« Tilbage

Hwange National Park

Hwange National Park, som er på samme størrelse med Nordirland, er det største reservat i Zimbabwe, let tilgængeligt og også den fineste. Parken grænser op til Botswana mod sydvest og ligger kun 200 km sydøst fra Victoria Falls langs en god asfaltvej. Det er også muligt at flyve her ind med lette fly. 

Hwange er måske det bedste valg af safari destination, hvis du ønsker at kombinere et besøg til de imponerende Victoria Falls med en høj kaliber safari med masser af dyr. Her kan du finde stort set alle de klassiske afrikanske savannedyr, du kan forestille dig. Parken er hjemsted for ”The Big Five”: her bor 30.000 elefanter, som er den næststørste befolkning i Afrika efter Chobe i Botswana. Bøfler kan ses næsten overalt i parken og bevæger sig rundt i store flokke, men observationer af sorte næsehorn er desværre blevet en meget sjældnere forekomst gennem årene. Løver ses ofte, og den generte leopard er også almindelig i parken.

Naturen af den tilgængelige nordlige tredjedel af parken er en blanding af flade og sandede områder med spredt vegetation, akaciesavanne og et par skovklædte områder i den nordøstlige del af parken. I den nordvestlige del er der også områder som er mere domineret af mere kuperet terræn med granitfremspring. Der findes 60 vandhuller i Hwange, hvoraf de fleste er kunstige. I de større vandhuller ser man flodheste, krokodiller og skildpadder. På savannen og tæt på vandhullerne lever giraffer, zebraer, gnuer, vortesvin og utallige antiloper, heriblandt nogle af de største og mest imponerende arter såsom storkudu, eland, roan, sabel og vandbuk.

Parken huser også store bestande af bavianer, plettet plettet hyæne og ikke mindst den ellers sjældne afrikanske vildhund. Den kølige, tørre sæson fra april til oktober er den bedste tid til at se store vildtdyr, mens de vådere måneder fra november til februar er den bedste periode til fuglekikkeri. Her dominerer de mange arter af næsehornsfugle, ørne og gribbe billedet.

Højdepunkter:

  • En imponerende population af elefanter
  • Mange sjældenheder såsom afrikanske vilde hunde
  • Smukt, varieret terræn med mange af de klassiske afrikanske dyr som løve, giraf, zebra og bøffel.

Højsæson: juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m