« Tilbage

Koralrevet i det Indiske Ocean

Det tropiske koralrev i Det Indiske Ocean langs Østafrikas kyst er et af verdens længste. Det danner en næsten ubrudt barriere ud for strandene fra Mogadisho i Somalia til den sydlige del af Mozambique, og øerne ud for kysten helt ud til Mauritius og Seychellerne er mere eller mindre omkranset af koralrev. Intet sted i klodens enorme oceaner er livet så rigt og varieret, som på det tropiske koralrev, og på mange punkter er det havets parallel til regnskovene på land. Det gælder også på sårbarheden, da koralrevet, ligesom regnskoven, i bedste fald er meget længe om at reetablere sig, hvis det først er ødelagt.

Artsrigdommen er nærmest overvældende og dyrelivet er så farvestrålende, at det ikke ses andet steds. Hele fundamentet for revet er korallerne, der danner de kalkskeletter og fundamenter, der er det, som selve den hårde del af revet består af. Korallerne er på alle måder meget specielle og alene det faktum, at det er dyr, selvom de mere ligner planter og sågar primært lever af sollys, gør dem til noget særligt. De mange sprækker og hulninger mellem korallerne giver ly for en stor rigdom af mindre fisk og myriader af andre smådyr, mens de større rovdyr patruljerer over revet eller holder til i de større huler.

På stort set alle destinationer i Det Indiske Ocean kan man leje dykkerudstyr, så man kan komme ud og dykke med lokalkendte guider. Har man ikke dykket før, kan mange steder sågar tilbyde både teoretisk og praktisk undervisning, så man kan tage et dykkercertifikat. Er dykning ikke sagen, kan de lavere dele af koralrevet også fint opleves på en snorkeltur, og enkelte steder med kraftigt tidevand, hvor dele af revet bliver tørlagt med store bassiner imellem, kan man på en gåtur få et lille indblik i revets imponerende udbud af former og farver. På nogle lokaliteter findes der en helt fjerde mulighed, nemlig at tage et tur til det lave rev i en båd med glasbund. Uanset hvilken af disse aktiviteter, der er mest tiltalende, bør man unde sig selv at se det tropiske koralrev på ferien i Det Indiske Ocean, da det er en betagende oplevelse.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m