« Tilbage

Vinlandet

Er man til gode vine, gourmet mad og personlig service i hyggelige omgivelser er Vinlandet nordøst for Cape Town et rejsemål i sig selv, eller et oplagt højdepunkt før eller efter en safari i Sydafrika. Dette er landets centrum for produktion af vin, og flere vinhuse står for produktioner af højeste klasse. De bedste hoteller og det smukkeste landskab finder man i og omkring Franschhoek, der ligger i bunden af en dal omgivet af vinmarker og maleriske bjerge.

Byen, der er lille, hyggelig og med en afslappet atmosfære, må nærmest betegnes som områdets gourmet hovedstad. Lidt tættere på Cape Town ligger regionens egentlige hovedstad, Stellenbosch, der er en elegant og historisk universitetsby med hollandsk og victoriansk inspireret byggestil. Her er mange historiske huse og flere museer, der bl.a. fortæller om stedets historie, der rækker helt tilbage til 1600-tallet, hvormed Stellenbosch er Sydafrikas næstældste by efter Cape Town. Byen har mere end 10 restauranter af højeste klasse og er omgivet af ca. 100 vinhuse. Sammen med en anden vigtig vinby, Paarl, er Stellenbosch det største vindistrikt med omkring en tredjedel af Sydafrikas vinproduktion. Det er også her, man finder nogle af de bedste vine samt de to største producenter, KWV og Nederburg, der under apartheid-regimet var statsstyrede og kontrollerede al vinproduktion i hele landet, men som de seneste 20 år har været liberaliseret.

Sydafrika har også en stor produktion af frugt og grønt af høj kvalitet, fremragende kødkvæg og vildt, og især omkring Cape Town let adgang til en meget stor variation af fisk og skaldyr. Med Vinlandets mange små og eksklusive hoteller og restauranter, der er omgivet af vinmarker og smuk natur, venter der altså en gourmetoplevelse af de helt store. Regionen rummer også mange fine Wellness og Spa muligheder, og her er rig mulighed for dejlige cykel- og vandreture af alle sværhedsgrader i dalene og bjergene, så der er ingen undskyldninger for ikke at forbrænde noget af den fantastiske mad og drikke, man fristes af.

 

Højdepunkter:

  • Gourmetoplevelser med fremragende vine, og lokale råvarer af højeste kvalitet
  • Vinsmagning, vinmarker, smuk natur og små hoteller med personlig service i top

Højsæson: September til april

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m