« Tilbage

Rovos Rail

Det sydafrikanske firma, Rovos Rail, har på relativt få år opbygget et enestående omdømme, nemlig at stå for verdens ultimative og mest luksuriøse togture. Firmaet, der er opkaldt efter stifteren Rohan Vos, fik først tilladelse til togdrift på de statsejede jernbaner i Sydafrika i 1986. Jomfruturen fandt sted i 1987 med et damplokomotiv og syv historiske vogne, der var sat i stand efter alle kunstens regler, men først i april 1989 blev den egentlige togdrift sat i system og de første billetter solgt. Forud var gået en række år, hvor opkøb og istandsættelse af tog og vogne blot var en hobby blandt en gruppe tog-entusiaster, hvoraf Rovan Vos var den ene. Med udgangspunkt i Pretoria blev ruterne til Cape Town, Dar es Salaam i Tanzania, Victoria Falls i Zimbabwe, Swakopmund i Namibia samt til Durban lanceret fra 1991 til 2000, og flere af turene har forskellige temaer med f.eks. safari eller golf undervejs.

Firmaet har også etableret sin egen private station i Pretoria, idet byens gamle og nedlagte station bygget i Victoriansk stil blev købt af staten og sat i perfekt stand. Stationen er nu firmaets hovedsæde og alle togture afgår eller ankommer til denne, med undtagelse af den længste rute mellem Cape Town og Dar es Salaam, der dog stopper hér, hvor der nu også er etableret et fint jernbanemuseum med bl.a. en samling af smukke damplokomotiver.

Af praktiske grunde bruger Rovos Rail kun damplokomotiverne på kørslen i omegnen af Pretoria, så på de længere ture må der skiftes til mere moderne dieselmaskiner. De fantastiske togstammer der bruges på ruterne rummer mange faciliteter. Sovevognene er indrettet med fem kupéer på standard-klasse, hvis man overhovedet kan bruge dette ord i sammenhæng med Rovos Rail, mens vogne med suiter kun har tre eller to kupéer. Alle kupéer har selvsagt god plads, men i de største er der nærmest tale om et aflangt hotelværelse med stor dobbeltseng, rummeligt opholdsareal med lænestole og sofabord samt lækkert toilet med både brusebad og løvefods-badekar! Der er smukke vogne med dejlige restauranter, nogle med bar eller komfortable opholdsrum og bagerst findes udsigtsvognen med bagudvendt udvendig balkon.

Siden 2001 har firmaet også oprettet Rovos Air, hvor rundture til spektakulære lokaliteter i store dele af det sydlige Afrika foregår i smukt nyrenoverede propelfly fra 1940-50´erne, og sidst har de opkøbt flere fine historiske bygninger og indrettet små og meget eksklusive hoteller i dem. Man må konstatere at Rovos aldrig gør noget halvhjertet - alt er i højeste karat. 

 

Højdepunkter:

  • Ultimativ komfort, mad, vin og service på de smukt renoverede historiske tog
  • Togture gennem enestående scenerier og med spændende ophold under vejs

Højsæson: Hele året, dog lidt afhængig af rute

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m