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m