VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Balule River Camp & Garden Route

Natur og Safari i højsæde. Store dyre- og naturoplevelser på safari i Sydafrika og store natur- og kulturoplevelser på Garden Route, som er en af de smukkeste og mest interessante kyststrækninger i verden

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev Sydafrikas mest kendte nationalpark Kruger
 • Bo ud til Olifant river hvor elefanterne jævnligt kommer gennem campen
 • Intim lille danskejet lodge belligende i Greater Kruger Nationalpark
 • Kør på utrloig flotte klippesider med udsigt til Det Indiske Ocean
 • Flotte bjerglandsbyer
 • Hovedsædet for strudseindustrien Oudtshoorn
 • Krystalformationer i Cango Caves drypstenshuler

Elsker du også rå natur? Her får du store dyre- og naturoplevelser på safari i Sydafrika i Balule River Camp og store natur- og kulturoplevelser på Garden Route, som er en af de smukkeste og mest interessante kyststrækninger i verden. Både i Balule River Camp og på Garden Route bor du i luksuriøse og stemningsfulde omgivelser, som er en oplevelse i sig selv.

Balule River Camp Ligger i Greater Kruger National Park - et vildtområde større end Jylland!
Du vil opleve safariture i omårdet, både gamedrives og en bush walk.

Der vil være en heldags safari i Kruger National Park. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra oplevelser fra campen, eller blot nyde den fantastiske beliggenhed, dase ved poolen, og betragte naturen omkring Jer.

Balule River Camp Ligger i Greater Kruger National Park - et vildtområde større end Jylland! Du vil opleve safariture i omårdet, både gamedrives og en bush walk. Der vil være en heldags safari i Kruger National Park. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra oplevelser fra campen, eller blot nyde den fantastiske beliggenhed, dase ved poolen, og betragte naturen omkring Jer.

I løbet af 5 dage oplever man alle de store højdepunkter på Garden Route: Halvørkenen Little Karoo, som er et meget specielt landskab med en helt særegen atmosfære. Byen Oudtshoorn, som er hovedsæde for landets store strudseindustri, drypstenshulerne Cango Caves, hvor man kan se nogle af verdens smukkeste krystalformationer.
Naturområdet Featherbed Nature Reserve er et uspoleret naturområde med vild, uberørt skov, hvor man blandt andet kan se den sky blå dykkerantilope og den truede Knysna-søhest.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Danmark - Johannsburg

Afgang fra Danmark sidst på eftermiddagen til Sydafrika via europæisk lufthavn.

Dag 2: Johannesburg - Balule River Camp

Flyet fra Europa lander tidligt om morgenen i Johannesburg. Efter lidt ventetid flyves til den lokale lufthavn, enten Phalaborwa eller Hoedspruit, ved Kruger National Park. Her bliver i mødt af Balules guide, som kører Jer til campen. Efter ankomsten vil der være middag, som er efterfulgt af et informationsmøde. 

Dag 3: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Lørdagen byder på to gamedrives i åbne safari biler i Balule Nature Reserve. I vil opleve en morgen gamedrive kl. 6.00 og en eftermiddagsgamedrive kl. 15.30.
Vi har forhåbentlig held til at få øje på både zebraer, gnuer, elefanter, giraffer, løver, vortesvin, impalaer, kuduer, aber, næsehorn m.fl., men som altid når man har med naturen at gøre, er det ikke til at sige, hvad vi kommer til at se. Blot er ét sikkert: Safari på denne måde er en oplevelse i særklasse, fordi man hele tiden følger dyrene, deres spor og lugte.

Under eftermiddagens gamedrive gør vi holdt ude i bushen lige før solen går ned. Her får vi den klassiske "sundowner", mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til campen, hvor middagen venter.

Klik her for at se video fra gamedrive i Balule Nature Reserve

Dag 4: Gamedrive i Kruger National Park

Inden solopgang serveres et let morgenmåltid i campen, og efter godt en times kørsel i bil når, vi den statsejede del af Kruger National Park - netop som solen står op.
Parken er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 kvadratkilometer.

I Kruger National Park er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold, blandt andet ”The Big Five” – en gammel betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer: leopard, løve, næsehorn, bøffel og elefant. Vi kører i åbne safari biler.
I jagten på dyrene viser vores ranger vej, og han ved nøjagtigt, hvad vi skal observere. Han kender de vandhuller, hvor dyrene oftest kommer ned for at drikke, og de sletter, hvor de forskellige dyrearter typisk opholder sig.
Undervejs gør vi holdt i en af parkens rest camps, hvor der serveres brunch, tilberedt af vores rangers.
I løbet af turen standser vi forskellige steder for at strække benene samt for at spise frokost.

Vi kører ud af parken lige før solnedgang og ankommer til Balule River Camp, hvor et herligt aftensmåltid venter os.

