Bestigning af Kilimanjaro (Machame -gruppe)
VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

 Bestigning af Kilimanjaro - Machame ruten

Machameruten også kendt som "Whiskyruten", er langt den mest populære rute og har en meget høj succesrate for at nå til toppen bjerget Kilimanjaro.

Det starter med en dejlig dag med at gå gennem regnskoven og har en god, stabil højdeforøgelse hver dag. Ved opstigning af bjerget er der rige muligheder for at se en bred vifte af forskellige unikke udsigter og smukke landskaber.

Højdepunkter på rejsen

 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Den smukke afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaros 5.895 meter – Afrikas højeste punkt

I dag er Machame ruten vokset til at blive den mest populære rute op ad Kilimanjaro, hvilket er en titel, den har overtaget fra Marangu ruten. Dette er til trods for, at ruten er længere og af mange anses for at være lidt mere krævende. På trods af dette har denne rute en lidt højere succesrate, da man for det meste bruger en dag mere end på Marangu ruten og på den måde undgår den værste højdesyge.

Oplev Kilimanjaros absolutte højdepunkter

Populariteten skal imidlertid også ses i lyset af Machame rutens mange højdepunkter, hvor man bl.a. kommer forbi ”skyskoven” på bjergets sydlige skråninger, det tidligere og nu opfyldte krater, Shiraplateauet, den imponerede Barranco Campsite og Lava Tower. Dertil nedstiger man traditionelt ad en anden rute – Mweka Trail – i modsætning til Marangu, hvor man nedstiger i de fodspor som man efterlader på opstigningen.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på hotel ved Moshi med morgenmad.

Dag 3: Machame Gate til Machame Camp - 4,8 km, 1200 højdemeter

Efter køreture fra Moshi til Machame Gate vil du møde din guide til turen. Efter registrering begynder du at klatre op ad en snoet sti gennem en smuk og frodig skov. Da dette er den zone, der oplever mest nedbør på bjerget, bør du være forberedt på eftermiddagsbyger. Disse kan gøre stien glat til tider. Stigningen er stabil og aftager gradvist, efterhånden som du nærmer dig lejren ved Machame Hut (3000m). Lejren ligger i udkanten af ​​skoven cirka 6-7 timers gang i dag.

Dag 4: Machame Camp til Shira Cave - 6,8 km, 840 højdemeter

Vi efterlader skovområdet og begiver os fra morgenstunden ud i Kilimanjaros anden vegetationszone, som minder om et hedelandskab. Vi begynder nu at sætte tempoet lidt ned for at alle når at akklimatisere i den tynde luft. Der er en fremragende udsigt over Kibo. Når du først er på Shira-plateauet, bliver stien blidere, når du fortsætter din stigning til Shira Camp. På en klar dag er udsigten herfra spektakulær. Cirka 5-6 timers gang.

Dag 5: Shira Cave til Barranco Camp - 12,3 km, 710 højdemeter

Din stigning i dag vil føre dig støt op til ørken ved Lava Tower. Turen til bunden af ​​Lava Tower er omkring 4 timer. Hvis tid og energi tillader det, kan du klatre til toppen af ​​Lava Tower for en fantastisk panoramaudsigt. Fra Lava Tower begynder vi vores stejle nedstigning i Barranco-dalen, forbi store blomstrende planter, der faktisk ligner træer, scenecios. Dette er god praksis for din nedstigning fra toppen om et par dage og vil tage 1-2 timer. Selvom du vil ende din dag i næsten samme højde som du startede, er dagen i dag meget vigtig for akklimatisering og vil hjælpe din krop med at forberede sig til topdagen. Barranco Camp ligger i en smuk, beskyttet dal under den imponerende Barranco-mur.

Dag 6: Barranco Camp til Karranga Camp via Barranco Wall - 12 km, 350 højdemeter

Efter morgenmaden forlader vi Barranco Camp og begynder vores klatring op ad Barranco Wall. Dette er en imponerende vandring, ​​hvor du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt tilbage mod lejren. Fra toppen, på 4.200 m, vil du følge en kuperet sti rundt om bjergsiden. På en klar dag er der en spektakulær udsigt over Kibo til venstre og Mount Meru til højre. Overnatning i Barafu Camp. Gåtid cirka 3-4 timer.

Dag 7: Karranga Camp til Barafu Camp - 8,5 km, 650 højdemeter

Din vandring starter lige efter midnat og 12-17 timers vandring venter dig i dag. Lige når du tror at du har fået nok af at klatre i mørket, vil solen stå op, og du vil blive belønnet med en rig rød himmel, der indrammer Mawenzi. Vi klatre forsigtigt til Uhuru Peak, som er det højeste punkt på bjerget Kilimanjaro og i det afrikanske kontinent. Fra toppen vil nedstigningen tage dig direkte til Mweka Hut, med frokost serveret på vejen. Nedstigningen tager ca. 6 timer. Senere på aftenen kan du nyde din sidste dag med middag og et velfortjent hvil i Mweka Camp. 

Dag 8: Barafu Camp til Uhuru Peak og nedstigning til Mweka Camp, 13,6 km

Gå i gennem Mweka Gate gennem frodig skov, og se aber undervejs (2-3 timer). Herefter går turen tilbage til Moshi fra Mweka Village. 

 Overnatning på hotel i Moshi med aftensmad inkluderet.  

Dag 9: Mweka Camp til Mweka Gate, retur til Moshi, 5 km

Gå i gennem Mweka Gate gennem frodig skov, og se aber undervejs (2-3 timer). Herefter går turen tilbage til Moshi fra Mweka Village. 

 

Dag 10: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen. 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Danmark – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machameruten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300,- USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- pr. person). Ønskes visumassistance DKK 1.000,- pr. person inkl. visumpris
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring – kr. 79,- pr. person
 • Sædereservation på flyrejsen 

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m