VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Indien fra mange vinkler

Oplev Indiens mangfoldighed med en uforglemmelig rejse, der kombinerer nordens historiske skatte og sydens solrige strande. Udforsk Delhis imponerende monumenter, Jaipurs farverige paladser og Agras ikoniske Taj Mahal. Efter eventyret i nord, venturer til sydens paradis med Keralas idylliske backwaters. Denne rejse lover en perfekt blanding af kultur og afslapning i hjertet af Indien.

Afrejse hver onsdag i perioden november - april.

Højdepunkter på rejsen

 • Taj Mahal og Jal Mahal
 • Sariska nationalpark som smukt kuperet park med tør skov og stigende bestand af tigre
 • Ranthambore nationalpark, en af Indiens bedste nationalparker for at se tigre men også leopard, læbebjørn og ørkenlos
 • Backwater i Kerala provinsen
 • Badeferie ved Marari Beach

Så bliver det næsten ikke vildere! På denne sublime safari tager vi dig på tværs af det nordlige Indien, der kan fremvise en af verdens absolut største variationer i landskaber og natur og dermed også i dyreliv. Tænk blot på muligheden for at se Indiens version af de berømte ”Big 5” – asiatisk elefant, indisk næsehorn, vandbøffel, bengalsk tiger og leopard i kombination med bl.a. gibbon-abe, asiatisk løve, ulv, stribet hyæne, læbebjørn og Ganges-delfin samt et utal af hjorte, antiloper, aber, krokodiller og et ualmindeligt rigt fugleliv på én og samme tur!

Oplev vildtreservatet Hoollongapar Gibbon og Kaziranga-nationalparken

Turen starter i en af Indiens østligste delstat Assam tæt på Myanmar (tidl. Burma). I dette område, hvor såvel kultur som natur minder meget om det man forbinder med Sydøstasien, skal vi besøge to fantastiske naturområder. I det lille skovklædte Hoollongapar Gibbon-vildtreservat, der er omkranset af landbrugsland med temarker, skal vi på et par korte vandreture opspore bl.a. den akrobatiske gibbon-abe samt flere andre arter af aber. I den meget større og mere berømte Kaziranga-nationalpark på den sydlige bred af den mægtige Brahmaputra-flod, der er blandt Indiens mange attraktioner på UNESCO's liste over verdensarv, skal vi især søge efter nogle af de absolutte kæmper i Indiens natur, nemlig asiatisk elefant, indisk næsehorn og vilde vandbøfler. Her er dog også mange andre spændende dyr at se, f.eks. Ganges-delfiner i floden – og så skal vi på næsehornssafari højt til vejrs på elefantryg.

Udforsk Taj Mahal og Red Fort inden besøg i Ranthambore National Park

Med udgangspunkt i Agra, hvor vi skal se yderligere et par attraktioner på UNESCO's liste, nemlig magiske og smukke Taj Mahal og imponerende Red Fort, fortsætter turen til det klassiske centrale Indien og Ranthambore-nationalparken. Sandsynligheden for at se den majestætiske, men sky tiger fås ikke højere end i Indien, hvor en håndfuld nationalparker aspirerer til titlen som den bedste, og Ranthambore aspirerer som vinder i dette ”kapløb”. 

Rigt dyreliv i Ranthambore-nationalparken

Selvom den bengalske tiger ubetinget er junglens konge, er der masser af andre spændende dyr at se i Ranthambore: Tigerens byttedyr som f.eks. flere arter af hjorte samt antiloper, gazeller og vildsvin ses hyppigt, ligesom det myldrer med aber og et spændende fugle. 

Arkitektoniske oplevelser i Jaipur

Med lidt held kan også ørkenlos, leopard og læbebjørn ses i området. Vi slutter besøget i det centrale Indien med at se delstaten Rajasthans hovedstad, Jaipur, og nogle af de mange imponerende bygningsværker som byen, der også kaldes Den Lyserøde By, er berømt for.

Mahatma Gandis hjem i Ahmedabad

Det sidste område som skal besøges er det vestligste Indien i delstaten Gujarat. Her skal vi først se Mahatma Gandhis hjem i Ahmedabad, hvor han boede en stor og vigtig del af sit liv, og det stemningsfulde museum ved siden af.

