VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 12 DAGES REJSE
PRIS FRA 31.995,- kr.

Gorillaer, chimpanser og "The Big 5"

Fantastisk og yderst komfortabel safari til smukke og frodige Uganda. Mulighed for at se de berømte Big Five: Elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard - samt menneskets to nærmeste slægtninge, de temperamentsfulde chimpanser og de rolige og sjældne kæmper, nemlig bjerggorillaerne.

Højdepunkter på rejsen

 • Kom helt tæt på de store bredsnudede næsehorn i Ziwa-reservatet – til fods!
 • Smuk sejltur på Nilen op til Murchison-vandfaldet blandt masser af store dyr og fugle
 • Besøg chimpanserne og mange andre aber i lavlandsregnskoven i Kibale
 • Enestående gåtur til bjerggorillaerne i den tætte bjergregnskov i Bwindi

12 dages rejse 31.995,- kr.

På denne fantastiske safari kan det bedste af gæstfrie Ugandas smukke og frodige natur og landets imponerende dyreliv opleves, og under hele turen er udgangspunktet fra de yderst komfortable lodges. Første punkt på programmet er næsehornsreservatet Ziwa, hvor områdets hvide (bredsnudede) næsehorn opsøges til fods.

Rigt dyreliv i Murchison Falls National Park

I Murchison Falls-nationalparken sejles der på Nilen helt op til vandfaldene og køres på safari. Parken rummer en fin bestand af bl.a. elefanter, bøfler, giraffer, flodheste og krokodiller, og her findes mange forskellige antiloper og fugle. Med lidt held kan der ses løver og leoparder, og på fuglesiden specialiteter som træskonæb og sekretærfugl.

Afrikas højeste diversitet af abearter

I Kibale Forest-nationalparken findes hele 13 arter af aber, hvilket er en af de højeste tætheder og diversiteter i Afrika. På en guidet gåtur i regnskoven bliver nogle af parkens næsten 1.500 chimpanser opsøgt til fods, mens der på en anden gåtur omkring et sumpområde er mulighed for at se mange andre mindre abearter, samt et væld af fugle med den store blå turaco som den mest imponerende.

Oplev Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth-nationalparken, der ligger mellem Ruwenzori-bjergene på grænsen til DR Congo og bredden af Lake Edward og Lake George, rummer et af kontinentets mest diverse økosystemer. Her er en god bestand af leoparder og løver, hvor sidstnævnte ofte, men lidt atypisk klatrer op i træerne. På og omkring Kazinga-kanalen, der forbinder de to søer, ses desuden mange elefanter, bøfler og flodheste. Parken rummer også en stor bestand af kæmpe vildsvin, vortesvin, antiloper og mere end 600 arter af fugle bl.a. mange spektakulære rovfugle.

Halvdelen af verdens bestand af bjerggorillaer på ét sted

I den tætte bjergregnskov i Bwindi Impenetrable Forest-nationalparken lever 3-400 bjerggorillaer, hvilket er næsten halvdelen af verdens bestand. En af familiegrupperne skal besøges til fods under kyndig guidning af lokale eksperter. Skoven har desuden en meget varieret vegetation af bl.a. træer, slyngplanter og bregner, samt mange sjældne fugle og sommerfugle.

Lake Mburo National Parks spændende dyreliv

Sidste punkt på programmet er Lake Mburo-nationalparken, hvor der både skal sejles på søen og køres på safari. Her findes mange zebraer, bøfler og antiloper, mens der i og omkring søen ses flodheste, krokodiller og masser af spændende fugle.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark & Ankomst Uganda

Der er afrejse fra København først på dagen med et flyskift undervejs. 

Der serveres måltider og drikkevarer ombord. 

I lander i Entebbe sidst på aftenen, og efter  paskontrollen er overstået og bagagen er modtaget, bliver I modtaget af jeres chauffør, der på ca. en time kører til hovedstaden Kampala og det dejlige hotel. Her kan I slappe af og få en god nattesøvn efter den lange flyvetur og inden de mange dages store oplevelser der venter fra i morgen tidlig.

Overnatning på Boma Guest House med morgenmad inkluderet.

