VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Den lidt anderledes Kenya safari

Safari Eksperten byder velkommen til denne lidt anderledes safari i Kenya. I kommer til at opleve dyrelivet ved Mt Elgon National Park, hvor Kenyas næsthøjeste bjerg befinder sig, se de sjældne fuglearter fylde luften i Kakamega regnskoven, og oplev rovdyrenes paradis i Masai Mara. Afslutningsvis besøges det berømte Karen Blixen museum i Nairobi.

Højdepunkter på rejsen

 • Safari i "Rovdyrenes paradis", Masai Mara
 • Gode chancer for at opleve the Big Five 
 • Oplev lava grotter ved Mt Elgon, Kenyas næsthøjeste bjerg 
 • Saiwa Swamp National Park hjemsted for Sitatunga antilope
 • Lær om fuglelivet i Kakamega regnskoven 
 • Besøg på Karen Blixen-Museet i Nairobi

Klassisk Safari kombineret med Mt Elgon og regnskov 

Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari. Safarien er med engelsktalende guide, og er planlagt i samarbejde md Geoffrey´s Travel.  

Vi har kombineret klassiske safari områder med nogle mindre kendte områder startende i Saiwa Swamp National Park, som er hjemsted til den sjældne Sitatunga antilope efterfulgt af Mt Elgon National Park, hvor du kan se de berømte lava grotter, samt Kakamega regnskoven hvor I vil opleve og fornemme de mange sangfugle, som fylder luften med forskellige fuglekald. I får et fantastisk indblik i, hvor utroligt varierede Kenyas landskaber og natur er, samt hvor rigt og forskelligartet et dyreliv denne natur rummer og Safarieventyret slutter i magiske Masai Mara, Kenyas del af Serengeti-økosystemet, hvor oplevelsen af Karen Blixens elskede Kenya for alvor udspiller sigRig mulighed for at skræddersy rejsen efter dine behov

Gode indkvarteringer med perfekt placering

Vi har naturligvis valgt indkvartering af høj klasse, der selvfølgelig også ligger perfekt i de enkelte områder. Du er derved sikret de største chancer for at opleve den utrolige natur og dyrelivet på meget tæt hold.

Rig mulighed for at skræddersy rejsen efter dine behov

Hele safarien er med indkvartering på højt niveau og en perlerække af verdensklasse safarioplevelser. Ønsker du efterfølgende at bestige Kilimanjaro eller få nogle dages ophold på Zanzibar eller Kenya-kysten, kan dette nemt arrangeres.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Danmark - Nairobi

Afrejse fra Danmark 

Efter at have klaret indrejseformaliteterne bliver I budt velkommen af Geoffrey Travel, som vil sørge for transfer til Tamarind Tree hotel, som ligger i bekvem afstand fra lufthavnen. Her venter en god nats søvn, inden safarieventyret kan begynde.

Alternativt kan man vælge at flyve fra Danmark sidst på eftermiddagen, hvor I så vil ankomme til Nairobi tidligt næste morgen, eller flyve fra Danmark dagen forinden og så have en dag til disposition i Nairobi.

Mad, drikkevarer og underholdning er naturligvis inkluderet på den oversøiske flyrejse.

 

Dag 2: Nairobi - Kitale

Efter en god morgenmad tager vi afsted mod Kitale, vi har en madpakke med som indtages undervejs.

Om eftermiddagen ankommer vi til Saiwa Swamp National Park, og tilbringer resten af dagen her. Saiwa Swamp National Park er en af de mindste nationalparker i Kenya, den er bare 3 km2. Nationalparken er levested for den sjældne Sitatunga antilope og også hjemsted for de sjældne Brazza aber. I dette tropiske vådområde udfolder sig et rigt fugleliv.

Måske vi er heldige at spotte den smukke Sitatunga, og opleve fuglene i dette unikke moseområdet.

Køreturen i dag er 380 km. Henunder aften ankommer vi til hotel Arturukan Hotel ved Kitale inkl. fuldpension. 

