VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Klassisk Tanzania Safari

Afrejse fra Danmark hver tirsdag!

Varierede landskaber og et utroligt dyreliv.

På denne rejse er der rig mulighed for at opleve det vilde Afrikas fantastiske flora og fauna, herunder også gode chancer for at se The Big Five,  alt imens du oplever den store variation i landskaberne  fra den  tørre savanne til de mere frodige skovklædte bjergområder. Undervejs bor man på skønne lodges og teltcamps med masser af atmosfære og rigtig høj standard.

Højdepunkter på rejsen

 • Safari med masser af vilde dyr og enestående smuk natur i flere af verdens mest berømte naturområder
 • Oplev verdens mest filmede nationalpark, Serengeti
 • Det enestående Ngorongoro krater
 • Besøg smukke Lake Manyara med mulighed for at opleve træklatrende løver

"De endeløse sletter"

Serengeti nationalpark er centrum for et større beskyttet naturområde og økosystem, som er hjem for de dyr, vi typisk forbinder med Afrika. Navnet, Serengeti, kommer fra den lokale Masai-stammes sprog, hvor siringet betyder ”de endeløse sletter”, og dette navn kommer til sin ret, når man besøger nationalparken. Den smukke og nærmest uendelige savanne er fascinerende i sig selv, men når man også har mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tætteste hold, kan oplevelsen slet ikke beskrives.  Det er bestemt ikke en tilfældighed, at Serengeti er verdens mest filmede nationalpark.

Smukke Lake Manyara

Rejsen byder på mere end blot game drives på den åbne savanne i Serengeti, for der besøges nemlig også smukke Lake Manyara, der er kendt for sit rige fugleliv, ikke mindst flamingoer, samt med lidt held træklatrende løver. 

Enestående Ngorongoro krater

Ordet der ruller på tungen, og et af verdens helt store naturlige vidundere. Ngorongoro var engang et vulkansk bjerg på højde med Kilimanjaro. I dag er toppen faldet ned i bunden og dækker et område på i alt 260 km2 . Det bliver ofte kaldt for verdens ottende vidunder og kan nærmest bedst beskrives som naturens eget store amfiteater. Et enestående naturfænomen.

Masai-folket

I Østafrika er det Masaierne, der dominerer, og folket er kendetegnet ved at leve side om side med de store, vilde dyr. Rejsen byder på, foruden fantastiske natur- og safarioplevelser, også på en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, når en lokal Masai landsby besøges.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Der er naturligvis fuld forplejning under turen, samt mulighed for underholdning og gratis drikkevarer.

Dag 2: Arusha - Lake Manyara

I lander i Kilimanjaro lufthavnen først på morgenen, hvor I bliver modtaget af jeres dygtige og velkvalificerede guide/chauffør.

Fra lufthavnen går turen til Arusha og derfra gennem varierede landskaber med forskellige oftest mindre landbrug samt små og store landsbyer mod Lake Manyara. Ankomst til den flot beliggende Lake Manyara Kilimamoja Lodge ved frokosttid.

Om eftermiddagen nydes en safarikørsel i Lake Manyara nationalparken, hvor vi både skal opleve det rige fugleliv og måske også får set de træklatrende løver.

Selve søen har en god bestand af flodheste, der oftest ses nær en lille udsigtsplatform, og mod syd findes flere varme kilder, i hvis udløb der normalt ses flamingoer. 

Overnatning på Lake Manyara Kilimamoja inkl. frokost og aftensmad.

Dag 3: Serengeti

I dag køres mod verdens mest kendte nationalpark, Serengeti, hvor fantastiske safarioplevelser venter.

