VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 14 DAGES REJSE
PRIS FRA 21.395,- kr.

Balule River Lodge & Cape Town på egen hånd

Fantastiske safarioplevelser i et Big Five område i kombination med den spændende og betagende smukke millionby, Cape Town. 

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev Sydafrikas mest kendte nationalpark, Kruger
 • Bo ud til Olifant River, hvor elefanterne jævnligt vandrer gennem lodgen
 • Rigt indhold af Afrikas mange spændende dyr, inklusiv gode chancer for at se The Big Five 
 • Verdens smukkeste by Cape Town
 • Mulighed for masser af udflugter i og omkring Cape Town 

14 dages rejse fra 21.395,- kr.

Kombiner safari i verdensklasse med verdens nok smukkeste storby, Cape Town!

Sydafrika byder på lidt af hvert - og dette er nok også grunden til, at Sydafrika kendetegnes som: "Hele verden i et land".
Her kan I opleve Big Five safari i Kruger National Park, fantastiske landskaber, dramatiske kyststrækninger og ikke mindst den smukke storby, Cape Town, hvor mulighederne for oplevelser er næsten uendelige.

På Denne rejse kombineres Big Five safari på Balule River Lodge med fire nætter i Cape Town.

Balule River Lodge - Big Five safari i Sydafrika

Her har I rig mulighed for at opleve naturen og dyrelivet helt tæt på. Balule River Lodge ligger nemlig i Big Five reservatet; Balule Nature Reserve, som er en del af Greater Kruger National Park, som er på størrelse med Jylland. Lodgen ligger med udsigt til Olifants River og er ikke indhegnet, hvilket betyder, at dyrene ofte vandrer igennem lodgen. 

På Balule River Lodge er servicen i højsædet. Her kan I forvente fantastiske måltider og et smilende og serviceminded personale. 

Safarien er i verdensklasse og for mange af gæsterne - her er gode chancer for at opleve de berømte Big Five: løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn. 

Cape Town - på egen hånd 

Efter jeres safari går turen til den smukke millionby, Cape Town. 

Cape Town byder på masser af fantastiske restauranter og trendy cafeer. Her er eksperimenterende kunstnere, gode markeder og den smukt renoverede havnefront, Victoria & Alfred Waterfront, som i dag udgør byens forlystelsescentrum, med masser af butikker, hoteller og spisesteder, samtidig med at området stadig fungerer som havn.

Der er desuden også rig mulighed for at tage på udflugter til bl.a. det spektakulære Taffelbjerg enten til fods eller via kabelbanen, sejltur til fængselsøen Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet, oplev kontinentets sydvestligste punkt; "Cape of Good Hope", besøg Boulders Beach, hvor der befinder sig tusinder af pingviner, der yngler og hver dag svømmer 15 kilometer ud i havet for at hente småfisk og Kirstenbosch Botanical Gardens, der ligger ved den østlige fod af Taffelbjerget.

Oplevelser uden for Cape Town

Ikke langt fra byen finder man de verdenskendte vinområder; Stellenbosch og Franschoek - her kan arrangeres ophold og vinsmagning for de vininteresserede. 

I sæsonen; juni-november kan der opleves hvaler i denne del af Sydafrika. Kystbyen; Hermanus oplever ofte disse fantastiske store skabninger helt tæt på. Her kan arrangeres et ophold samt bådture.

Mod et tillæg kan vi naturligvis også arrangere en lejebil. 

Mulighederne er mange, og vi hjælper naturligvis meget gerne med at sammensætte dagene for jer. Der er ingen tvivl om, at denne kombinationsrejse bliver en uforglemmelig ferie. 

Seværdigheder på rejsen


Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Danmark - Johannesburg

Afgang fra Danmark sidst på eftermiddagen til Sydafrika via europæisk lufthavn.

Dag 2: Johannesburg - Balule River Lodge

Flyet fra Europa lander tidligt om morgenen i Johannesburg. Efter et par timers ventetid flyves til den lokale lufthavn, Hoedspruit, ved Kruger National Park.

Her bliver I mødt af Balules guide, som kører Jer til lodgen. Velkomst i lodgen med en dejlig frokost. Informationsmøde og afslapning i de nye omgivelser.

Dag 3: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Lørdagen byder på to gamedrives i åbne safari biler i Balule Nature Reserve, en morgen gamedrive kl. 6.00 og en eftermiddags gamedrive kl. 15.30.
Vi har forhåbentlig held til at få øje på både zebraer, gnuer, elefanter, giraffer, løver, vortesvin, impalaer, kuduer, aber, næsehorn m.fl., men som altid når man har med naturen at gøre, er det ikke til at sige, hvad vi kommer til at se. Blot er ét sikkert: Safari på denne måde er en oplevelse i særklasse, fordi man hele tiden følger dyrene, deres spor og lugte.

Under eftermiddagens gamedrive gør vi holdt ude i bushen lige før solen går ned. Her får vi den klassiske "sundowner", mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til lodgen, hvor middagen venter.

Klik her for at se video fra gamedrive i Balule Nature Reserve

Dag 4: Gamedrive i Kruger National Park

Inden solopgang serveres et let morgenmåltid i lodgen, og efter en times kørsel i bil når vi den statsejede del af Kruger National Park - netop som solen står op.
Parken er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 kvadratkilometer.

I Kruger National Park er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold, blandt andet ”The Big Five” – en gammel betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer: leopard, løve, næsehorn, bøffel og elefant. Vi kører i åbne safari biler; i jagten på dyrene viser vores ranger vej, og han ved nøjagtigt, hvad vi skal observere. Han kender de vandhuller, hvor dyrene oftest kommer ned for at drikke, og de sletter, hvor de forskellige dyrearter typisk opholder sig.
Undervejs gør vi holdt i en af parkens rest camps, hvor der serveres brunch, tilberedt af vores rangers. I løbet af turen standser vi forskellige steder for at strække benene samt for at spise frokost.

