« Tilbage

Okavango Deltaet

Med undtagelse af den største tunge af land, Moremi, der rækker ind i det 15.000 km2 store delta, består Okavango af et net af privatdrevne safarikoncessioner, hvoraf nogle ligger på øer. Ligesom i Linyanti mod nord er disse af højeste karat. Her går super komfort, enestående service og professionel guidning op i en højere enhed med en unik beliggenhed i den enestående natur med et imponerende dyreliv.

Hvilke dyr, der er dominerende, eller højdepunktet på en safari til Okavango afhænger til dels af, hvor man bor. Her findes både såkaldte ”våde camps” og ”tørre camps”, som man med fordel kan kombinere, hvis der er mulighed herfor. I de mere våde områder er der fokus på safari i motorbåde og i de såkaldte Mokoroer, der er kanoer lavet af udhulede træstammer, som lydløst stages igennem det lave vand. I de senere år er disse Mokoroer dog oftest af plast. Selvom det lyder knap så idyllisk er grunden god, nemlig at bevare de store træer, de traditionelt blev lavet af. I og tæt omkring vandet er det især flodheste og vandlevende antiloper, som rød lechwe og vandbuk, man ser, samt mange fuglekolonier af f.eks. skarver, storke og især hejrer. Elefanter ses i hele deltaet i såvel de våde som de mere tørre miljøer, ligesom mange ugler og rovfugle. På de større øer og deltaets omkringliggende savanne ses mange zebraer, bøfler, impalaer og gnuer, og rovdyrene er mangfoldige med alle de store katte til stede. Den afrikanske vildhund, som frit kan strejfe mellem deltaet, Linyanti og Chobe, har en af kontinentets største bestande hér, hvor de er meget scenevante. Plettede hyæner er også talrige, og er med til at skabe hyppige konflikter mellem rovdyrene.

Okavango er et af verdens største indlands-deltaer, men et ret atypisk et af slagsen, da vandet herfra aldrig når havet. I stedet løber det ud i Kalahari-ørkenens nordvestlige hjørne, hvor det fordamper eller synker ned i den sandede jord. Et andet særegent træk ved deltaet er, at vandstanden er højest i den tørreste tid fra august til oktober. Dette skyldes, at størstedelen af vandet kommer fra Angolas højland ca. 1.200 km væk, og at deltaet er meget bredt og fladt, så vandet er måneder om at nå ud til de fineste forgreninger. Det er også i denne tørre sæson, det er nemmest at se de store dyr, men der er mange dyr i deltaet hele året. Den nærmeste by med international lufthavn er Maun ca. 100 km syd for deltaet. Det er også herfra, at små fly forbinder til mange af deltaets camps, og ligeledes den typiske start- eller slutdestination på en bilsafari i det nordvestlige Botswana. Okavango-deltaet er simpelt hen en oase af liv og en af Afrikas helt store juveler – som man næsten kan få for sig selv!

 

Højdepunkter:

Enestående mosaik af smuk natur, hvor scenen sættes af det krystalklare vand
Safari i motorbåd eller endnu bedre, en stage-tur i primitive kanoer, Mokoroer
Isolerede camps og unikke guider på meget dyrerig safari i bil og til fods

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m