Dag 2: Kampala via Ziwa næsehornsreservatet til Murchison Falls-nationalparken

I har tid til at nyde den flotte udsigt over Kampala og Lake Victoria samt et solidt morgenmaden inden den tidlige afgang mod nordvest. Ruten går gennem smukke landskaber i Luwero-området, og første stop på ruten er i næsehornsreservatet, Ziwa. Her skal I på en spændende gåtur, hvor der til fods er stor sandsynlighed for at komme tæt på områdets næsehorn. Ziwa-reservatet er det eneste sted i Uganda hvor det er muligt at se næsehorn. Faktisk var de helt udryddet i landet, men det indhegnede reservat har importeret en lille flok der nu yngler, og som på sigt skal sættes fri i den åbne natur, så der igen kan ses helt vilde næsehorn i Uganda.

Turen går videre til Masindi, hvor der spises frokost inden det sidste stræk køres mod Murchison Falls-nationalparken. Her er der er tid til at besøge toppen af de imponerende vandfald, som har givet navn til parken, inden I sejler over Nilen til jeres lodge for de næste par dage, der ligger med en skøn udsigt over floden.

Overnatning på Pakuba Safari Lodge med fuldpension.

Dag 3: Murchison Falls-nationalparken

Hele dagen tilbringes i nationalparken. Tidligt om morgenen kører I på gamedrive i parkens nordlige sektor, der har den tætteste bestand af storvildt og et meget rigt fugleliv.

Tilbage på lodgen venter et dejligt morgenmåltid inden der er god tid til at slappe af og nyde de frodige omgivelser og udsigten over Nilen.

Efter frokost skal I på en oplevelsesrig sejltur på Nilen, hvor I kommer helt tæt på det imponerende kraftfulde og 40 meter høje vandfald, der buldrer gennem den meget snævre kløft, og hvor der er rig mulighed for at se store dyr og et varieret fugleliv langs og i floden.

Overnatning på Pakuba Safari Lodge med fuldpension.

Dag 4: Murchison Falls til Kibale Forest-nationalparken

Efter morgenmaden starter den lange tur mod sydvest og Kibale-regnskoven. Undervejs køres der gennem flotte landskaber med en lang række små landsbyer og landbrug.

Frokosten spises under den ca. 8 timer lange køretur og det luksuriøse overnatningssted for de næste to dage nås hen på eftermiddagen, så der er tid til at slappe lidt af i de spektakulære omgivelser.

Overnatning på Kibale Guest Cottages med fuldpension.

Dag 5: Kibale Forest-nationalparken

Hele dagen er afsat til at udforske den spændende regnskov. I skal tidligt op for at være klar til en af turens helt store oplevelser – morgenens chimpanse trekking i den tætte regnskov.

I små grupper skal I med ud og lede efter en af de familiegrupper der lever i skoven og sandsynligheden for at finde dem er over 90 %, så mon ikke det lykkes. Når flokken er fundet får I maksimalt lov til at opholde jer blandt dem i en time. Om eftermiddagen skal i på en vandretur i de nærliggende Bigodi sumpe, hvor der findes rigtig mange mindre arter af aber og hvor fuglelivet er imponerende.

BEMÆRK: Chimpanse-permit er ikke inkluderet, og skal tilkøbes seperat for USD 150,- pr. person.

Overnatning på Kibale Guest Cottages med Fuldpension.

Dag 6: Kibale Forest til Queen Elizabeth-nationalparken

I skal på en tidlig morgentur i området omkring lodgen, hvor der findes mange smukke kratersøer. Fra udsigtspunktet ”Top of the World”, der er en naturlig bro, er der i klart vejr mulighed for at se sneen på toppen af Ruwenzori-bjergene (også kaldet Månebjergene) på grænsen til DR Congo.

Efter en tidlig frokost på lodgen køres den relativt korte vej for foden af Ruwenzori bjergene til Queen Elizabeth-nationalparken for aftensmad og to dages ophold på den højt placerede lodge, der ligger på en halvø med udsigt over Edward-søen og Kazinga-kanalen.

Overnatning på Enganzi Game Lodge med fuldpension.

Dag 7: Queen Elizabeth-nationalparken

Der køres tidligt morgen gamedrive i parkens meget varierede natur med græssletter, tropisk skov, floder, sumpe, søer og udslukte vulkanske kratere for at søge efter det utroligt rige dyreliv.

