« Tilbage

Hwange National Park

Hwange nationalparken, der er på størrelse med Nordirland, er Zimbabwes største, lettest tilgængelige og uden tvivl også den fineste. Parken grænser op mod Botswana mod sydvest og ligger kun knap 200 km sydøst for Victoria Falls ad gode asfaltveje, men man kan også flyve hertil i sportsfly.

Hwange er nok den mest oplagte safaridestination, hvis man vil kombinere et besøg ved de imponerende vandfald med dyrerig safari af højeste kaliber. Her findes stort set alle de klassiske afrikanske savannedyr, man kan tænke sig. Parken rummer de berømte fem store: Her lever omkring 30.000 elefanter i kontinentets næsttætteste bestand efter Chobe i Botswana, bøfler ses næsten overalt og færdes i rigtig store flokke, mens det sorte næsehorn desværre efterhånden er et sjældent syn. Løver ses ofte, og den sky og primært nataktive leopard er ret almindelig i parken.

Naturen i den tilgængelige nordlige tredjedel af parken er vekslende mellem flade sandede områder med spredt vegetation, akaciesavanne og enkelte mere skovprægede områder i den nordøstlige del af parker, samt områder domineret af mere kuperet terræn af granitklipper i den nordvestlige del. Hwange rummer omkring 60 vandhuller, hvoraf flertallet er kunstige. I de største vandhuller kan flodheste, krokodiller og sumpskildpadder ses. På savannen omkring vandhullerne lever mange giraffer, zebraer, gnuer, vortesvin og et utal af antiloper, bl.a. nogle af de største og mest imponerende som stor kudu, eland, roan, sabel og vandbuk.

Parken har også en stor bestand af bavianer, plettede hyæner og ikke mindst af den ellers sjældne afrikanske vildhund. Den kølige tørtid fra april til oktober er den bedste årstid at se storvildt, mens de våde måneder fra november til februar er de bedste at se fugle, hvor især mange arter af næsehornsfugle, ørne og gribbe dominerer billedet. Her er primært fokus på safari i bil i dagslys, hvor man inde i parken kan forlade bilen ved de mange skjul ved vandhullerne, men andre aktiviteter er også mulige.

Især udenfor parken, hvor der også kan være mange dyr, kan man komme på safari til fods samt på natsafari i biler, hvor der søges efter det nataktive vildt med store projektører.

Højdepunkter:

  • Enestående mange elefanter, der især sætter dagsordenen omkring vandhullerne
  • Fine specialiteter som afrikansk vildhund samt roan- og sabelantiloper
  • Smukt varieret landskab med klassiske dyr som løve, giraf, zebra og bøffel

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m