VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 9 DAGES REJSE
PRIS FRA 22.395,- kr.

Sri Lankas højdepunkter   

Denne tur bringer jer til smukke Sri Lanka, indehaver af 8 spots på UNESCO verdensarvsliste.
I får lov at opleve 4 af dem nemlig Sigiriya, Horton Plains, Kandy og Sacred Temple of the Tooth Relic   

Vi har sørget for at en personlige guide og chauffør er med jer hele vejen fra start til slut. Så I roligt kan læne jer tilbage og blot nyde det smukke land og de mange oplevelser

Afrejse hver dag, privat safari med egen guide og chauffør

Højdepunkter på rejsen

 • Safari i det nordlige Sri Lanka – god mulighed for at se Leopard
 • Oplev 4 steder fra UNESCO's verdensarvsliste
 • Mulighed for 9 km vandretur i Horton Plains 
 • Besøge te-marker & te-fabrik i det centrale Sri Lanka  
 • Togtur Kandy- Nanu Oya en af verdens smukkeste togture
 • Møde de venlige og imødekommende Srilankanere
 • Egen chauffør og guide under hele turen

9 dages rejse fra 22.395,- kr.

Safari og storby  

I lander i Colombo - Sri Lankas hovedstad, en storby fuld af mennesker, lys og trafik. Jeres chauffør kører jer sikkert nordpå i retning mod Wilpattu. Trafikken undervejs er noget for sig – tuk-tuk, knallerter, og måske endda en hellig kø blander sig med bilerne. I når til jeres destination Wilpattu National Park som Safari Eksperten har forelsket sig i, fordi denne park rummer de gode elementer, som gør en god safari nemlig mange spændende og sjældne dyr i deres naturlige habitat. Mulighed for at se f.eks. læbebjørn, asiatisk elefant, sjakal, vildsvin, krokodille og axis hjort, rigtige gode muligheder for at se flere leoparder. 

Besøg det centrale Sri Lanka, Kandy, Nuwara Eliya

Sri Lanka er et land som rummer stor natur og mange historiske ikoner. I besøger Kandy omkranset af små bjerge, betegnes som Sri Lankas spirituelle centrum. Sigiriya, på dansk kaldet løveklippen, er en gammel klippefæstning, og kan dateres helt tilbage til år 500. Te-marker ses overalt og I kommer til at besøge en te-fabrik.  

En af verdens smukkeste togture

I kan se frem til togturen fra Kandy til Nanu Oya - er nævnt som en af vendens smukkeste togture. Toget kører gennem te-plantager, vandfald, bjerge og små landsbyer. 

Egen Guide og chauffør  

På denne tur har I jeres egen engelsktalende guide og chauffør til rådighed under hele turen. De sørger for kufferterne bliver bragt, hjælper med check ind, tager med jer ud at shoppe, hvis I ønsker det. Samtidig er de meget professionelle og forstår hvornår I ønsker at være private. Guiderne er uddannet "naturalist" og deres uddannelse giver dem en utrolig stor viden om dyrelivet og kulturen, som de gerne deler ud af. Det at have egen guide giver jer ekstra frihed til at ændre lidt i planerne, måske I gerne vil sove lidt længere en dag, og hvis det kan lade sig gøre jævnfør tidsplanen, kan I snakke med guiden om det.

Kombiner med strandferie på Sri Lanka eller Maldiverne 

Sri Lanka har mange smukke strande, og det er helt oplagt at koble en badeferie på opholdet.
Maldiverne er blot 1,5 times flyvetur fra Sri Lanka, og hvis du har Maldiverne på din bucket list, kan flyrejsen nemt kombineres med et gratis stopover på Maldiverne. Se forslag under  dag til dag program, eventuel tillæg til badeferie. 

Vi skræddersyer rejser, så en kombination efter jeres ønsker kan sagtens lade sig gøre.   

Seværdigheder på rejsen
Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark til Colombo via europæisk eller mellemøstlig lufthavn 

Mad og drikkevarer er naturligvis inkluderet under flyrejsen.

Dag 2 :Ankomst Sri Lanka

colombo

Ved ankomst til Colombo Lufthavn i Sri Lanka bliver I mødt i lufthavnen af en engelsktalende repræsentant fra Safari Eksperten, som byder jer velkommen til Sri Lanka. Guiden vil hjælpe jer til jeres køretøj, og nu starter en spændende køretur nordpå til Wilpattu National Park.

Køreturen tager cirka 4 timer, og der til være passende stop undervejs. Chaufføren er erfaren og rigtig dygtig til at begå sig i den Srilankanske trafik. Læn jer tilbage og oplev det pulserende liv i Colombo. Trafikken er næsten en oplevelse i sig selv, og er noget anderledes end i Danmark. I vil blive taget vel imod af personalet på overnatningsstedet, og anvist jeres værelser, hvor I sikkert har brug for tiltrængt hvile og afslapning efter en lang rejse.

