« Tilbage

Etosha National Park

Når det gælder storvildt er den 22.750 km2 store Etosha nationalpark ubetinget Namibias fineste, og parken hører sågar blandt kontinentets mest givende safaridestinationer. I den nordøstlige fjerdedel findes den enorme saltslette, der har givet navn til parken. I store dele af året ligger denne tørt hen og blotlægger jorden med hvidt saltstøv efter det fordampede vand. Under den korte sommerregn i januar til marts fyldes sletten af lavt vand, der giver nyt liv til vegetationen og tiltrækker vildtet og et varieret fugleliv til tider med op til 1 mio. flamingoer samt mange pelikaner og vadefugle.

Det meste af året er det dog de mange vandhuller i den sydlige del af parken, der er livsgrundlaget for den store vildtbestand. Fire af de berømte ”Big Five” lever i parken - kun bøflen mangler blandt de fem store. Etosha er til gengæld et fremragende sted at se leopard, løve og elefant, og hvad angår næsehorn fås det ikke meget bedre. Især omkring parkens vandhuller ses mange sorte næsehorn, mens det større hvide næsehorn har en god bestand i det private Ongava reservat lige syd for Etosha, der ellers har de samme dyr som findes i parken. Den flade savanne omkring saltsletterne er et godt sted at se geparder, mens sjakaler og plettede hyæner findes i hele parken. Store flokke af zebraer, gnuer og antiloper som springbukke, gemsbukke og eland ses i Etosha, der også rummer mange impalaer af en særligt sorthovedet variant.

I den tørre varme tid indtil sommerregnen falder frembyder vandhullerne et særligt imponerende skue, især omkring solopgang. Rækker af mange forskellige dyr dukker op for at drikke, da de i nattens mørke ikke tør bevæge sig herned af frygt for rovdyr med bedre nattesyn. Det giver en del skænderier mellem dominerende hanner af samme art, når de nødvendigvis må presses tæt sammen. Dukker der elefanter op, bliver vandhullet som regel ryddet, da de oftest vil have det for sig selv, mens store rovdyr også får vildtet til at forsvinde – lige bortset fra elefanterne. De mange næsehorn drikker typisk om natten, hvilket kan ses ved et par vandhuller, der er oplyst. Etosha har et imponerende fugleliv hele året, bl.a. af mange rovfugle og strudse. Parken nås fra hovedstaden Windhoek ad knap 450 km gode asfaltveje.

 

Højdepunkter:

  • Namibias mest vildtrige park med mange store planteædere og fin bestand af rovdyr
  • Parkens mange vandhullerne, hvor rækker af dyr kommer ned for at drikke
  • Sorte næsehorn omkring Etosha´s vandhuller, og hvide næsehorn i Ongava

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m