« Tilbage

Arusha

Arusha betegnes som Tanzanias safari hovedstad, idet de fleste safarier i landet har deres udgangspunkt hér eller, mere præcist, i Kilimanjaro International Airport, som ligger omkring 50 km øst for byen og halvvejs til byen Moshi, der ligger for foden af Kilimanjaro. Vest for Arusha ligger en mindre lufthavn, hvor mange sportsfly forbinder byen med små landingsbaner inde i nationalparkerne, men der er også enkelte afgange til Zanzibar med lidt større fly.

Mange safarier nøjes med at bruge Arusha som adgangsport for Tanzanias berømte nordlige safari-rute til bl.a. Serengeti, og overnatter derfor maksimalt i området før eller efter safarien. Arusha nationalparken, der kun ligger ca. 20 km fra byen, har derfor ret få besøgende, hvilket er lidt synd, da den rummer et fantastisk kuperet landskab og flotte højtliggende udsigtspunkter mod berømte Kilimanjaro.

Her er også et fint dyreliv, selvom det ikke kan måle sig i antal og variation med parkerne mod vest. Parkens største specialitet er nok den ekstraordinært langhårede østafrikanske højlandsvariant af sort og hvid colobus abe. Her er dog også overraskende mange giraffer, det kuperede landskab taget i betragtning, mens f.eks. bøfler, flodheste, vortesvin, vandbukke, zebraer og bavianer er et almindeligt syn. Parken har også elefanter og leoparder, der kan ses med lidt held, samt et fantastisk fugleliv, der topper omkring en række højtliggende søer, som på nogle tidspunkter af året kan være klædt i lyserødt af tusinder af flamingoer.

I parkens vestlige del ligger Afrikas fjerde højeste bjerg, Mount Meru, på 4.566 meter. Sammen med lokale bjergførere og hjælpere kan dette bestiges på en tre til fire dages tur, hvor der overnattes i et par hytter under vejs. Fra toppen er der en enestående udsigt, der med lidt held og lavtliggende skyer kan byde på en næsten overjordiske oplevelse, nemlig at se Kilimanjaros top ensomt knejsende over et næsten flødeskumslignende skydække.

 

Højdepunkter:

  • Fantastisk udsigt fra Mount Merus højder mod det mere kendte søsterbjerg, Kilimanjaro
  • Nationalpark med kuperet skovklædt terræn og smukke langhårede aber

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m