VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Cape Town & Garden Route

Cape Town guidet / Garden Route kør-selv, oplev en af verdens smukkeste køreture.

Højdepunkter på rejsen

 • Guidede udflugter i Cape Town
 • Oplev de bedste steder langs Garden Route
 • I har frie tøjler på en stor del af turen
 • Oplev smukke vinmarker og vingårde
 • Besøg drypstenshuler i Cango Caves.  
 • Safari ved Garden route Game Lodge 
 • Hvalsafari ved Hermanus

Cape Town 

Oplev Cape Town og de dejlige omgivelser. Der er inkluderet en guidet halvdags City Tour med Table Mountain og en guidet heldagstur til Cape halvøen inkl. Kap Det Gode Håb og Boulders Beach.

Garden Route 

Herefter Garden Route som kør-selv, med overnatning i Stellenbosch (vinlandet), Oudtshoorn (Cango Caves og strudsefarm), Knysna, Garden Route Game Lodge (safari) og Hermanus (se hvaler, afhængig af årstid).

Safari  

Safari på Garden Route Game Lodge her opleves det fantastiske dyreliv i området. I har mulighed for at se ”Big five” løve, elefanter, bøffel, hvidt næsehorn, gepard, plus flere andre dyrearter.

 Drypstenshuler 

Her skal de spændende drypstenshuler udforskes ved de berømte Cango Caves. Herefter vil man have muligheden for at deltage i en gåtur med fokus på vigtigheden af bevarelsen af naturen. 

Seværdigheder på rejsenRejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark med et flyskift i Europa eller mellemøsten, der kan også være mellemlanding i Johannesburg, inden I flyver videre til  Cape Town. 

Mad og drikkevarer er naturligvis inkluderet under flyrejsen.

Dag 2: Ankomst til Cape Town

Flyet lander typisk formiddag eller eftermiddag i Cape Town, vi har sørget for I bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotel Radisson Blue & Residence i Cape Town, hvor I skal bo de næste 3 nætter.

I har nu resten af dagen til jeres rådighed. Måske I vil hvile ud efter flyrejsen eller gå på opdagelse i byen. Hotellet tilbyder gratis shuttlebusser til V&A Waterfront i Cape Town, hvor I finder gode shopping muligheder, restauranter med mere. og måske der er tid til en godnat drink inden morgendagens program.

Overnatning på Radisson Blu Hotel & Residence inkl. morgenmad

Dag 3: Cape Town

elefantflok i Sydafrika

I dag starter jeres tur med oplevelser i smukke Cape Town. Efter morgenmaden på hotellet er der tid til at opleve den smukke by, som ligger meget smukt ved Atlanterhavet. Der kan vælges mellem en morgen eller eftermiddags guided tur. Her er inkluderet en tur med svævebanen til Taffelbjerget med Cable Mountain, hvor man oplever en fantastisk udsigt over Cape Town. 

På egen hånd kan I opleve South African Museum, hvor I kan se alt fra dinosaurer til klippekunst og fossiler. Disse udstillinger dokumenterer udviklingen af dyr og mennesker i Afrika. Et af højdepunkterne er Hvalbrønden, hvor du kan lytte til hvallyde og se et 20 meter langt skelet i naturlig størrelse af planetens største pattedyr; blåhvalen. Oplev Bo Kaap bydelen ved Signal Hill, et fantastisk farverigt, muslimsk område med smalle, stejle gader og helt exceptionelle farver på husene. 10 min gågang herfra ligger Greenmarket Square. Dette sted har en mørk fortid som slavemarked, men er i dag et stort og spændende gademarked.

