« Tilbage

Queen Elizabeth National Park

Parken, der er opkaldt efter den britiske dronning, er nok den mest afvekslende i Uganda, hvad angår såvel landskab som vegetation, og rummer da også ualmindeligt mange forskellige arter af pattedyr og fugle, hvoraf der af sidstnævnte findes over imponerende 550 arter. Parken, der ligger knap 500 km vest for hovedstaden, Kampala, grænser mod vest op til Congos grænse og Lake Edward, der er forbundet med Lake George i øst gennem Kazinga-kanalen. Denne brede kanal, der snor sig gennem parken, udgør sammen med søerne en permanent vandressource, der understøtter, at parken kan have en stor og varieret bestand af storvildt og masser af fugle.

Et af parkens absolutte højdepunkter er da også en bådsafari på Kazinga-kanalen. Her ses masser af flodheste og krokodiller ved bredden, hvor der også kommer en del elefanter og bøfler ned for at drikke og bade. Fuglelivet er ligeledes imponerende f.eks. med masser af skarver, hejrer, ibisser, storke, pelikaner, vadefugle og isfugle omkring den fiskerige kanal. På savannen ses mange antiloper, specielt af den lokalt almindelige Uganda kob og vandbukke, og her er en god bestand af løver, leoparder, hyæner og det store vildsvin med det lidet flatterende danske navn, gigantskovsvin. Løverne ses oftest i den sydlige del af parken, som er et af de relativt få steder, hvor de hyppigt klatrer i træer, mens leoparder og skovsvinene er mest almindelige i den nordvestligste del.

Elefanter kan ses overalt, men på sydsiden af Kazinga-kanalen hænder det, at den mindre skovelefant med de runde ører og stødtænderne tættere ind til snablen, dukker op. Disse hører til i de store Congoskove i Centralafrika, men kan altså engang imellem ses her og i skovene lidt mod nord, bl.a. Kibale-skoven. I Kyambura-kløften nær kanalen findes en lille bestand af chimpanser, der kan besøges med specialtilladelse og guide, men sandsynligheden for at se dem er større i Kibale Forest. I klart vejr, og når skyerne slipper toppen af Ruwenzori-bjergene, er der en smuk udsigt til disse over 5 km høje og ofte sneklædte tinder, især fra den nordlige del af parken ved Lake Edward.

 

Højdepunkter:

  • Sejltur på Kazinga-kanalen blandt flodheste, elefanter, bøfler og masser af fugle
  • Bilsafari på den meget varierede og dyrerige savanne mellem søer og floder

Højsæson: December til februar og juni til august

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m