Oplev nationalparkene Velavadar og Sasan Gir, og områdernes imponerende dyrebestand

Derefter står nationalparkerne Velavadar og Sasan Gir på programmet. Førstnævnte er måske det nærmeste man kommer på den berømte afrikanske savanne udenfor Afrika: åbne græssletter med spredte akacietræer, hvor den meget smukke og sjældne hjorteantilope trives side om side med den store nilgai-antilope. Begge efterstræbes af områdets primære rovdyr: indisk ulv og stribet hyæne. Det imponerende fugleliv skal også tage sig i agt, da såvel junglekat som sjakal og bengalsk ræv er ret almindelige. Sidste punkt på safaridagsordnen er Sasan-Gir, der huser verdens eneste bestand af asiatiske løver. Disse stortrives nu igen efter at have været stærkt udryddelsestruede, og de nyder godt af nationalparkens fine bestand af hjorte, antiloper og gazeller – side om side med deres plettede ”fætter”, leoparden, der er ret almindelig i teakskovene som pryder stedet.

God infrastruktur i Indien

Selvom Indien er et gigantisk land og afstandene derfor store, så overkommes de let mellem de tre områder, som denne safari dækker. Vi flyver nemlig med komfortable indenrigsfly mellem Assam i det østlige Indien, det centrale Indien nær Delhi og Jaipur og det vestligste Indien i delstaten Gujarat, så transporttiderne bliver yderst overkommelige.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Der er afgang fra København eller Hamborg om eftermiddagen. I flyver med Emirates til Dubai, hvortil der er ankomst omkring midnat.

Dag 2: Ankomst til Indien og byrundtur

Ud på natten flyver I videre med Emirates mod Indien og Kolkata med ankomst om morgenen. Måltider med drikkevarer serveres ombord på flyene. I Kolkata skifter I til indenrigsflyet mod Jorhat, som I når midt på dagen, hvorefter I kører den korte vej til jeres hotel.

Ved ankomsten får I en tiltrængt frokost, og en nok ligeså tiltrængt mulighed for at hvile ud efter den lange rejse, inden I kører til det nærliggende Hoollongapar Gibbon-vildtreservat. Her skal I sidst på eftermiddagen på en let gåtur og gøre det første forsøg på at opspore de akrobatiske gibbonaber i skovens høje træer.

Overnatning på Manor Hotel med fuldpension

Dag 3: Besøg Taj Mahal og Agra Fort

Efter morgenmaden har I tid til endnu et besøg i Hoollongapar Gibbon-vildtreservat med gode chancer for at se gibbonerne og måske høre deres karakteristiske og kraftige sang, som især lyder om morgenen, samt se flere af de hele seks andre abearter og nogle af de spektakulære fugle, som skoven huser. Herefter kører I mod vest til Kaziranga-nationalparken, hvor I er fremme ved jeres lille hyggelige lodge i god tid til frokost og indkvartering.

Om eftermiddagen kører I på safari i Kaziranga i små, åbne firehjulstrukne biler i jeres første forsøg på at finde parkens berømte kæmper; elefanter, næsehorn og bøfler.

Overnatning på Japuri Ghar Resort med fuldpension

Dag 4: Kaziranga-nationalparken

Om morgenen tager I på endnu en safari i de terrængående biler. I tager tilbage til lodgen for en god frokost og et hvil, inden I om eftermiddagen skal nyde en rolig sejltur på den mægtige Brahmaputra-flod. Her har I bl.a. mulighed for at se den yderst sjældne langnæbbede Ganges-delfin og nogle af parkens mange vandbøfler, når de kommer ned til floden for at drikke og bade.

Overnatning på Japuri Ghar Resort med fuldpension

Dag 5: Kaziranga-nationalparken

Morgenen byder på en af turens absolutte højdepunkter, nemlig en safari på elefantryg, hvor I især skal forsøge at komme helt tæt på de store indiske næsehorn, men hvor der også kan ses mange andre dyr, som ellers kan være svære at få øje på, men hvor placeringen højt til vejrs på elefanternes ryg giver særligt gode muligheder.