Dag 3: Kitale - Mt Elgon National Park

mountain-elgon-national-park-uganda.jpg

Efter et dejligt morgenmåltid kører vi mod Mt Elgon National Park. Hotellet har smurt madpakker til os, som vi tager med.

Efter en lille køretur til nationalparken, hvor I skal på game drive og opleve de berømte lava grotter. Nogle af de mest berømte lava grotter kan nævnes: Ngwarisha, Makinyen, Chepnyalil og Kitum, hvoraf den sidstnævnte er over 60 meter bred og 200 meter lang. 

Mt Elgon National Park er hjemsted for over 300 fuglearter og gode game drives kan opleves i dette område. Køreturen i dag er 25 km. Guiden kører retur til hotel Arturukan, hvor aftenen nydes.

Dag 4: Mt Elgon National Park - Kakamega Forest

I dag kører vi mod syd til Kakamega Forest, hvor vi ankommer ved frokosttid, herefter vandrer vi ind i regnskoven.

I får her en enestående chance for at opleve Kenyas eneste bevarede regnskov, Kakamega.

Regnskoven har over 300 forskellige træarter, hvilket gør området helt unik. Skoven rummer mange sommerfuglearter, krybdyr, kamæleoner, slanger og mere end 400 fuglearter.

Køreturen i dag er ca. 130 km. I køres til Rondo Retreat Centre inkl. fuldpension, som er jeres overnatningssted for de næste 2 nætter.  

Dag 5: Kakamega Forest

kakamega birds

I tilbringer dagen i Kakamega regnskoven, hvor I har mulighed for at vælge en lang dagsvandring, eller i stedet vælge morgen/eftermiddagsvandring.

I dag er der fokus på at iagttage og lære om fuglelivet. Da Kakamega regnskoven har mange sjældne fuglearter, vil I opleve og fornemme de mange sangfugle, som fylder luften med forskellige fuglekald.

Overnatning på Rondo Retreat Centre inkl. fuldpension. 

Dag 6: Kakamega Forest – Nakuru National Park

Efter morgenmaden sætter I kurs mod Nakuru Lodge, som er jeres overnatningssted i aften. På logden indtages en dejlig frokost, og derefter starter jeres game drive.

Nakuru er kendt for den store bestand af flamingoer. I saltsøen Lake Nakuru kan man være heldig at se 1000 vis af Flamingoer. Årsagen til deres karakteristiske farve er deres indtag af føde i søen, nemlig de krebsdyr som de lever af.

I Lake Nakuru får I gode chancer for bl.a. at se sorte næsehorn, leoparder, løver, bøfler, og måske den sjældne Rothchild Giraf som holder til i denne nationalpark.  

Køreturen i dag er ca. 200 km. Aftensmad og overnatning på Nakuru Lodge inkl. fuldpension

Dag 7: Nakuru National Park – Masai Mara

Efter morgenmad sættes kurs mod det berømte Masai Mara, hvortil I ankommer i tid til frokost på Mara Fig Tree Camp, som også er jeres overnatningssted de næste 3 nætter. I skal på en 2 timers game drive med god mulighed for at se “Big Five”; løve, elefant, bøffel, leopard, næsehorn.

Masai Mara må nok dele prisen som en af de mest filmede naturområder på hele kontinentet, måske endda på hele kloden. Der er også andet, de deler, nemlig grænse og ikke mindst de mange vandrende dyr, hvor den store migration af gnuer og zebraer er mest markant. Omkring juli strømmer disse ind i reservatet fra syd og fylder græssavannen med storvildt og luften med rovfugle. De forlader typisk Masai Mara igen i oktober. Den præcise timing af migrationen varierer en del fra år til år, hvilket er betinget af, hvor der falder regn og vokser frisk græs op.

En Masai Mara safari i Kenya tilbyder alt det klassiske storvildt, og det kan være vanskeligt at fremhæve enkelte særlige kvaliteter. Skal det gøres, må det nok være de store rovdyr, da løver, leoparder, geparder og plettede hyæner har store bestande og næppe ses meget hyppigere andre steder på kontinentet. Reservatet rummer desuden en god bestand af elefanter, sorte næsehorn, bøfler og giraffer samt et utal af antilope-arter. Og så er Masai Mara også rovfuglenes paradis, idet de er repræsenteret af ikke mindre end 57 forskellige arter.

