« Tilbage

Zambezi-floden

Fra Zimbabwes nordvestlige hjørne ved grænsen til Namibia og Botswana og ca. 600 km mod øst til Mozambiques grænse danner Zambezi-floden grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Flodens brede løb mod vest slutter brat ved Victoria Falls, hvorefter den omgives af smalle kløfter, inden den igen breder sig ud. Midt på strækningen løber den igennem Lake Kariba, der er skabt af en stor dæmning med et hydroelektrisk kræftværk, mens bredderne på det østlige løb er domineret af uberørt natur og nationalparkerne Mana Pools i Zimbabwe og Lower Zambezi i Zambia. Især omkring Victoria Falls, der må betegnes som det sydlige Afrikas adventure centrum, er der et stort udbud af aktiviteter, hvoraf mange ikke er for sarte sjæle.

Mest berømt er nok det 111 meter høje Shearwater Bungee Jump fra den gamle bro, hvor man i imponerende omgivelser over kløften og med en ”elastik” om benene kan springe ud og, hvis alt er indstillet perfekt, få dyppet håret i flodens brusende vand efter 4 sekunders frit fald. Flere steder i området er der desuden spændt kraftig stålwire over kløften, så man i mange varianter af ”Rope Sliding” kan glide hurtigt over Zambezi-floden i stor højde og blive trukket langsomt tilbage - den længste glidetur er 425 meter!

Aktiviteterne på vandet er også talrige. En af verdens ultimative White Water Rafting ture, hvor man i store gummibåde sejler fra vandfaldet og ned ad 23 såkaldte rapids, er meget populær. For de øvede kan man også tage turen i kajak, mens den motoriserede aktion-version foregår i Jet både. Er ønsket at komme i vandet kan dette også opfyldes, og såvel ovenfor vandfaldet som lige under det. I de tørre måneder kan man svømme helt ud til kanten af vandfaldet og nyde udsigten over det fra en slags naturlig Spa kaldet Devil´s Pool, mens en ”Under the Spray Tour” giver mulighed for et brusebad og en svømmetur i kløften under vandfaldet. Victoria Falls kan på spektakulær vis også ses fra oven. Dette foregår på en rundtur i helikopter eller i de små åbne og langsomt flyvende ultralette fly, hvor man er ene passager med piloten og ikke har nogen generende vinduer, når man skal tage det perfekte billede.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m