« Tilbage

Black River Gorges Nationalparken

Black River Gorges Nationalparken blev oprettet i 1994 for at beskytte Mauritius’ tilbageværende skovområder. Den ligger i den sydvestlige del af Mauritius og har et areal på 65,74 km2. Parken udgør dermed over 3% af Mauritius’ samlede areal og er hjemsted for bjerget, Black River Peak, der med sine 828 meter er det højeste punkt på øen. Der findes gode vandrestier til bjergets top, og det anbefales at besøge stedet tidligt om morgenen. Det kan nemlig ofte blive tæt skyet midt på dagen, hvilket lidt ødelægger den fantastiske udsigt og den samlede oplevelse på bjerget.

Mauritius har et spændende fugleliv, der består af flere sjældne arter, herunder nogle, som kun findes netop her på øen og især i Black River Gorges Nationalparken. Pudsigt nok er det mest berømte dyr fra Mauritius uddød helt tilbage i 1600-tallet, nemlig den store fugl, dronten (på engelsk Dodo). I sin levetid trivedes den i den frodige natur, og der var ikke nogen rovdyr på øen til at true den. Desværre overlevede den ikke menneskets indtagelse af øen i 1600-tallet, hvor den blev fanget i et stort antal som proviant for de søfarende, som manglede friske forsyninger. Af nulevende fuglearter kan blandt andet nævnes den mauritiske tårnfalk og den sjældne pink due.

Black River Gorges Nationalparken kan især anbefales til dem, som ønsker at vandre i smukke og frodige omgivelser. Der findes større stier rundt i parken med solidt terræn, men med det rette fodtøj kan også de mindre stier udforskes. Parken gør det muligt at gå på opdagelse i den oprindelige mauritiske natur med frodige omgivelser og smukke vandfald og er bestemt anbefalelsesværdigt at have med på programmet for en rejse til Mauritius.

Højdepunkter:

  • Vandring i smukke og frodige omgivelser
  • Bjerget Black River Peak, som udgør Mauritius’ højeste punkt
  • Stor variation af fugle- og plantearter

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m