Overnatning i Claughton Wild Wilpattu el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 3: Safari Wilpattu National Park

wilpattu-national-park/wilpattu

Måske har I allerede mødt jeres personlige guide i Colombo, eller måske møder I ham/hende i dag. Sammen med en lokal safari-chauffør hopper I i safarijeepen, og begiver jer nu ind i Wilpattu nationalpark til jeres første safari. Morgenmaden, som værten på overnatningsstedet har pakket til jer, tager I med i bilen. Wilpattu er et af de bedste steder i Sri Lanka at se Leopard og Sloth Bear (på dansk læbebjørn). Ligeledes en stor og smuk nationalpark som giver masser af plads til de vilde dyr, og byder på smukke indlands søer og flotte natur oplevelser. Frokosten bliver leveret ved et parkområde i parken, pas på aberne som kan være lige lovlig nysgerrige.

Safarien fortsætter om eftermiddagen, hvor I forhåbentlig ser flere dyr inden turen går retur til Claughton Wild ved 18.00 tiden. I nyder et dejligt aftensmåltid på overnatningsstedet. Hvis I har mod på det, så sig ja til at smage det Srilankanske køkken. Det er virkelig lækkert, dog er det en god ide at bede kokkene tilberede maden ”not too spicy”. Srilankanerne nyder deres mad MEGET stærk. 

Overnatning på Claughton Wild Wilpattu el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 4: Wilpattu - Sigiriya - Kandy

læbebjørn

Tidlig morgen afsted ca. 05.30 mod Wilpattu med en pakket morgenmad.

Morgen safari i national parken. Hold udkig efter vildsvin, krokodille, sambar, axis hjort, bøffel, påfulg samt jungle fowl. Det er næsten uundgåeligt at møde de asiatiske elefanter, som bruger meget af deres vågne tid på at spise. 

I dag kører I i retning af Sigiriya og videre til Kandy. Sigiriya har en hel unik og gådefuld stemning omkring sig,. Området emmer af historier fra en svunden tid. Klippen rejser sig 200 meter lodret op i luften og en stentrappe fører fra bunden til toppen af bjerget. Cirka halvvejs mod toppen møder man et par løvepoter, som faktisk er resterne af et kæmpe hoved af en løve. Tøv ikke med at spørge jeres guide han/hun øser rigtig gerne ud af viden om historien og kulturen. I kører videre mod Kandy, og nu kan det godt være temperaturen falder lidt, da I befinder jer i bjergområdet i det centrale Sri Lanka. 

Overnatning på Amaya Hills el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 5: Kandy

habarana/elephants-minneriya

I nyder en god morgenmad og kan slappe af i de smukke omgivelser på hotellet. Om eftermiddagen besøger I Kandy og the Sacred Temple of the Tooth Relic. Dette hellige tempel blev bygget i det 16. århundrede e.Kr. og ligger ved siden af det kongelige paladskompleks i det tidligere kongerige Kandy. Templet for det hellige tandrelikvie omtales lokalt som Sri Dalada Maligawa. Dette tempelkompleks huser Herren Buddhas hellige tandrelikvie, og det siges at have stærk politisk indflydelse på, hvem der besidder tanden, da det blev antaget, at besidderen af dette hellige relikvie havde ret til at styre landet.

Kl. 17.00 skal I opleve et kulturelt danseshow. Den bedste måde at opleve Sri Lankas musik og dansekultur på. Danseshowet i Kandy giver et indblik i rækken af danse og trommespil knyttet til Sri Lankas gamle traditioner med deltagerne klædt i deres dekorative kostumer. Hvert kostume, dans og handling betyder en historie, og forestillingerne tager en på en visuel og sensuel rejse gennem tid og rum. 

Overnatning Amaya Hills el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya

sigiriya

Efter morgenmaden køres I til Kandy station, og en smuk togtur til Nanu Oya venter jer. Alt imens guiden og chaufføren kører jeres bagage frem til Nuware Eliya, som er jeres destination idag. 

I nyder en virkelig smuk og naturskøn togtur gennem højlandet, hvor toget kører forbi smukke te-marker, vandfald, skove og igennem små charmerende landsbyer. Ved ankomst til Nanu Oya genforenes I med guiden og jeres baggage, og I kan nu se frem til en fantastisk køre-tur med udsigt til de smukkeste te-marker. I besøger en te-fabrik, og indvies i den proces det er at fremstille sort te. Den britiske kolonimagt har udviklet metoden, og mange maskiner på fabrikken kan dateres 100 år tilbage.   

I fortsætter til Nuwara Eliya og tjekker ind på jeres hotel.

Overnatning Blackpool Hotel el.lign. med helpension inkluderet

Dag 7: Nuware Eliya - Horton Plains - Black Pool

mad colombo

Tidlig op med pakket morgenmad og afsted mod Horton Plains National Park, cirka en times kørsel. Her i højlandet vil I opleve at temperaturen er faldet, så husk en regnjakke og lange bukser. Ligeledes er dette område meget frodigt, hvilket betyder mere nedbør end andre steder på Sri Lanka.