Serengeti nationalparken er, med et areal på næsten 15.000 km2, centrum for et større beskyttet naturområde og økosystem, som bl.a. også omfatter Masai Mara i Kenya og Ngorongoro, der tilsammen er 40.000 km2 og dermed tæt på Danmarks areal. Navnet Serengeti kommer i øvrigt fra den lokale Masai-stammes sprog, hvor siringet blot betyder "de endeløse sletter". Parken har et meget varieret landskab fra store åbne græssletter til savanne og bakket skov. Her træffer man de kendte afrikanske savannearter – store løveflokke, zebraer, gnuer, hyæner, giraffer, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle få. Fra november til juli findes her op til 2,5 millioner gnuer og zebraer, og det er et ubeskriveligt syn at opleve så enorme mængder af vildt, men også i den øvrige del af året, er Serengeti et fantastisk sted, med masser af antiloper, gazeller, rovdyr med mere.

Overnatning på den skønne teltcamp Ole Serai Luxury Camp inkl. fuldpension (morgenmad, frokost og aftensmad). Om eftermiddagen er der safarikørsel i Serengeti.

Dag 4: Serengeti

Dagen står på heldagssafari i Serengeti nationalpark i form af både morgen- og eftermiddags game drives, hvor der er gode muligheder for at spotte Afrikas klassiske storvildt.

Serengeti har en enestående bestand af store rovdyr, der ofte holder til på og omkring de mange blødt afrundede klippefremspring på græssavannen, de såkaldte kopjes eller koppies, og under træernes skygge langs vandløb og floder. Løver og plettede hyæner ses hyppigt, mens geparden og leoparden også bliver set på langt de fleste safarier. Der findes også masser af andet storvildt med bl.a. elefanter, flodheste, bøfler, giraffer og masser af antiloper og gazeller. Det sorte næsehorn har også et par små bestande i hhv. den nordlige og sydvestlige del af parken, men de er svære at finde i de store områder.

Overnatning på Ole Serai Luxury Camp inkl. fuldpension (morgenmad, frokost og aftensmad)

Dag 5: Ngorongoro krateret

Efter morgenmaden køres mod Ngorongoro krateret til jeres nye indkvartering for de kommende to nætter, den skønne Ngorongoro Oldeani  Mountain  Lodge som er utrolig smukt beliggende med en fantastisk udsigt.

Eftermiddagen er til fri disposition og der vil, hvis tiden tillader det, være mulighed for at besøge en lokal Masialandsby.

Overnatning på Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge inkl. fuldpension (morgenmad, frokost, aftensmad)

Dag 6: Ngorongoro krateret

I dag køres til Ngorongoro krateret for en helddagssafari med picnic frokost undervejs.

De gamle kratervægge rejser sig mere end 600 m over kraterbunden og krateret er et naturligt opholdssted for mere end 25.000 dyr, så her findes i sandhed et fantastisk dyreliv og ikke mindst kan man observere ”The Big 5”: Løve, elefant, bøffel, leopard og det sorte næsehorn. I kraterbunden findes nemlig et ægte safarilandskab med åben græssavanne, sumpe, skovområder og søer, hvor dyrene holder til. Krateret er et af Østafrikas absolut bedste steder at se det sorte næsehorn, mens geparder også ses ofte på den flade åbne kraterbund

Overnatning på Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge inkl. fuldpension (morgenmad, frokost, aftensmad)

Dag 7: Ngorongoro - Arusha - Fly mod Danmark

En uforglemmelig rejse er ved at være slut, og der køres tilbage mod Arusha, hvor I vil nyde en frokost på en lokal restaurant inden turen går tilbage Kilimanjaro lufthavn for jeres fly mod Danmark.

Alternativt kan man forlænge rejsen med en badeferie på Zanzibar. Forhør venligst nærmere om priser.

Dag 8: Ankomst Danmark

Ankomst til Danmark sidst på formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra København/Billund - Kilimanjaro t/r
 • Alle flyskatter og afgifter
 • Safariindkvartering med alle måltider som beskrevet
 • Safarikørsel og aktiviteter som beskrevet
 • Engelsktalende guide, chauffør og lokale guider
 • Alle lufthavntransfers 

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- pr. person). Ønskes visumassistance Dkk 1.000,- pr. person inkl. visumpris
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79,- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer”
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m