Vaccinationer ved rejser til Botswana

Safarirejsende til Botswana anbefales at blive vaccineret, før rejsen går mod smukke natur- og dyreoplevelser, da der kan være fare for, at man bliver smittet med alvorlige sygdomme. Inden man går i gang med sine vaccinationer tilrådes det, at man har styr på sin rejse, da vaccinationsanbefalinger afhænger af rejsens længde, forhold og specifikke destinationer i Botswana.  

Ved rejser under 1 uge:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus) og hepatitis A.

Ved rejser på 1-4 uger:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus) og hepatitis A.

Følgende kan overvejes:    

Hepatitis B – anbefales til rejsende, som vurderes til at have en særlig høj risiko for at blive smittet f.eks. pga. hyppige hospitalsindlæggelser eller ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person.

Tyfus – anbefales til de rejsende, som skal leve under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener.

Ved rejser på 1-6 måneder:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A og hepatitis B.

Følgende kan overvejes:    

Tyfus – anbefales til de rejsende, som skal leve under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener.

Over 6 måneder:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus.

Følgende kan overvejes:    

Rabies – bør overvejes til rejsende, som vurderes til at have en stor risiko for smitte f.eks. pga. hyppig kontakt med de lokale hunde. Ellers bør vaccinationen især også overvejes til børn under 5 år.

Tuberkulose – vaccinationen er kun aktuel til børn af indvandrer, som rejser tilbage til deres hjemland for at bo hos lokale familie og venner.

Malaria

Fra november til og med juni er der risiko for at blive smittet med malaria i Botswana, hvis man opholder sig i den nordlige del af landet særligt nær landegrænsen til Zimbabwe. Da smitterisikoen er meget varierende i løbet af året og i selve landets områder anbefales det, at man får gennemgået sin rejse med en uddannet vaccinatør på apoteket. Hvis det viser sig, at man skal opholde sig i områder med risiko for malaria tilrådes det, at man tager en forebyggende malariatabletbehandling. Samtidig tilrådes det også alle rejsende til Botswana at anvende myggenet og –spray på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik.

Krav til gul feber-vaccinationen

Myndighederne i Botswana kræver ifølge WHO dokumentation for gul feber vaccination senest 10 dage inden indrejse, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber. Dette gælder også hvis man blot har opholdt sig i en lufthavns transitområde - uanset opholdets længde, hvis der er risiko for gul feber i det land lufthavnen er i. Gul feber vaccinen giver livslang beskyttelse, og dette anerkender Botswana ifølge WHO.

Spar 10 % på vaccinationer

Det anbefales, at rejsende starter på sine vaccinationer senest en måned før afrejse, da nogle af vaccinerne skal gives over flere omgange. Det er nu muligt at bestille tid til vaccinationer på apoteker i hele landet, hvor du får professionel rådgivning og hjælp. Rejsende hos Safari Eksperten får 10 % rabat på vaccinerne.  

Vaccinationer - klik og spar 10 %

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m