Vaccinationer ved rejser til Madagaskar

Når man som safarirejsende rejser til øen Madagaskar, er det meget sjældent for at sidde inde på et hotelværelse. Man skal ud at opleve øens natur og enorme dyreliv, hvorfor det anbefales, at man bliver vaccineret inden afrejse. Følgende vaccinationer tilrådes rejsende til Madagaskar, hvor det ses, at anbefalingerne afhænger af rejsens længde og hygiejniske forhold:

Ved rejser under 1 uge:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus) og hepatitis A.

Ved rejser på 1-4 uger:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus) og hepatitis A.

Følgende kan overvejes:    

Hepatitis B – anbefales de rejsende, som har en særlig stor risiko for smitte på rejsen f.eks. pga. ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller kontakt med kontaminerede blodprodukter f.eks. under hospitalsindlæggelser eller ved tatovering.  

Tyfus – anbefales til de rejsende, som har besluttet sig for at spise meget lokalt f.eks. fra gadekøkkener på sin rejse, eller som skal leve under meget ringe hygiejniske forhold.  

Ved rejser på 1-6 måneder:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A og hepatitis B.

Følgende kan overvejes:    

Tyfus – anbefales til de rejsende, som har besluttet sig for at spise meget lokalt f.eks. fra gadekøkkener på sin rejse, eller som skal leve under meget ringe hygiejniske forhold. 

Ved rejser over 6 måneder:

Minimumsanbefalinger er:

Difteri-Stivkrampe (tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus.

Følgende kan overvejes:    

Rabies – vaccinationen bør overvejes til de rejsende, som har en større risiko for smitte f.eks. ved ofte at have kontakt med de lokale hunde. Vaccinationen bør også stærkt overvejes til børn under 5 år.

Tuberkulose – vaccinationen er kun aktuel for børn af indvandrer, som rejser hjem til deres hjemland for at bo hos lokal familie og venner.

Malaria

På hele øen er der højrisiko for malaria hele året, hvor det især er grundet den farligste af de fire malariatyper Plasmodium Falciparum, som kræver, at man tager forebyggende malariatabletter imod. Derfor anbefales alle rejsende til Madagaskar at tage en forebyggende malariatabletbehandling. Eftersom der findes forskellige slags af disse tabletter tilrådes det, at man gennemgår sin rejse med en uddannet vaccinatør for at få rådgivning og hjælp til hvilke af tabletterne, der passer bedst til ens rejse. Til rejsende til Madagaskar tilrådes det også, at man anvender myggenet og –spray på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte.   

Krav til gul feber-vaccinationen

Myndighederne i Madagaskar kræver ifølge WHO dokumentation for gul feber vaccination senest 10 dage inden indrejse, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber. Dette gælder også hvis man blot har opholdt sig i en lufthavns transitområde i mere end 12 timer, hvis der er risiko for gul feber i det land lufthavnen er i. Gul feber vaccinen giver livslang beskyttelse, og dette anerkender Madagaskar ifølge WHO.

Spar 10 % på vaccinationer

Det anbefales, at rejsende starter på sine vaccinationer senest en måned før afrejse, da nogle af vaccinerne skal gives over flere omgange. Det er nu muligt at bestille tid til vaccinationer på apoteker i hele landet, hvor du får professionel rådgivning og hjælp. Rejsende hos Safari Eksperten får 10 % rabat på vaccinerne.  

Vaccinationer - bestil tid

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m