Overnatning på Radisson Blu Hotel & Residence inkl. morgenmad

Dag 4: Cape Peninsula

cape town pingviner

Efter morgenmaden mødes I med jeres guide, og kan se frem til en hel dag på Cape Peninsula. Sammen med guiden kører I sydpå, det første I møder er Camps Bay, berømt for at være Cape Towns smukkeste strand. Undervejs nyder I udsigten til smukke sandede bugter og Atlanterhavet.  I sætter kursen mod den lille fiskerby Hout Bay. Her vil der være mulighed (mod et tillæg) at reservere en sælsafari til Duiker Island og se Cape Fur sælerne. I byen findes hyggelige restauranter og cafeer, hvor I har rig mulighed for at slappe af og nyde omgivelserne.

Ved Hout Bay starter den smukke Chapman’s Peak Drive. Denne naturskønne 9 km rute fra Hout Bay til Noordhoek er benævnt som en af verdens smukkeste kyststrækninger. I kan læne jer tilbage, og nyde de imponerende udsigtspunkter undervejs.

Efter I er blevet blæst godt igennem, går turen til Boulders Beach og Simon´s Town, hvor der er mulighed for at se de afrikanske pingviner. Pingvinerne har slået sig ned på den smukke sandstrand ved Boulders Beach. Simon´s Town er hjemsted for Sydafrikas maritime flåde. Byen er opkaldt efter Simon van der Stel, en tidlig guvernør i Kapkolonien. Turen går nu videre nordpå af endnu en fantastisk smuk kyststrækning forbi Muizenberg og Kalk Bay.

Muizenberg har en fantastisk badestrand, og er et populært surf område godt besøgt af surf klubber. Efter en dag med mange oplevelser og smukke udsigtspunkter på Cape Peninsula, er det tid at vende tilbage til Cape Town.

Overnatning på Radisson Blu Hotel & Residence inkl. morgenmad

Dag 5: Cape Town - Stellenbosch

I dag får I udleveret jeres udlejningsbil, og skal nu på egen hånd opleve turen ind til Cape Winelands. Vi anbefaler en køretur via Franschhoek til Stellenbosch, hvis I har valgt at tage turen med privat guide, vil guiden møde jer på hotellet.

Oplevelserne i dag står i vinens tegn. Cape Winelands området hviler ved foden af Boland bjerget i Sydafrikas Vest Cape provins, og er kendt for at producere nogle af verdens fineste vine. Det bjergrige landskab kan prale af at have en lang liste af luksus vingårde.

Undervejs vil I møde en masse små landsbyer og smage på vin i verdensklasse. Vingårdene her tiltrækker vineksperter fra hele verden med deres Shiraz, Cabernet Sauvignon og mousserende vin. Femstjernede restauranter langs vingårderne, herregårde, fascinerende museer og charmerende butikker gør Franschhoek området til et spændende besøg. I aften venter et dejligt ophold på De Zalze Lodge, som har en enestående beliggenhed blandt vinstokkene. Find en liggestol ved poolen og fordøj dagens oplevelser, alt imens I nyder den smukke udsigt over bjergene.

Overnatning på De Zalze Lodge, Stellenbosch inkl. morgenmad

Dag 6: Stellenbosch

Endnu en dag i vinområdet venter jer. I har bilen til rådighed, og kan på egen hånd udforske området.
Hvis I ønsker at have mulighed for at smage på vinene, er der mulighed for at hoppe med på en ”Vin hopper” tur uden at skulle bekymre sig om at køre i bil. (mod tillæg)

Vi tilbyder følgende vinture:

Vine Hop øst: Den østlige rute tilbydes mandag til fredag.
Her kan I se frem til nogle af de bedste vinsmagninger i Stellenbosch. Helshoogte-passet har pragtfulde vine, og også rigtig gode restauranter på Lanzerac, Zorgvliet og Boschendal.

Vine Hop nord: På nord ruten i Stellenbosch oplever I flotte udsigter over vinlandet, hvor I kan se Table Mountain i det fjerne og nyde pragten af the Western Cape området. På denne tur er der mulighed for at besøge gode restauranter i f.eks. Beyerskloof, Simonsig, Warwick og Delheim, og smage på nogle af de bedste vine i Stellenbosch området. I har mulighed for at besøge 6 vingårde, og kan bestemme hvilken i jeres eget tempo.

