« Tilbage

Østafrika

I centrum for regionen ligger det klassiske safariland Kenya, der ligesom Uganda gennemskæres af Ækvator. Kenya har næsten samme størrelse, godt en halv mio. km2, og form som Vesteuropas største land Frankrig. Landet grænser mod øst op til Det Indiske Ocean. Nord og syd for Kenya ligger Østafrikas to største lande, Etiopien på godt 1 mio. km2 og Tanzania på knap 1 mio. km2. Etiopien er domineret af bjerge og meget højtliggende sletter, mens Tanzania er omkranset af vand mod øst og vest af hhv.

Det Indiske Ocean og Afrikas tre største søer. Mod vest ligger Uganda og Rwanda med Nilens kilder, begge meget frodige og på grænsen til Congos regnskove. Fælles for hele regionen er, at størstedelen ligger på en højslette, hvilket gør klimaet yderst behageligt, typisk med varme og tørre dage og kølige nætter. Temperaturerne aftager med højden, og der er således koldest i Etiopiens højland og varmest og fugtigst langs kysterne mod Det Indiske Ocean, hvor en svalende dukkert i det klare vand til gengæld er indenfor overskuelig rækkevidde. Selvom landene i Østafrika er tropiske og ligger omkring Ækvator, hvor dag og nat er stort set lige lange året rundt, forekommer der alligevel årstider; typisk to regntider og to tørtider.

Østafrika rummer alle kontinentets højeste bjerge, der toppes af Kilimanjaro, Mt. Kenya og Ruwenzori-bjergene, mens højsletten gennemskæres fra nord til syd af den gigantiske sprækkedal, Great Rift Valley, der har sit udspring i Mellemøsten og ender i Mozambique. I og omkring Rift Valley i Østafrika er der gjort flest og ældst fund af menneskets forfædre og menneskeslægtens færden, hvorfor området også betegnes som menneskehedens vugge. Republikken Congo, der ligger midt i Congo-regnskoven et stykke vest for Uganda og Rwanda, udbyder enestående muligheder for regnskovssafari og er her medregnet under Østafrika.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m