« Tilbage

Wilpattu National Park

Nationalparken Wilpattu beliggende i det nord vestlige hjørne af Sri Lanka, er et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve Leopard og Sloth Bear (på dansk kaldet læbebjørn).

Parken, som er omkring 131000 hektar, er Sri Lankas ældste og største nationalpark. Den genåbnede i 2010 efter at have været lukket i næsten tre årtier på grund af borgerkrigen. Kun 25 % af parkens areal er åben for besøgende, dette medfører at dyrene har ro til at leve deres liv. Man mener at Wilpattu har verdens største koncentrationer af leoparder, og i 2018 talte man over 500 leoparder i parken. 

Af større dyr rummer Wilpattu også elefant, sjakal, vildsvin, krokodille, sambar, axis hjort samt bøffel. Ligeledes kan den sydasiatiske kamæleon Indian Chameleon ses i parken, hvis man er heldig.

Parken har også et fremragende fugleliv, især i vintermånederne med over 200 registrerede arter, herunder en række rovfugle såsom Crested Serpent, Changeable Hawk og White-bellied Sea Eagles, Brown Fish Owl.

Man finder flere arter som kun findes i Sri Lanka, her kan nævnes Sri Lanka Grey Hornbill, Sri Lanka Junglefowl, Sri Lanka Woodshrike og et stort antal vandfugle og vadefugle.   

 Wilpattu populært kaldet ”søernes land” er berømt for de mange søer og de tørre stedsegrønne skove.

Langs Wilpattu-kysten kan man opleve Kudurumalai-punktet, der menes at være stedet, hvor prins Vijaya og den første gruppe indiske bosættere satte foden til Sri Lanka. Området er præget af stejle klipper og forstenede kalkstensrester og giver panoramaudsigt over Det Indiske Ocean.

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m