På lodgen indtages en sen morgenmad, hvorefter der kan slappes af, evt. med en tur i poolen, og den storslåede udsigt kan nydes indtil om eftermiddagen efter frokost. Her skal I på en unik sejltur på Kazinga-kanalen, hvor mange svømmende, badende eller drikkende store dyr og fugle kan ses på nært hold fra den komfortable båd.

Overnatning på Enganzi Game Lodge med fuldpension.

Dag 8: Queen Elizabeth til Bwindi Impenetrable Forest-nationalparken

Efter morgenmaden kører I mod syd mod den ”uigennemtrængelige” Bwindi-skov på grænsen til DR Congo. Undervejs spises der frokost og den sydlige Ishasha-sektor af Queen Elizabeth-nationalparken besøges. Den er meget dyrerig og især berømt for områdets træklatrende løver.

I er fremme ved jeres lodge for de næste par dage i tide til at beundre den smukke udsigt over den tætte regnskov, som det bjergrige terræn i Bwindi er klædt i.

Overnatning på Mahogany Springs med fuldpension.

Dag 9: Bwindi Impenetrable Forest-nationalparken

Efter morgenmaden køres I til parkens hovedkvarter, hvor I briefes om de næste timers gorilla trekking i den tætte bjergregnskov. Kl. 8 starter den spændende tur ind i den smukke og frodige skov i søgen efter giganten blandt aberne, den sjældne bjerggorilla. Turen kan tage fra 2 til 7 timer afhængig af hvor den gorillafamilie som I har tilladelse til at besøge har valgt at bygge reder og slå sig ned aftenen før, men der er tæt ved 100% sikkerhed for at finde dem.

Efter den uforglemmelige oplevelse blandt gorillaerne, som I maksimalt må være ved i en time, returnerer I til lodgen for et eftermiddagshvil med skøn udsigt og aftensmad.

Frokost denne dag medbringes som madpakker der enten spises undervejs, hvis gåturen er lang, eller tilbage ved parkens hovedkvarter eller på lodgen, hvis I hurtigt er tilbage fra gorillaerne.

BEMÆRK: Gorilla-permit er ikke inkluderet, og skal tilkøbes seperat for USD 600.- pr. person.

Overnatning på Mahogany Springs med fuldpension.

Dag 10: Bwindi til Lake Mburo-nationalparken

I forlader Bwindi efter morgenmaden og medbringer madpakker som spises undervejs på turen mod Lake Mburo-søen og nationalparken. Der bliver tid til et besøg på Igongo Cultural Museum, som formidler viden om det vestlige Ugandas rige kulturarv.

I ankommer til Lake Mburo om eftermiddagen i tide til at tage et par timers sejltur på søen inden aftensmad og overnatning på jeres lodge for den sidste nat, der ligger højt placeret med en fantastisk udsigt over parken.

Overnatning på Mburo Safari Lodge med fuldpension.

Dag 11: Lake Mburo til Entebbe og hjemrejse

Der køres på gamedrive i parken tidligt om morgenen fra solopgang og returneres til lodgen for morgenmad. Efter er det tid til et hvil, og der er der tidlig frokost, hvorefter turen går via Kampala til lufthavnen i Entebbe, hvor den storslåede tur slutter og I sættes af i tide til at nå flyet mod Danmark som afgår sidst på aftenen.

Dag 12: Ankomst til Danmark

Efter et flyskift i Bruxelles ankommer I til København først på dagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København-Entebbe t/r
 • Safari indkvartering som beskrevet
 • Engelsktalende guide og chauffør på hele turen
 • Vinduesplads til alle deltagere
 • Transport i 4x4 minibus med pop-up tag for perfekt safariudsyn - plads til maksimalt 7 personer
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Entréer til nationalparker som beskrevet i dag til dag programmet 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer & drikkepenge
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Uganda
 • Vaccinationer
 • Private udflugter som ikke er nævnt i prisen
 • Gorilla Permit USD 600,- pr. person
 • Chimpanse permit USD 150,- pr. person
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring kr. 39,- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt i "prisen inkluderer"

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m