« Tilbage

Kruger National Park

Kruger nationalparken er Sydafrikas største på næsten20.000 km2, hvortil der kommer store private reservater på vestsiden af parken. Kruger er også en af verdens ældste nationalparker med mere end 100 år på bagen, hvilket betyder, at dyrene har haft fred længe og ikke er sky. Som alle parker og reservater i Sydafrika er Kruger indhegnet, men hegnene er dog taget ned på en ca. 100 km lang strækning ind mod flertallet af de store private reservater, der sammen med enkelte private koncessioner inde i Kruger leverer safari af absolut højeste klasse.

Området består overvejende af skovsavanne, der er frodigst mod syd og tørrest mod nord, hvor de gigantiske og gamle baobabtræer har deres sydligste udbredelse på kontinentet. Mellem de skov- og buskprægede områder ses åbne arealer med græs samt en del floder og vandhuller. Kruger rummer hovedbestanden af dyr i Sydafrika, og her er flere arter af såvel pattedyr som fugle end i nogen anden park. De klassiske ”Big Five”, elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard, er alle almindelige i Kruger. Især for næsehornene er parken vigtig, og faktisk kontinentets vigtigste, da her findes flere hvide næsehorn end i resten af Afrika, og næsten halvdelen af Sydafrikas sorte næsehorn lever her. Kruger har desuden en fin bestand af giraffer, zebraer, gnuer samt af mange antiloper, som f.eks. stor kudu, eland, roan og sabelantiloper, og her findes mere end 100.000 impalaer. Bavianer og marekatte er meget talrige, mens floderne har mange krokodiller og flodheste. Den afrikanske vildhund er relativt almindelig, og her ses også geparder.

Kruger rummer et rigt og varieret fugleliv med bl.a. mange storke, strudse, sekretærfugle, rovfugle og næsehornsfugle. De tørre vintermåneder fra maj til oktober er de bedste til at se storvildt, når vegetationen er mindst tæt, og dyrene koncentrerer sig om de sparsomme vandreserver, mens de mere våde sommermåneder kan fremvise den mest frodige natur samt flest fugle og dyreunger.

Udbuddet af aktivitetsmuligheder vest for parken, og de private reservater er næsten uendeligt, men for blot at nævne nogle få findes her fantastiske golfbaner, man kan flyve i ballon, ride på elefanter og besøge den mægtige Blyde River Canyon nær ved. Inde i parken og reservaterne er der selvfølgelig fokus på topprofessionelt guidet safari i åbne biler, såvel i dagslys som i mørke med store projektører. Flere steder er der også fine muligheder for safari til fods.

 

Højdepunkter:

  • Meget tillidsfulde dyr i Sydafrikas absolut største og mest varierede bestand
  • De berømte ”Big Five”, elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard ses ofte
  • Næsten overvældende udbud af kvalitets camps med top professionel guidning

 

Højsæson: Maj til oktober

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m