« Tilbage

The Little Five

Dette begreb er opstået som en sjov pendant til Big Five med fem små dyr, hvor de fem stores navn indgår som en del af deres navn. Er også ment som en påmindelse om at nyde synet af alle dyr samt naturen generelt på en safari.

Elefantspidsmus:
Selvom elefantspidsmus ligner en forstørret spidsmus, der kan veje op mod 500 g., er den rent faktisk nærmere beslægtet med elefanten, men tilhører dog sin helt egen orden med næsten 20 forskellige arter. De lever alle af insekter, typisk myrer, og har ligesom myreslugere en meget lang tunge. Elefantspidsmusene er sky og lever i egne stisystemer i græsset og buskadset, hvor de lynhurtigt piler rundt med op til imponerende 80 km/t, hvilket gør dem til en af dyreverdenens hurtigste – især relativt set.

Næsehornsbille:
Denne store gruppe af biller, hvoraf en enkelt art faktisk også findes i Danmark, hører blandt de allerstørste og tungeste biller. Selvom de ser drabelige ud, er de ganske ufarlige planteædere. Hannerne bruger deres horn i ofte langvarige brydekampe, eller måske rettere stangekampe, på de gode ynglesteder for at tiltrække hunnernes gunst, men de skader ikke hinanden. De lever størstedelen af deres flerårige liv som larver med skjult tilværelse under bark og i rådnende træer.

Bøffelvæver:
Bøffelvæverne tilhører den store gruppe af væverfugle, der er meget typiske for Afrika og blandt de mest sete fugle. De væver lukkede reder i træerne, hvor æg og unger er godt beskyttet mod rovdyr. Der findes flere arter af bøffelvævere, men i Østafrika ses hyppigst den hvidhovede bøffelvæver, der væver enkeltvise reder i små kolonier, mens kun den rødnæbbede bøffelvæver, der væver gigantiske fællesreder med mange rum, findes i det sydlige Afrika. De lever typisk i områder med mange bøfler, deraf navnet.

Myreløve:
Myreløven er en insekt, og det er faktisk larven, der har givet den navnet. Det er nemlig denne, der lever af især myrer, men også af andre små jordlevende insekter. Myreløven lever under jorden i bunden af en kegleformet tragt, som de har udgravet i sand eller løs og støvet jord. Her venter de på at byttet går ind i tragten og langsomt skrider ned ad de løse sider mod bunden, hvor myreløven sidder skjult og slår til med sine store kindbakker og udsuger byttet. Voksenstadiet af myreløver minder om guldsmede.

Leopardskildpadde:
Denne landskildpadde har fået sit navn på grund af det smukke mønster, der kan minde om leopardens plettede pels. Mønsteret er smukkest på unge individer, mens de gamle med tiden bliver mere gråbrune. Det er Afrikas videst udbredte skildpadde, som kan blive helt op til 70 cm lang med en vægt på omkring 50 kg, verdens fjerdestørste art – de største på Seychellerne og Galapagos øerne. Leopardskildpadden er en planteæder, der trives i selv meget tørre egne af kontinentet. Den kan blive helt op til 100 år gammel.

HUSK nu også at nyde alle de andre smukke dyr og ikke kun at stresse og jage rundt efter de fem store (eller små for den sags skyld), f.eks. findes der talrige abearter, giraffer, flodheste, zebraer, geparder og et væld af smukke antiloper, for ikke at glemme et meget rigt og varieret fugleliv med masser af store og farverige arter, der toppes af verdens største fugl, strudsen. Og hvad med krokodiller og varaner?

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m