Vi kører ud af parken lige før solnedgang og ankommer til Balule River Lodge, hvor et herligt aftensmåltid venter os.

Klik her for at se video fra safari i Kruger National Park

Dag 5: Afslapning i Balule Nature Reserve & Balule tilkøbsaktiviteter

Nyd en afslappende dag i Balule River Lodge, hvor du f.eks. kan ligge og slappe af ved poolen eller sidde på terrassen og spotte de dyr, der opholder sig omkring lodgen.

Du kan også vælge en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes, f.eks. ballon-safari, Olifants River Cruise eller Shangaan Tribal Village.

Dag 6: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Tirsdagen starter vi igen tidligt med en morgen gamedrive i lodgens åbne safaribiler. Vi spotter dyrene i Balule Nature Reserve, mens bushen vågner og solen gradvist kommer højere og højere op på himlen. Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr.

Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske "sundowner", mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til lodgen, hvor middagen venter.

Dag 7: Gamedrives i Balule Nature Reserve + "bush braii"

Denne dag er der mulighed for tilkøbsaktiviteter, f.eks. en ekstra safari, et river cruise eller en tur i varmluftballon. 

Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve.

Hvis vejret er godt slutter aftenen af med en traditionel sydafrikansk grillaften, "bush braii", ved udsigtspunktet Lion View, hvor vi nyder en lækker middag under den afrikanske stjernehimmel. 

Det er en fantastisk stemning, der breder sig, når kødet dufter på grillen, rødvinen kommer i glasset, og tjenerne dækker bordet med levende lys og hvid dug, alt imens chikaderne synger og løverne brøler i det fjerne. 

Dag 8: Game Drive i Balule Nature Reserve og mulighed for tilkøbsaktivitet

Vi starter dagen tidligt med et morgen game drive i Balule Nature Reserve.

Måske kan I sætte kryds ved flere af de arter som lever i Balule Nature Reserve?

Giraf, vortesvin, impala, waterbuck, bavian, zebra, elefant og flodhest

De kompetente guider fortæller gerne om dyrene og deler ud af deres viden, husk at stille spørgsmål, hvis I føler I mangler svar på noget.

Eftermiddagen er til fri disposition. Det er muligt at tilkøbe aktiviteter eller blot slappe af på terrassen eller ved poolen.

Dag 9: Balule River Lodge - Cape Town

Afsked med Balule River Lodge og transfer til lokal lufthavn hvorfra der flyves til Cape Town.

Ankomst til Cape Town og transfer fra lufthavnen til City Lodge, V&A Waterfront.

Aftenen til fri disposition i Cape Town. Vi foreslår, at man spiser på en af de mange hyggelige restauranter i Waterfront-området.

Dag 10-12: Tre hele dage på egen hånd i Cape Town

I har tre hele dage på egen hånd i Cape Town, til at udforske denne smukke by.

Gå på shopping eller nyd en god frokost på den smukke Waterfront. Hvis vejret er godt, er der også mulighed for at besøge Robben Island hvor Nelson Mandela og andre politiske fanger sad fængslet.

Vi foreslår også at tage en udflugt til det spektakulære Taffelbjerg enten til fods eller via kabelbanen, en udflugt til kontinentets sydvestligste punkt; "Cape of Good Hope", et besøg på Boulders Beach, hvor der befinder sig tusinder af pingviner, der yngler og hver dag svømmer 15 kilometer ud i havet for at hente småfisk og Kirstenbosch Botanical Gardens, der ligger ved den østlige fod af Taffelbjerget.

Vinområderne Stellenbosch og Franschoek er også et besøg værd og ligger under en times kørsel fra Cape Town. 

Overnatning på City Lodge, V&A Waterfront med morgenmad inkluderet. 

Dag 13: Cape Town - Europa

Sidst på eftermiddagen er der transfer fra hotellet til Cape Town Lufthavn, hvor flyet afgår først på aftenen.

Dag 14: Ankomst Danmark

Fly fra Europa til Danmark, hvor der afhængig af forbindelsen er ankomst sidst på formiddagen/først på eftermiddagen.

Prisen inkluderer

 • Fly København-Hoedspruit, Hoedspruit-Cape Town og Cape Town-København
 • Afhentning i Hoedspruit lufthavn og biltransfer til Balule River Lodge
 • 7 overnatninger på Balule River Lodge i et standard-dobbeltværelse 
 • Fuld forplejning på Balule River Lodge, eksklusiv drikkevarer*
 • 3 morgen game drives i Balule Nature Reserve, den ene afsluttes med “champagne breakfast” i lodgen
 • Heldagssafari i Kruger National Park
 • 2 eftermiddags game drives i Balule Nature Reserve med “sundowner” i bushen
 • Gamedrive i Balule Nature Reserve med “bush braii"
 • Transfer i bil fra Balule River Lodge til Hoedspruit lufthavn
 • Transfer Cape Town lufthavn - City Lodge, V&A Waterfront t/r
 • 4 overnatninger på City Lodge, V&A Waterfront, inkl. morgenmad

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (Der er mulighed for tilkøb af drinkspakke på Balule, så opholdet bliver All Inclusive. Drinkspakken koster kr. 1.995 pr. voksen pr. uge, og kr. 695 pr. barn under 18 år pr. uge. Drinkspakken indeholder husets vin, øl, vand og spiritus fra drinkskortet (lokale mærker)).
 • Ikke nævnte måltider 
 • Drikkepenge
 • Rejse / afbestillingsforsikring
 • Tilkøbte udflugter
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79,- pr. person
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Linda Bertelsen

Telefon: 63 21 43 04

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m