« Tilbage

Serengeti National Park

Nationalparken aspirerer utvivlsomt til en af verdens mest kendte – og med rette. Det næsten endeløse ocean af græs med savannens store dyreflokke er måske mere end noget billedet, som de fleste forbinder med det klassiske Afrika safari – og dette selvom busk- og træsavannen faktisk dækker en meget større del af kontinentet. Utallige TV udsendelser fra området må holdes ansvarlige for dette. Mest af alt er Serengeti nok kendt for de store dyreflokkes vandring, The Great Migration, hvor især næsten 1,5 million gnuer og en kvart million zebraer vandrer rundt i konstant søgen efter de bedste græsgange. Denne vandring har et overordnet mønster som gentages år efter år, selvom rute og årstid kan variere noget afhængig af hvor og hvornår regnen falder.

Migrationen deles i det nordlige Serengeti med Masai Mara i Kenya, hvor den typisk befinder sig i de fire tørreste måneder, juli til oktober. Indbegrebet af migrationen er når den krokodillefyldte Maraflod skal krydses, hvilket ofte kan give dramatiske begivenheder. Dette drama kan opleves i det nordligste Serengeti samt i Masai Mara. Et andet højdepunkt er når gnuerne på få uger i vores vintermåneder føder mere end en kvart million kalve på de kortgræssede sletter i det sydlige Serengeti, hvilket også skaber store dramaer.

Serengeti har nemlig også en enestående bestand af store rovdyr, der ofte holder til på og omkring de mange blødt afrundede klippefremspring på græssavannen, de såkaldte kopjes eller koppies, og under træernes skygge langs vandløb og floder. Løver og plettede hyæner ses hyppigt, mens geparden og leoparden også bliver set på langt de fleste safarier. Der findes også masser af andet storvildt med bl.a. elefanter, flodheste, bøfler, giraffer og masser af antiloper og gazeller. Det sorte næsehorn har også et par små bestande i hhv. den nordlige og sydvestlige del af parken, men de er svære at finde i de store områder.

Serengeti nationalparken, med et areal på næsten 15.000 km2, er centrum for et større beskyttet naturområde og økosystem, som bl.a. også omfatter Masai Mara i Kenya og Ngorongoro, der tilsammen er 40.000 km2 og dermed tæt på Danmarks areal. Navnet Serengeti kommer i øvrigt fra den lokale Masai-stammes sprog, hvor siringet blot betyder de endeløse sletter. Parken ligger godt 300 km nordvest for Arusha, hvoraf den første halvdel op til Ngorongoro krateret er på gode asfaltveje, mens resten er på til tider bumlede grusveje. Man kan også flyve ind og/eller ud af Serengeti, der har adskillige små grus-landingsbaner.

Højdepunkter:

  • Gnuernes kælving mod syd i januar til marts, og de eftertragtede gnukalve!
  • Gnuer og zebraers krydsning af Mara-floden mod nord i juli til oktober
  • De mange store rovdyr, især i flodervegetationen og på klippefremspring

Højsæson:

Januar til marts (mod syd) og juli til oktober (mod nord)

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m