Vine Hop Syd: Syd ruten opererer på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage. I har mulighed for at smage vine, og besøge vinmarker fra den berømte Spier vingård, som er en stor ejendom med søer og flere restauranter, og den lidt mindre vingård Haskell som er berømt for deres Longtable restaurant. Neethlingshof estate vingården er udover vinene, kendt for sin Cape Dutch Architecture og Alto Vingården, som er et absolut must for rødvinselskere. Kleine Zalze med mange prisvindende vine som kan nydes med udsigt over De Zalze golfbanen. I kan også vælge at besøge Van Ryn Brandy Cellar, hvor bødkeren tager jer med i kælderen for at praktiserer sin gamle kunst at lave vintønder. Også på denne tur kan I selv beslutte hvor mange gårde I vil besøge, og har mulighed for at blive længere på visse gårde.

Overnatning på De Zalze Lodge, Stellenbosch

Dag 7: Stellenbosch - Oudtshoorn

Cape Town tilbyder smukke strande og vinsmagning

I dag skal I køre langs rute 62. Denne rute er tidligere blevet udnævnt til Verdens bedste kør selv destination i Sydafrika af CNN. Ligeledes er ruten den længste vinrute i verden.

Frodige dale danner en skarp kontrast til Klein Karoos halvørken, og de tårnhøje bjerge giver en ærefrygtindgydende baggrund under hele køreturen. Undervejs på ruten møder I vinlandene i Breede-floddalen, de majestætiske Swartberg-bjerge, Cango-hulerne og frugtplantagerne i Langkloof-dalen.

I kommer frem til jeres destination og strudsefarmene i Oudtshoorn, som også er kendt som verdens strudsehovedstad. Byen er omgivet af mange strudsefarme, og I har her mulighed for at nyde den lokale vin og portvin samt smage på strudsekødet biltong (tørret kød). Glæd jer til jeres overnatningssted La Plume Boutique, som er en arbejdende strudsefarm

Overnatning på La Plume Boutique Guest House, Oudtshoorn inkl. morgenmad

Dag 8: Oudtshoorn - Knysna

Table Mountain i Cape Town

Efter et dejligt morgenmåltid går kør selv turen sydpå mod Knysna. La Plume restaurant tilbyder lækre madpakker til turen (egenbetaling)

I dag kører I igennem det smukke Outeniqua pas og ind på the Garden Route. I skal opleve de berømte drypstenshuler Cango Caves. Vi har sørget for en guided tur til jer i huleområdet. Guiderne er erfarne og kyndige og turen tilbydes på engelsk, tysk og fransk. På en 60 minutters guided tur får I indsigt i underjordiske haller og kamre, og kommer tæt på forskellige typer af drypsten. Ligeledes oplever I flagermus kolonien.

Jeres vej går også forbi Safari Struds Showfarm. En strudsefarm i nærheden af Oudtshoorn. 

Mellem Outeniqua Mountains og Det Indian Ocean, ligger Knysna bedre kendt som ”the garden of Eden”. Byen er omgivet af fantastiske bugter, perfekte til sejlads, sejlsport og badeferie. 

Overnatning på The loft Boutique Hotel inkl. morgenmad

Dag 9: Knysna

Dagen i dag er til fri rådighed og der er meget at opleve i Knysna og området omkring.

Overnatning på The loft Boutique Hotel inkl. morgenmad

Dag 10: Knysna - Garden Route Game Lodge

I fortsætter langs den smukke garden route, og næste destination er Garden Route Game Lodge, som er jeres overnatningssted for natten. Her nyder I en frokost, og kan glæde jer til at safaridelen af turen starter i dag.

