« Tilbage

Victoria Falls

Victoria Falls er ikke alene Zimbabwes største attraktion, men også en af kontinentets mest besøgte naturdestinationer. Afrikas største og verdens næststørste vandfald er simpelthen dybt imponerende og dets dimensioner næsten ufattelige: Det er lidt over 1,7 km bredt, falder 108 meter på det højeste sted og i regntiden, kan der strømme mere end en halv million tons vand ud over kanten i minuttet.

Navnet blev givet i 1855 til ære for Dronning Victoria af den berømte opdagelsesrejsende David Livingstone, der var den første hvide, der så dette natur-under. På det lokale sprog hed det allerede Mosi-ou-Tunya, hvilket betyder ”røgen der tordner”, og det må siges at være et yderst passende navn. Især i regntiden lyder det som en dyb torden fra kløften, når vandmasserne rammer bunden, og der står en op til 400 meter høj sky af vand op herfra. Denne sky kan ses på en afstand af op til 50 km, mens den dybe buldren kan høres op til 40 km væk. Vel er dette imponerende, men det kan være svært at se selve vandfaldet på den vådeste årstid, mens der i de tørre vintermåneder er mindre vand med bedre sigtbarhed til faldet og kløften herunder.

Den lille regnskov langs vandfaldene trives netop på grund af de konstant drivende tåger fra vandfaldet, og her kan f.eks. ses en del bavianer, marekatte og store næsehornsfugle. Udbuddet af aktiviteter omkring Victoria Falls er stort; man kan flyve sceniske ture i helikopter eller små åbne ultralette fly, her er white-water rafting i verdensklasse, og der er et mere end 100 meter højt Bungee-jump fra broen over Zambezi-floden for blot at nævne nogle få.

Nedstrøm vandfaldene langs Zambezi-floden ligger den lille nationalpark Victoria Falls, mens den noget større Zambezi nationalpark ligger opstrøms. Selvom disse ikke kan måle sig med den nærliggende Hwange nationalpark , er her dog mange safariaktiviteter og en del vildt. Elefanter, bøfler, impalaer og vortesvin kan faktisk ses helt ind i byen og omkring vandfaldene, mens man på en safari desuden kan se giraffer, zebraer, vandbuk, stor kudu og sabelantilope og med lidt held løve og afrikansk vildhund. Langs Zambezi-floden med dens palmeklædte øer ses et rigt fugleliv samt krokodiller og flodheste.

Victoria Falls har en international lufthavn med gode forbindelser til f.eks. Sydafrika, og er derfor ofte udgangspunkt for safarier i såvel Zimbabwe som til det nordlige Botswana. Byen har også flere velholdte levn fra kolonitiden, bl.a. den 198 meter lange bro, der krydser højt over Zambezi-floden tæt ved vandfaldene, den lille jernbanestation og det smukke Victoria Falls Hotel fra 1904, der er et besøg værd, selvom man ikke skulle bo der. På stationen og broen kan man ofte se fine tog i kolonistil, der nogle gange har nyrenoverede damptog foran sig.

Højdepunkter:

  • Gåtur i regnskoven langs vandfaldet og kløften med mange gode udsigtspunkter
  • En flyvetur med enestående udsigt over vandfaldet og Zambezi-floden
  • Stort udbud af vor tids aktiviteter blandet med en stemning fra kolonitiden

Højsæson: Juni til oktober, selve vandfaldet dog hele året

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m