Overnatning på Mara Fig Tree Camp inkl. helpension

Dag 8: Masai Mara National Reserve

Efter morgenmad på Mara Fig Tree Camp nydes en hel safaridag i reservatet.

Mod tillæg har du mulighed for at opleve Masai Maras storslåede savanne fra luften nemlig fra en luftballon, en ballonsafari kan i den grad anbefales, da det er en vanvittigt spektakulær og anderledes måde at opleve den afrikanske savanne på. Lige så fedt som det er at komme helt tæt på dyrene, lige så storslået er det at se helheden af Afrikas natur på afstand. En enestående oplevelse, der bogstaveligt talt giver et sus i maven. 

Overnatning på Mara Fig Tree Camp inkl. helpension

Dag 9: Masai Mara National Reserve

Morgenmaden indtages på Mara Fig Tree Camp. I dag skal I besøge en lokal Masai landsby, den lokale skole samt møde det lokale Masia-folk. Masaierne er kendetegnet som et farverigt hyrdefolk. I vores moderne tid skal alting helst gå så stærkt som muligt, og ord som ”udvikling” og ”innovativ tænkning” er efterhånden dagligdag. Men sådan er det ikke for Masaierne. Deres levevis har stort set ikke ændret sig de sidste mange hundrede år, og deres liv styres af solopgangen og solnedgangen og de skiftende årstider. Sunde kvæg er altafgørende for Masaierne, da mælken bruges til at drikke og gødningen bruges til at pudse og tætne deres hytter.

Det forekommer alligevel engang i mellem at et kvæg slagtes, og når det sker, bliver hver eneste del af dyret udnyttet. Du kan især kende Masaierne på deres tøj, der som regel er i stærke røde og blå nuancer.

Dagen byder også på game drives, da I nok ikke endnu er blevet trætte af at spotte de store dyr og nok heller ikke de små.

Overnatning på Mara Fig Tree Camp inkl. helpension

Dag 10: Nairobi

Det er nu tid at sige farvel til Mara Fig Tree Camp, og efter et dejligt morgenmåltid kører I retur til Nairobi, hvor I besøger Karen Blixen museet. Kom helt tæt på Karen Blixens livshistorie og få indblik i hele hendes eventyr og drømmen om et liv i Afrika. Frokosten indtages på the Carnivore restaurant, hvorefter I køres til lufthavnen. Måske skal I videre på flere eventyr? eller det er tid at vende hjem mod Danmark igen.

Dag 11: Hjemkomst

Efter flyskift i Amsterdam eller Doha, er der fly mod Danmark med ankomst til København typisk om eftermiddagen.

Indkvarteringer på rejsen

 Prisen inkluderer

 • Flyrejse København-Nairobi tur/retur
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 1 nat på Hotel Tamarind Tree hotel, 
 • 2 nætter på Arturukan Hotel 
 • 2 nætter på Rondo Retreat Centre 
 • 1 nat på Lake Nakuru Lodge 
 • 3 nætter på Mara Fig Free Camp  
 • Helpension på safarien
 • Adgang til Nationalparker og vildtreservater
 • Garanti for vinduesplads på safarien
 • Besøg på Karen Blixen Museet i Nairobi
 • Frokost på Carnivore i Nairobi
 • Al kørsel mellem lufthavn og hotel
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Priserne er baseret på 4 deltagere.

Prisen inkluderer ikke

 • eTA til Kenya (ca. USD 34,- pr. person). Ønskes assistance: DKK 750,- pr. person inkl. eTApris
 • Vaccinationer
 • Enkeltværelses tillæg fra 3995,- til 7995,-
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Ikke nævnte måltider
 • eTA til Kenya (ca. USD 34,- pr. person). Ønskes assistance: DKK 750,- pr. person inkl. eTApris
 • Private indkøb og ekstra udflugter som f.eks. ballonsafari i Masai Mara
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m