« Tilbage

Le Morne Brabant

Le Morne Brabant er et 556 meter højt bjerg, der er placeret på en halvø ved Le Morne i det sydvestlige Mauritius. Bjerget er omkranset af smuk og meget frodig natur, og ved bunden af bjerget finder man en af Mauritius’ mange eksklusive strande. Bjerget er udover sit prægtige ydre nok mest kendt for sin historie, der har placeret bjerget på UNESCO’s verdensarvsliste.

I det 19. århundrede kom øens slaver til Le Morne Brabant for at beskytte og gemme sig. I den periode blev bjerget altså et tilholdssted for undvegne slaver. D. 1. februar 1835 ophørte al slaveri officielt på Mauritius, og man sendte derfor budbringere til bjerget for at overbringe de tidligere slaver den gode nyhed. Desværre opstod der en misforståelse, der fik de undvegne slaver til at tro, at de blev jagtet. Mange valgte at kaste sig i døden fra bjergets top for at undgå det, de troede var en trussel for dem. Selvom der langt fra sker så dramatiske ting på og omkring Le Morne Brabant i dag, står bjerget stadig som et stærkt symbol på frihed og rettigheder.

I byen Le Morne er der også et væld af vandsportsaktiviteter og gode muligheder for at snorkle og dykke. Særligt er området kendt for kitesurfing, og flere steder finder man skoler for begyndere, hvor man bliver introduceret til kitesurfing.

Højdepunkter:

  • Le Morne Brabant der er et 556 meter højt bjerg med en fantastisk historie, som har ført bjerget ind på UNESCO’s verdensarvsliste
  • Gode muligheder for snorkling, dykning og særligt kitesurfing i Le Morne

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m