Klik her for at se video fra safari i Kruger National Park

Dag 5: Afslapning i Balule Nature Reserve & Balule tilkøbsaktiviteter

Nyd en afslappende dag i Balule River Camp, hvor du f.eks. kan ligge og slappe af ved poolen eller sidde på terrassen og spotte de dyr, der opholder sig omkring campen.

Du kan også vælge en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes, f.eks. ballon-safari, Olifants River Cruise eller Shangaan Tribal Village.

Dag 6: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Tirsdagen starter vi igen tidligt med en morgen gamedrive i campens åbne safaribiler. Vi spotter dyrene i Balule Nature Reserve, mens bushen vågner og solen gradvist kommer højere og højere op på himlen. Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr.

Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske "sundowner", mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til campen, hvor middagen venter.

Dag 7: Gamedrives i Balule Nature Reserve + "bush braii"

Denne dag er der mulighed for tilkøbsaktiviteter, f.eks. en ekstra safari eller en tur på elefant- eller til hest i nærliggende område.

Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve.

Hvis vejret er godt slutter aftenen af med en traditionel sydafrikansk grillaften, "bush braii", ved udsigtspunktet Lion View, hvor vi nyder en lækker middag under den afrikanske stjernehimmel. 

Det er en fantastisk stemning, der breder sig, når kødet dufter på grillen, rødvinen kommer i glasset, og tjenerne dækker bordet med levende lys og hvid dug, alt imens chikaderne synger og løverne brøler i det fjerne. 

Dag 8: Bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve eller tilkøbsaktiviteter

Vi starter dagen tidligt med en bushwalk. Safari på denne måde er en enestående oplevelse, hvor man på tæt hold mærker den intense sydafrikanske natur og kommer helt tæt på dyrene i deres naturlige omgivelser. På turen, som finder sted i Balule Nature Reserve, kan man møde et udpluk af de dyr, som lever i den sydafrikanske bush, f.eks. giraf, vortesvin, impala, waterbuck, bavian, zebra, og – hvis man er heldig – elefant og flodhest. Vi bliver naturligvis ledsaget af en erfaren guide, som har kendskab til naturen og dyrene. Guiden fortæller om dyrene fra pattedyrene til insekterne, om vegetationen, om klimaet og meget mere. 

Eftermiddagen er til fri disposition. Det er muligt at tilkøbe aktiviteter eller blot slappe af ved poolen eller på lodgen. 

Dag 9: Balule River Camp - Cape Town

Afsked med Balule River Camp og transfer til Hoedspruit lufthavn hvorfra der flyves til Cape Town.

Ankomst til Cape Town sen eftermiddag og transfer fra lufthavnen til Lawhill Luxury Apartments.

Aftenen til fri disposition. Vi foreslår, at man spiser på en af de mange hyggelige restauranter i Waterfront-området.

Dag 10: Table Mountain & Cape Town byvandring

Om morgenen klokken 08.00 starter en tur gennem Cape Town. Her vil I opleve Bo-Kaap, Caste of Good Hope, Rådhuset, Slavelodge, Green Market Square og Long Street. Ved turens ende, vil I blive samlet op af en bus, som bringer jer til det enorme Table Mountain. Herfra vil man opleve en vidunderlig udsigt.

Efter besøget på Table Mountain vil I blive kørt til Signal Hill. Herefter går turen tilbage til Lawhill, hvor resten af dagen vil være til fri disposition. 

I forventes at være tilbage ved Lawhill ca. klokken 15.00.

Dag 11: Half Peninsula, Clarence Drive, Hermanus & Cape Agulhas

I tager afsted fra hotellet klokken 09.00. 
Turen går gennem Hout Bay efterfulgt af den meget kendte kyststrækning Chapman's Peak, og videre gennem Clarence Coastal Drive hvor I til sidst ender i Pringle Bay.
Her vil der være frokost, for egen regning, på enten The Hook eller Line & Sinker. Disse to spisesteder er som skjulte juveler.

Efter frokosten besøger I en af de få pingvinkolonier ved Stony Point.
Turen går herefter til Hermanus, hvor I vil kigge efter hvaler. I går langs den smukke kyst, mens I kigger ud på vandet og ser efter hvaler. Her vil der være mulighed for, at få meget unikke glimt af hvaler. 
I kører efter hvalspotting ud til L'Agulhas, som er Afrikas sydligste punkt. Efter en kort visit ved L'Agulhas går turen til Swellendam, hvor I skal overnatte på Schoone Oord Country Lodge, som ligger i udkanten af Swellendam. 

3 retters menu samt morgenmad er inkluderet. 

