« Tilbage

Lake Mburo

En forholdsvis lille nationalpark omslutter Mburo søen samt en række mindre søer og rummer en del storvildt og mange fugle. Her findes en god bestand af zebraer, der i Uganda ellers kun ses i den meget mere vanskeligt tilgængelige Kidepo Valley nationalpark langt mod nordøst. Desuden findes her mange bøfler, vortesvin, bavianer, marekatte og flere arter af antiloper, hvor den store vandbuk er mest markant og almindelig.

Det er muligt at tage på en spændende bådsafari på søen, hvor der er mange flodheste og krokodiller, og hvor det vrimler med flotte fugle som f.eks. isfugle, hejre, storke og afrikanske flodørne. Her er også mange oddere repræsenteret af hele tre arter, men det kræver lidt held at få øje på dem. Safari til fods er også en mulighed, mens man som et af de eneste steder i Uganda, kan man køre på natsafari med projektører, hvor især nogle af de nataktive dyr kan ses inkl. leopard med jævne mellemrum.

I området omkring parken ses ofte de lokales kvæg, Ankole kvæget, der er en meget spektakulær race med overordentlige store horn. Lake Mburo nationalparken er et perfekt pusterum og overnatningssted på en bilsafari, omkring halvvejs på den ca. 500 km lange kørsel mellem de mere kendte parker mod vest og hovedstaden, Kampala, eller lufthavnen i Entebbe mod øst.

Højdepunkter:

  • Bådsafari på søen blandt flodheste, krokodiller og et imponerende fugleliv
  • Natsafari i bil, hvor især nogle af de spændende nataktive dyr kan ses

 

Højsæson: December til februar og juni til august

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m