Efter frokost og hvil på lodgen tager I på den sidste safari i Kaziranga. Endnu en gang foregår den i åbne biler, og ud over parkens kæmper er der mulighed for at se et væld af smukke fugle samt aber, hjorte, tigre og leoparder. Selvom de to sidstnævnte har en af de største og tætteste bestande i Asien, kan de være svære at finde i det høje græs der dominerer Kazirangas smukke landskab.

Overnatning på Japuri Ghar Resort med fuldpension

Dag 6: Ranthambore National Park

I har turens længste flyttedag foran jer, men der er rig mulighed for at opleve Indiens spændende kultur og storslåede landskaber undervejs. Efter en tidlig morgenmad kører I til Guwahati gennem landsbyer og landbrugsland der er typiske for det østlige Indien, bl.a. med mange temarker.

Fremme i regionens hovedstad og byens lufthavn spiser I frokost (på egen regning) inden flyet mod Delhi afgår. Hvis I er heldige, og vejret er med jer under den næsten 3 timer lange flyvning, kan I se Himalaya-bjergkæden mod nord og flere af de mere end 8.000 meter høje tinder - måske endda verdens højeste bjerg, Mount Everest.

I bliver hentet i lufthavnen i Delhi af jeres komfortable bus og kørt direkte til Agra ad den nye motorvej, der forbinder de to store byer. Fremme kort efter mørkets frembrud tjekker I ind på jeres hotel og får en velfortjent aftensmad.

Overnatning på The Royal Residency med halvpension (aftens- og morgenmad)

Dag 7: Agra med Taj Mahal og Red Fort til Ranthambore-nationalparken

I skal besøge det verdensberømte og eventyrlige gravmonument, Taj Mahal, i det tidlige morgenlys, hvor det fremstår særligt smukt. Inden I forlader Agra bliver der også tid til et besøg ved den anden af byens attraktioner i verdensklasse, nemlig det imponerende Red Fort. Under begge besøg har I en lokal, engelsktalende ekspertguide med jer, som vil fortælle om de fantastiske bygningsværker og deres historie.

Ud på formiddagen kører I mod Ranthambore-nationalparken. I får en skøn frokost på Birders Inn i Bharatpur undervejs, inden I kommer frem til jeres yderst komfortable hotel lige udenfor parken, hvor der er tid til at slappe lidt af, evt. med en tur i poolen, inden aftensmaden serveres.

Overnatning på Ranthambore Regency med fuldpension

Dag 8: Ranthambore-nationalparken

Denne morgen skal I på jeres første safari i nationalparken, der er kendt som et af verdens absolut bedste steder at se tigre. Morgenens tur foregår i en lille, åben lastbil, hvor I kører sammen med en lokal naturguide.

Efter en middagspause og en næsten overvældende buffet som hotellet er kendt for, er det tid til endnu en safari i parken, denne gang i små, åbne firehjulstrukne biler.

Overnatning på Ranthambore Regency med fuldpension

Dag 9: Ranthambore-nationalparken

Dagen byder på safari i jeres små, åbne firehjulstrækkere i nationalparken såvel om morgenen som om eftermiddagen, mens I holder frokostpause midt på dagen i de varmeste timer.

I har dermed to gode chancer mere for at finde en tiger. I har dog også god tid til at nyde parkens smukke natur der omgiver det gamle fort, som ligger højt hævet på en stor klippe, og de mange andre spændende dyr i området, hvor det bl.a. er muligt at se vildsvin, flere arter af aber, hjorte og antiloper, masser af fugle samt med lidt held også ørkenlos, leopard og læbebjørn.

Overnatning på Ranthambore Regency med fuldpension

Dag 10: Ranthambore til Jaipur

Om morgenen skal I på endnu en safari i Ranthambore, hvor I har det sidste skud i bøssen til finde tigeren og de mange andre spændende dyr i parken.

Om formiddagen kører I til delstaten Rajasthans hovedstad, Jaipur, hvor I er fremme til en lidt sen frokost og tjek-ind på jeres smukke og historiske ”Heritage Hotel”.

Ud på eftermiddagen skal I på en byrundtur sammen med en lokal, engelsktalende ekspertguide og se en række af de imponerende og smukke bygningsværker som byen, der også kaldes "Den Lyserøde By", er kendt for.

