« Tilbage

Arusha

Arusha betegnes som Tanzanias safarihovedstad, fordi de fleste safarier i landet har deres udgangspunkt her eller mere præcist fra Kilimanjaro International Airport, som ligger omkring 50 km øst for byen og halvvejs til byen Moshi, der ligger for foden af det berømte Kilimanjaro. Vest for Arusha ligger en mindre lufthavn, hvor mange sportsfly forbinder byen med små landingsbaner inde i nationalparkerne, og der er afgange til Zanzibar med lidt større fly.

Mange safarirejsende vælger at nøjes med en enkelt overnatning i Arusha efter den lange flyvetur. Byen og nærområdet har dog mange spændende oplevelser at byde på, og derfor kan man sagtens blive hængende lidt længere. Den multikulturelle by har et befolkningstal på ca. 400.000 indbyggere, og den betragtes som en af Tanzanias mest betydningsfulde økonomiske centrummer med en række internationale virksomheder beliggende her.

Er man til kulturelle oplevelser, finder man i centrum bl.a. det historiske klokketårn, midtpunktet mellem Cape Town og Cairo, flere hyggelige markedspladser med eksotiske frugter og velduftende krydderier samt et udvalg af gode restauranter. I lokalområdet er det muligt at besøge bananplantager og kaffefarme, hvor de lokale farmere gladeligt fortæller om dyrkningen.

Arusha er desuden udgangspunkt for den populære safarirute til bl.a. Serengeti, hvor man kan opleve et utal af vilde dyr og Den Store Migration. Hvad mange ikke ved er, at Arusha har sin egen lille nationalpark. Arusha Nationalpark, der kun ligger ca. 20 km fra byen, har derfor få besøgende, hvilket er en skam, da den rummer et fantastisk kuperet landskab og flotte højtliggende udsigtspunkter mod Kilimanjaro.

Her er også et fint dyreliv, selvom det ikke kan måle sig i antal og variation med parkerne mod vest. Parkens største specialitet er nok den ekstraordinært langhårede østafrikanske højlandsvariant af sort og hvid colobus abe. Her møder man også overraskende mange giraffer, det kuperede landskab taget i betragtning, og bøfler, flodheste, vortesvin, vandbukke, zebraer og bavianer er desuden et almindeligt syn. Parken rummer også elefanter og leoparder, der kan ses med lidt held, samt et fantastisk fugleliv, som topper omkring en række højtliggende søer, der på nogle tidspunkter af året kan være klædt i lyserødt af tusinder af flamingoer.

I parkens vestlige del ligger Afrikas fjerde højeste bjerg Mount Meru på 4.566 meter. Sammen med lokale bjergførere og hjælpere kan man bestige dette på en tre til fire dages tur, hvor man overnatter i hytter undervejs. Fra toppen er en enestående udsigt, der med lidt held og lavtliggende skyer kan byde på en næsten overjordiske oplevelse - nemlig at se Kilimanjaros top ensomt knejsende over et næsten flødeskumslignende skydække.

 

Højdepunkter:

  • Fantastisk udsigt fra Mount Merus højder mod det mere kendte søsterbjerg, Kilimanjaro
  • Nationalpark med kuperet skovklædt terræn og smukke langhårede aber

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m