Vaccinationer ved rejser til Uganda

Inden man rejser til Uganda for f.eks. at opleve de berømte Big 5, bør man få styr på sine vaccinationer. Hvilke vaccinationer, som præcis passer til ens rejse, afhænger af rejselængde, -forhold og specifikke destinationer i Uganda. Nedenfor ses de forskellige vaccinationsanbefalinger:  

Ved rejser under 1 uge:

Minimumsanbefalinger er: 

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A og gul feber.

Ved rejser på 1-4 uger:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A, gul feber og meningitis.

Følgende kan overvejes:    

Hepatitis B – hvis man som rejsende vurderes til at have en stor risiko for smitte f.eks. på grund af ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller kontakt med forurenede blodprodukter f.eks. under hospitalsindlæggelser.

Tyfus – til de rejsende, som skal leve under dårlige hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkener.

Ved rejser på 1-6 måneder:

Minimumsanbefalinger er: 

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber.

Følgende kan overvejes:    

Tyfus – til de rejsende, som skal leve under dårlige hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkener.

Over 6 måneder:

Minimumsanbefalinger er: 

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A, hepatitis B, gul feber, meningitis og tyfus.

Følgende kan overvejes:    

Rabies – vaccinationen bør overvejes til de rejsende, som har en særlig stor risiko for smitte f.eks. pga. hyppig kontakt med de lokale hunde.

Tuberkulose – denne vaccinationen er aktuel for børn af indvandrer, som rejser tilbage til deres hjemland og lever sammen med lokale venner og/eller familie. 

Malariarisiko

I hele Uganda er der højrisiko for smitte med malaria. Det er især den farligste af de fire malariatyper Plasmodium Falciparum, der er risiko for i Uganda. Derfor bør alle rejsende til landet tage en forebyggende malariatabletbehandling. Derudover anbefales det, at man anvender myggespray og –net på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik, hvilket især er vigtigt, når man er af sted på safariturer. Da der findes mange typer af forebyggende malariatabletter anbefales det, at man får rådgivning fra en certificeret vaccinatør på apoteket om, hvilke der passer bedst til ens rejse.

Krav til gul feber-vaccinationen

Myndighederne i Uganda kræver ifølge WHO dokumentation for gul feber vaccination senest 10 dage inden indrejse, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber. Gul feber vaccinen giver livslang beskyttelse, og dette anerkender Uganda ifølge WHO.

Spar 10 % på vaccinationer

Det anbefales, at rejsende starter på sine vaccinationer senest en måned før afrejse, da nogle af vaccinerne skal gives over flere omgange. Det er nu muligt at bestille tid til vaccinationer på apoteker i hele landet, hvor du får professionel rådgivning og hjælp. Rejsende hos Safari Eksperten får 10 % rabat på vaccinerne.

Spar 10 % på vaccinationer her 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m