Overnatning på Mandawa Haveli med fuldpension

Dag 11: Jaipur via Ahmedabad til Velavadar-nationalparken

Efter morgenmaden kører I til Jaipurs lufthavn, hvorfra I på godt en time flyver til Ahmedabad, der er den største by i delstaten Gujarat. Her skal I besøge museet og Mahatma (Den Store Sjæl), Gandhis berømte hjem Sabarmati Ashram, hvor han boede i 12 år som leder af Indiens uafhængighedsbevægelse, og hvorfra den berømte protestmarch udgik som en del af, hvad han kaldte passiv modstand, men som af den britiske kolonimagt blev betragtet som civil ulydighed.

Sidst på formiddagen kører I til Velavadar-nationalparken mod syd, hvor I er fremme på jeres luksuriøse lodge til frokost.

Om eftermiddagen kører I på safari i parken, hvor I skal se den graciøse hjorteantilope og den store Nilgai-antilope, samt søge efter de store rovdyr i området, ulv og stribet hyæne.

Overnatning på Blackbuck Lodge med fuldpension

Dag 12: Velavadar-nationalparken

I har hele dagen foran jer til at udforske Velavadar-nationalparkens åbne vidder, der ud over antiloperne, og rovdyrene som efterstræber dem, har et fantastisk fugleliv, hvor især traner, høge og den store skrigeørn samt kejserørnen er iøjnefaldende.

I kører på safari om morgenen og igen ud på eftermiddagen, mens der midt på dagen er tid til at slappe af, f.eks. på de vidunderlige hytters terrasser, hvorfra antiloperne og de mange fugle som parken er berømt for ofte ses.

Overnatning på Blackbuck Lodge med fuldpension

Dag 13: Velavadar til Sasan Gir-nationalparken

I spiser tidlig morgenmad da I har en lang køretur foran jer. I er fremme ved Sasan Gir-nationalparken i tide til frokost og indkvartering i jeres komfortable telt-camp (med aircondition!), før I tager på eftermiddagssafari i jeres åbne, firehjulstrukne køretøjer. Her skal I søge efter de sjældne asiatiske løver, der nu kun findes her i parken, men som har en stor bestand og hyppigt ses her ligesom dens plettede ”fætter” leoparden.

Overnatning på Lion Safari Camp med fuldpension

Dag 14: Sasan Gir-nationalparken

Hele dagen tilbringes i området. I skal på morgen- og eftermiddagssafari i Sasan Gir-nationalparken, hvor I udover flere muligheder for at finde områdets store rovdyr også kan nyde synet af smukke antiloper og hjorte, et væld af fugle samt krokodiller som lever i parkens varierede natur med bl.a. mange vandhuller og søer.

Midt på dagen er der tid til frokost og et hvil, samt en gåtur langs floden som campen ligger ned til, hvor fuglelivet er imponerende.

Overnatning på Lion Safari Camp med fuldpension

Dag 15: Sasan Gir via Rajkot til Ahmedabad og hjemrejse

Efter morgenens sidste safari i Sasan Gir er det blevet tid til at vende næsen hjemad. Efter et par timers kørsel holder I pause i byen Rajkot. Her skal I spise frokost og besøge Mahatma Gandhis barndomshjem med et lille museum, inden I kører tilbage Ahmadabad, hvor jeres rundtur i det vestlige Indien startede.

Efter en dejlig afskedsmiddag kører I til byens internationale lufthavn omkring midnat, og ud på natten flyver I med Emirates mod Dubai.

Dag 16: Via Dubai og retur til København eller Hamborg

I lander i Dubai tidligt om morgenen, hvor I skifter til flyet hjem. Der serveres gode måltider med drikkevarer undervejs.

I lander midt på dagen og kan se tilbage på en eventyrlig rejse der virkelig har vist, hvor varieret og spektakulær en natur, Indien kan fremvise.

Indkvarteringer på rejsen

 


Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark - Indien t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Landtransport som beskrevet i program
 • Indkvartering som beskrevet i program
 • Safarikørsel og aktiviteter som beskrevet i program
 • Lokale, engelsktalende guider på destinationerne i Indien
 • Fuldpension på hele turen undtaget én frokost
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer & drikkepenge
 • Rejse- & afbestillingsforsikring
 • Visum til Indien (kr. 370,-)
 • Vaccinationer 
 • Frokost i lufthavnen i Guwahati den 1. marts
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m