Hvis I har benene til det, anbefaler vi en 9 km. vandretur i området, som udover at være en virkelig smuk vandrertur også byder på udsigtspunktet "Worlds End" og "Bakers Falls" vandfaldet. I kan også vælge at opleve Horton Plains ved at køre ind i nationalarken sammen med guide og chauffør, på køreturen ser I ikke Worlds End og vandfaldet, men kan opleve de mange dyre og-plantearter som kun findes på Sri Lanka. F.eks Rhino Horned Lizard og den højlandske Leopard, som har en tykkere pels end de almindelig leoparder. 

Overnatning på Blackpool Hotel el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 8: Black Pool - Negombo

colombo

Efter morgenmaden går turen mod Negombo, hvor I ankommer til jeres hotel ved frokosttid. Efter en dejlig frokost, har vi arrangeret et besøg på Negombo Fish Market. På markedet vil I opleve den travle havn, hvor mere end 2000 både holder til. 

Overnatning på Goldi Sands Hotel el.lign. med helpension inkluderet 

Dag 9: Hjemrejse

Det er nu tid at rejse hjem til Danmark igen. Efter tjek ud på hotellet køres I i lufthavnen. 

Der er god mulighed for at forlænge opholdet med badeferie. Nedenfor kan I læse om 4 dages badeferie på Sri Lanka, eller på Maldiverne. Ofte kan man i flybilletten lave et gratis stopover på Maldiverne på udrejsen eller hjemrejsen.  

Safari Eksperten er selvfølgelige behjælpelig med, hvad I måtte ønske. 

Eventuelt tilkøb af badeferie på Sri Lanka

Mulighed for forlængelse af rejse på Sri Lanka 

Sommer: maj(2023)-oktober(2023) 
Vi foreslår et ophold ved Tringomalee på Sri Lankas nordøstlige kyst
Trinco Blu Cinnamon-I delt dobbeltværelse standard, inkl helpension, transfer t/r fra lufthavn, 4 nætter 
Voksen: Kr. 8.195,- 
Barn 3-11 år: Kr. 2.395,- (1 barn i forældres værelse) 

Vinter: november(2023) - april(2024)
Vi foreslår et ophold ved Beruwala Strand på Sri Lankas sydvest kyst
Cinnanom Bey-I delt dobbeltværelse standard, inkl. helpension, transfer t/r fra lufthavn, 4 nætter
Voksen: Kr. 7.595,-
Barn 3-11 år: Kr. 2.395,- (1 barn i forældres værelse)

Bemærk der er yderligere tillæg ved ophold omkring jul og nytår ring og forhør nærmere

Bemærk at egen guide og chauffør ikke er inkluderet i tillægsprisen. Vi kan skræddersy antallet af overnatninger efter ønske 

Eventuelt tilkøb af badeferie på Maldiverne

Mulighed for forlængelse af rejse på Maldiverne
Vi foreslår et ophold på øen Olhuveli og resortet Sun Siyam på Maldiverne 
Flybilletten kan laves med et stopover på Maldiverne 

Lavsæson: maj(2023)-december(2023)
Bemærk priserne gælder ved reservation mindst 60 dage før 
Sun Siyam: I delt Deluxe værelse standard, inkl. helpension, speedbådstransfer t/r, lokal green tax, 4 nætter 
Voksen: Kr. 8.595,- 
Et barn i forældres værelse: Kr. 395,-(0-14 år inkl) 
(tillæg ved ophold omkring jul og nytår ring og forhør nærmere)

Højsæson: 11. januar(2024) - 11.april(2024)
Bemærk priserne gælder ved reservation mindst 60 dage før 
Sun Siyam: I delt Deluxe værelse standard, inkl. helpension, speedbådstransfer t/r, lokal green tax, 4 nætter 
Voksen: Kr. 9.595,- 
Et barn i forældres værelse: Kr. 395,-(0-14 år inkl) 

Venligst bemærk at egen guide og chauffør ikke er inkluderet i tillægsprisen - Vi kan skræddersy antallet af overnatninger efter ønske 

Indkvarteringer på rejsen

 
Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Colombo t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 2 overnatninger i Claughton Wild el.lign med helpension  
 • 2 overnatninger på Amaya Hills el.lign med helpension 
 • 2 overnatninger på Hotel Blackpool el.lign med helpension 
 • 1 overnatning på Goldi Sands Hotel el.lign med helpension
 • Safarikørsel og aktiviteter som beskrevet i program
 • Billet til togturen fra Kandy til Nanu Oya e/t
 • Egen engelsktalende guide og chauffør under hele turen 
 • Transfer til og fra Colombo lufthavn 
 • Entré til nationalparker, shows, museer, te-fabrik
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer & drikkepenge
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Sri Lanka (ca. 50 USD,-)
 • Vaccinationer 
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"
 • Tillæg for enkeltværelse (ring og forhør) 
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Tina Greve Jensen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m