Ruwenzori bjergene | Mount Stanley - Oplev Månebjergene
« Tilbage

Ruwenzori-bjergene

Ruwenzori er Afrikas tredjehøjeste bjergmassiv og rummer syv toppe på over 4,5 km - med Mount Stanley på 5.109 meter som den højeste. De kaldes ofte Månebjergene og er vilde og savtakkede, men er dog tit skjult i de skyer, der det meste af tiden omslutter især de højeste tinder. Når disse viser sig kan adskillige gletsjere komme til syne, men store dele af de højeste områder kan dog ofte være helt dækket af sne, så gletsjerne ikke synes separat. Den over 100 km lange bjergkæde ligger godt 300 km vest for hovedstaden, Kampala, på grænsen til Den Demokratiske Republik Congo.

Bjergene er på Uganda-siden beskyttet som en nationalpark fra knap 2.000 meters højde, hvor der er tæt skov. Længere oppe fra omkring 2.500 meters højde dominerer store bambusskove, mens først lyngskove og højere oppe den helt specielle afro-alpine hedevegetation med mærkværdige kæmpeurter, der tager over. Sidstnævnte har sin største udbredelse her i Ruwenzori, men kan også ses på de andre høje bjerge i Østafrika. Nationalparken rummer adskillige store dyr, men man skal ikke regne med at se disse og må typisk ”nøjes” med et par abearter og en del fugle.

Byen Fort Portal, der ligger for foden af Ruwenzori og ca. 300 km fra hovedstaden Kampala, er udgangspunkt for stier til korte gå- og cykelture op mod bjerget i det kuperede terræn, hvor der ikke findes nogen veje. Det er også herfra at guidede ture med bærere op til over 4.000 meters højde starter, hvilket kun er for erfarne vandrere og klatrere.

 

Højdepunkter:

  • Udsigten til de savtakkede og sne- og isklædte tinder – hvis man er heldig!
  • Vandre- eller cykelture i det skovklædte kuperede terræn

Højsæson: Januar til februar og juni til juli

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m