Dag 12: Garden Route

Efter en dejlig morgenmad, kører I klokken 09.00 videre langs Garden Route. 
Første stop på turen er ved et meget smukt udkigspunkt i Wilderness. 
Efterfulgt af Wilderness er Knysna, hvor dagens frokost skal finde sted. Frokosten afholdes ved The Heads. Frokosten er for egen regning

Efter en god frokost vil der være en times fri tid ved det smukke stræde Waterfront.
En time senere er der en smuk gåtur op gennem Edens Have. Efter en veloverstået gåtur, går turen nu til Plettenberg Bay, hvor I indkvarteres på Periwinkle Lodge.

Dag 13: Garden Route, Tsitsikamma, Sandy Beach

Efter en god morgenmad skal I nu afsted. Klokken 09.30 bliver I hentet, hvor turen nu går videre på Garden Route. 
Første stop er ved Tsitsikamma Natur reservat, hvor I vil gå langs en fantastisk smuk flod. Lyden af vandet, duften fra naturen og de mange flotte fugle, er alt sammen med til, at gøre denne vandring til noget helt specielt. 
Senere vil der være et stop ved Bloukrans Bridge, som har verdens højeste bungy jump. 

Efter besøget ved Bloukrans Bridge, vil I blive kørt til Nature's Valley, hvor der afholdes en picnic på Sandy Beach. Det helt speciele ved dette sted er, at det er her stranden og skoven mødes, hvilket gør stedet enormt smukt, men også meget unikt. Dette er lige præcis hvad Garden Route er! De enormt smukke steder, hvor der ikke flokkes mennesker overalt, men blot en betagende og enestående natur. 

Efter frokosten køres I tilbage til Plettenberg Bay. Her vil I kunne nyde tiden på stranden, i vandet eller besøge en af restauranterne på stranden. I vil herfra have resten af dagen til rådighed.

Dag 14: Ostrich Ranch, Cango Caves, Klein Karoo

I kører afsted fra Plettenberg Bay klokken 09.00, videre mod Klein Karoo.
Undervejs gør I stop ved Outeniqua Pass, som har en fantastisk udsigt ud over byen George og dets nærtliggende skove og bjerge.
Senere på turen gør I stop ved en strudse farm. Her vil I kunne se, hvordan man opdrætter strudse, hvad de bruges til samt se og røre ved strudseæg.
Efter strudse farmen besøger I drybstenshulerne Cango Caves. Drybstenshulerne er et yderst mærkværdigt syn, og er med stor garanti, ikke i nærheden af, hvad man har set før.

Turen går nu gennem det berømte Swartberg Pass, som er en vej op langs Swartberg Mountain. I ender ud i området Klein Karoo, hvor jeres lodge The Retreat of Groenfontein ligger. Her vil I kunne opleve en enormt afslappet atmosfære samt den fantastisk flotte udsigt, som også findes her. 

Her vil I få en 3-retters menu, samt morgenmad den efterfølgende dag. 

Dag 15: Cape Town – Europa

I kører afsted fra lodgen klokken 09.00 mod Cape Town, hvor I skal med jeres fly hjem sidst på eftermiddagen.

Ruten I tager, er verdens længste vinrute, som går gennem Kloof Pass med dets meget smukke natur og omgivelser. 

Dag 16: Ankomst Danmark

Flyet fra Sydafrika lander i den europæiske lufthavn tidligt om morgenen. Efter nogle timers ventetid fortsættes med fly til Danmark, hvor der afhængig af forbindelsen er ankomst sidst på formiddagen/først på eftermiddagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Fly København-Phalaborwa, Phalaborwa-Cape Town, Cape Town-København.
 • Afhentning i Phalaborwa lufthavn og biltransfer til/fra Balule River Camp.
 • 7 overnatninger i Balule River Camp.
 • Fuld forplejning i Balule River Camp, eksklusive drikkevarer.
 • 2 morgen gamedrives i Balule Nature Reserve, den ene med “champagne breakfast” i bushen.
 • Heldagssafari i Kruger National Park.
 • 2 eftermiddags gamedrives i Balule Nature Reserve med “sundowner” i bushen.
 • Gamedrive i Balule Nature Reserve med “bush braii”.
 • Bushwalk i Balule Nature Reserve.
 • Transfer Cape Town lufthavn - Lawhill Luxury Apartments
 • Transfer The Retreat - Cape Town lufthavn
 • 2 overnatninger på Lawhill Luxury Apartments
 • 1 overnatning på Schoone Oordt Country Lodge inkl. 3 retters menu & morgenmad
 • 2 overnatninger på Periwinkle Lodge inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på The Retreat inkl. 3 retters menu & morgenmad
 • 5 heldagsudflugter med privat guide

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Rejse / afbestillingsforsikring
 • Tilkøbte udflugter
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt ikke nævt under "Prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 
HAR DU SPØRGSMÅL?

Linda Bertelsen

Telefon: 63 21 43 04

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m