Om eftermiddagen har vi arrangeret en 3 timers safari, hvor I oplever det fantastiske dyreliv i området. I har mulighed for at se ”Big five” løve, elefanter, bøffel, hvidt næsehorn, gepard, plus flere andre dyrearter. 
Garden Route Game Lodge er et privat vildtreservat, og guiderne er meget ivrige efter at give jer indsigt i de store dyrs levemåde.    

Overnatning på Garden Route Game Lodge all inclusive med lokal spiritus, øl, vine 

Dag 11: Garden Route Game Lodge - Hermanus

I starter dagen med en tidlig morgen safari. Forhåbentlig vil der være et gensyn med de mange store dyr i reservatet. Herefter serveres morgenmad på lodgen, og I tjekker ud af jeres værelser.

I skal på farten igen og næste destination er Hermanus. Byen er centrum for whale watching. Den sydlige rethval lever især ved kysterne omkring Argentina, Sydafrika og Australien. Den kan blive op til 18 meter lang og veje op til 80 ton. Perioden, hvor der er mulighed for at se hvalen, er fra maj til november. Fortvivl dog ikke hvis I kommer udenfor denne sæson. Hermanus har mange andre oplevelser at byde på. 

Overnatning Whale Coast Villa inkl. morgenmad 

Dag 12: Hermanus

Dagen i dag er til fri afbenyttelse, hvor I kan udforske Hermanus og de omkringliggende områder. Hvis I ønsker adrenalin, er der mulighed for zip-line (svævebane), quad-bike kørsel, cykling, strandridning, sandboarding, dykke med hajer. Og selvfølgelig whale watching i sæsonen (maj til november). I kan nyde en smuk vandretur langs klippetoppene med udkig efter hvaler, der ofte kommer rigtig tæt på kysten. Det er også muligt at reservere en båd-hvalsafari. 

Byen er berømt for sin naturlige skønhed med lange strækninger af uberørte strande. I kan udforske the Old Harbour Museum, som indeholder charmerende fiskehuse. Den gamle havn i byen er bestemt også et besøg værd. 

Overnatning på Whale Coase Villa inkl. morgenmad

Dag 13: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører I nu til lufthavnen i Cape Town en køretur på ca. 100 km. Her afleverer I bilen, og finder flyet hjem til Danmark. Flyene fra Cape Town til Danmark afgår typisk eftermiddag/aften. Det kan også være I rejser videre på flere eventyr.  

Dag 14: Ankomst Danmark

Flyet fra Cape Town mellemlander i mellemøsten og/eller europa og lander typisk i Danmark midt på dagen. 

Indkvarteringer på rejsen

 
Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Cape Town  t/t
 • Lufthavnsskatter & afgifter
 • Lejebil 9 dage inkl. forsikring, ubegrænset km, gps
 • 3 overnatninger på Radisson Blu Hotel & Residence 
 • 2 overnatninger på De Zalze Lodge  
 • 1 overnatning på La Plume Boutique Guest House
 • 2 overnatninger på The loft Boutique Hotel 
 • 1 overnatning på Garden Route Game Lodge
 • 2 overnatninger på Whale Coast Villa
 • Morgenmad inkluderet alle dage 
 • Alle måltider og drikkelse inkluderet i forbindelse med Safari på Garden Route Game Lodge  
 • Guidet tur ved Cango Caves 
 • Guidet tur ved Cape Town inkl. billet til Table Mountain 
 • Guidet tur ved Cape Peninsula 
 • En morgen og eftermiddags safari ved Garden Route Game Lodge 
 • Erfaren, engelsktalende lokal guide på nævnte guidede ture 

Prisen inkluderer ikke

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring 
 • Udgifter til brændstof, vejafgifter 
 • Valgfrie aktiviteter 
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i inkl.
 • Drikkepenge
 • Evt. tillæg for enkeltværelse 
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt som ikke fremgår af "prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Linda Bertelsen

Telefon: 63 21 43 04

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m