« Tilbage

Cape Town

Afrikas sydligste storby er også kontinentets og er en af verdens smukkest beliggende millionbyer, hvor det spektakulære Taffelbjerg og Atlanterhavet danner den perfekte kulisse. Inklusiv en række forstæder bor der ca. 3,7 mio. mennesker i Cape Town, og byen rummer en stor international lufthavn med gode forbindelser til store dele af kontinentet samt flere ruter direkte til Europa. Sydafrikas parlament ligger i Cape Town, der er landets lovgivningsmæssige hovedstad, mens Pretoria er den administrative og Bloemfontein den juridiske hovedstad.

Cape Towns historie rækker helt tilbage til 1400-tallet, hvor de portugisiske opdagelsesrejsende Bartolomeu Diaz og Vasco da Gama ankrede op i bugten, men først i midten af 1600-tallet blev byen grundlagt af hollændere. Senere blev området en britisk koloni inden selvstændigheden i 1910. I nyere tids historie er Cape Town nok mest kendt for at være byen, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år af i alt 27 år under apartheid regimet. Han blev endelig løsladt den 11. februar 1990 og holdt sin berømte tale fra Cape Towns rådhus, inden han efter det første demokratiske valg den 27. april 1994 blev Sydafrikas første rigtige præsident.

Fængselsøen Robben Island ligger 10 km nordvest for Cape Town og er et af områdets mest besøgte lokaliteter. Fængslet fungerer nu som et museum, hvor tidligere indsatte er guider på rundture, og hvor Mandelas celle selvsagt er den største attraktion. Svævebanen til Taffelbjerget er et andet tilløbsstykke, hvor man på kort tid og højt svævende fragtes til toppen af bjerget med den brede flade top godt 1.000 meter over havet. Udsigten over byen og helt til Robben Island er ubeskrivelig smuk, og naturen heroppe er helt speciel. Det flade plateau på toppen af Taffelbjerget er den nordligste del af Table Mountain nationalparken, der rækker helt til kontinentets sydvestligste punkt, Cape of Good Hope, næsten 50 km mod syd.

En tur herned er også et must for de fleste, selvom Afrikas ”rigtige” sydligste punkt er Cape Agulhas et par hundrede kilometer mod sydøst. Landskabet er storslået, og vegetation er helt unik – i dette lille områder findes der flere plantearter end på de britiske øer, og 70% af dem er kun udbredt i det sydvestligste Sydafrika. Selvom Kap halvøen ikke er en safari-destination, findes her faktisk lidt storvildt.

Den sjældne Kap bjerg-zebra og antiloper som eland og især den smukke og meget sjældne bontebuk findes i parken, hvor man også kan se noget så specielt som bavianer og strudse med Atlanterhavet som baggrund. En helt særlig, og for mange overraskende oplevelse er det at se kolonien af afrikanske brillepingviner på Boulder´s Beach, hvor man lige udenfor kolonien faktisk har mulighed for at svømme mellem pingvinerne. Området har også flere kolonier af pels-sæler, som man kan sejle ud til, og faktisk kan der både ses pingviner og pels-sæler på Robben Island, mens pelssælerne sågar trives inde i Cape Towns store havn.

Vil man se et koncentrat af Kap-regionens særegne flora er et besøg i den imponerende botaniske have i Kirstenbosch stedet, hvor der også er et fantastisk fugleliv. Cape Town kan byde på mange fremragende hoteller. De allerbedste byhoteller ligger ved Victoria & Alfred Waterfront, der er et dejligt indkøbscenter på havnen, hvor man også kan få fremragende måltider til en absolut rimelig pris. Syd for centrum langs nogle af de smukke kyster og de bedste badestrande ligger også nogle sublime hoteller. Hvis man undrer sig over, at der er relativt få mennesker ude at svømme i forhold til antallet på strandene, er der en god forklaring; oceanvandet er nemlig relativt koldt på disse kanter.

 

Højdepunkter:

  • Svævebanen til Taffelbjerget med den spektakulære udsigt over Cape Town
  • Smuk sejltur til Robben Island med besøg i fængslet og Nelson Mandelas celle
  • Tur til Cape of Good Hope med storslået natur og specielle planter og dyr
  • Restauranter, musik og shopping på stemningsfulde Victoria & Alfred Waterfront

 

Højsæson: September til april

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m